Stiri despre bd

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Daniel Danil, artistul consacrat care susţine cu tărie benzile desenate: „Până şi în manualele şcolare ar trebui introduse“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Daniel Danil, artistul consacrat care susţine cu tărie benzile desenate: „Până şi în manualele şcolare ar trebui introduse“

  Daniel Danil realizează benzi desenate încă din copilărie, însă de numai câţiva ani a devenit un adevărat bedefil. Mai precis, de când a început să publice în reviste de specialitate şi să-i fie apreciate creaţiile atât de public, cât şi de experimentaţii colegi din breaslă. Artistul de 53 de ani, este profesor de educaţie fizică, a fost antrenor de arte marţiale la o unitate militară de cercetaşi din Buzău iar în prezent este pictor de biserici.

 • Învaţă să scrii sau să ilustrezi o bandă desenată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Învaţă să scrii sau să ilustrezi o bandă desenată

  Atelierul organizat de Revista de Povestiri se află la a doua ediţie şi îi are ca antrenori pe ilustratorul Robert Obert şi pe scenaristul şi scriitorul Felix Tzele. Înscrierile sunt deschise până pe 4 februarie, iar perioada de desfăşurare este 7 februarie – 22 martie. Întâlnirile au loc în weekend, între 15.00- 17.00 la Subsol Bar, în Bucureşti.

 • Crime şi pedepse
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crime şi pedepse

  RELUARE Noua variantă cinematografică a benzilor desenate din seria „Sin City“ nu dezamăgeşte, dar nici nu se ridică la nivelul primei părţi.

 • Prima bandă desenată în care apare Superman este scoasă la licitaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima bandă desenată în care apare Superman este scoasă la licitaţie

  O carte de benzi desenate Action Comics No 1, din 1938, păstrată în stare foarte bună, este scoasă la licitaţie pe eBay în perioada 14-24 august. În paginile sale apare pentru prima dată personajul Superman, motiv pentru care este considerată cea mai valoroasă carte BD din lume.

 • Expoziţie de benzi desenate româneşti, la Galeria „Arta“ din Craiova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expoziţie de benzi desenate româneşti, la Galeria „Arta“ din Craiova

  Vernisajul expoziţiei „Muzeul Benzii Desenate din România“ are loc pe data de 16 mai, de la 19.00, la Galeria „Arta“ din Craiova. Expoziţia, care rămâne deschisă până pe 30 mai 2014, prezintă un istoric al benzii desenate de pe teritoriul românesc, realizate de-a lungul a 90 de ani.

 • Noaptea benzii desenate româneşti, organizată la Berlin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noaptea benzii desenate româneşti, organizată la Berlin

  La sfârşitul lunii ianuarie, pe 31, Berlinul va fi gazda evenimentului Lunga noapte a benzii desenate româneşti, organizat la Institutul Cultural Român (ICR) din capitala Germaniei. Prezenţi vor fi artiştii Alexandru Ciubotariu, Maria Surducan şi Sorina Vazelina, informează instituţia.

 • Misterul vieţii şi dispariţiei marelui grafician Nicu Russu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Misterul vieţii şi dispariţiei marelui grafician Nicu Russu

  Cititorii care au în jur de 50 de ani şi citeau revista „Cutezătorii”, la începutul anilor 70, îşi amintesc cu siguranţă  de grafismul original dar şi de scenariile exotice  al unor benzi desenate cu nume incitante precum  Diamantele Negre, Megalozoon, Omul Radar, Dunărea fierbinte…

 • Salonul de Carte de la Paris: Banda desenată românească în prim-plan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salonul de Carte de la Paris: Banda desenată românească în prim-plan

  Înainte să se stingă definitiv ecourile participării României – în calitate de ţară invitată de onoare – la Salon du livre de la Paris, aş dori să  scriu şi eu câteva rânduri despre prezenţa celor doi importanţi creatori BD români, Ileana Surducan şi Alex Talambă,  la inconturnabila sărbătoare a Cărţii de pe malurile Senei.

 • Programul Salonului European de Bandă Desenată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Programul Salonului European de Bandă Desenată

  Cea de-a doua ediţie a Salonului European de Bandă Desenată are loc între 3 şi 20 noiembrie la Galeria Foto Anexa a Muzeului Naţional de Artă Contemporană. În cadrul evenimentului aici vor avea loc 16 expoziţii, numeroase ateliere de creaţie, întâlniri cu artişti din şapte ţări, dezbateri, conferinţe, sesiuni de autografe, lansări de carte, dar şi proiecţii de film şi concerte.

 • FOTOGALERIE BD-ul european în festival - Salonul European de Bandă Desenată, între 3 şi 20 noiembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOGALERIE BD-ul european în festival - Salonul European de Bandă Desenată, între 3 şi 20 noiembrie

  Cea de-a doua ediţie a Salonului European de Bandă Desenată are loc între 3 şi 20 noiembrie la galeria Foto Anexa a Muzeului Naţional de Artă Contemporană. În cadrul evenimentului aici vor avea loc 16 expoziţii, numeroase ateliere de creaţie, întâlniri cu artişti din şapte ţări, dezbateri, confetinţe, sesiuni de autografe, lansări de carte, dar şi proiecţii de film şi concerte.

 • Vernisaj expoziţie Puiu Manu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vernisaj expoziţie Puiu Manu

  Vernisajul expoziţiei, în prezenţa autorului, are loc joi, 25 august, de la ora 19.00, la Galeria SAINT INK (str. Doamnei nr.3), împreună cu lansarea Revistei COMICS nr. 5. Tot cu ocazia expoziţiei a fost reeditat într-un tiraj limitat albumul de benzi desenate „Toate pânzele sus".

 • A apărut noul COMICS!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A apărut noul COMICS!

  Numărul 5 al Revistei COMICS, datat august 2011, reuneşte în paginile sale 21 de artişti amatori şi profesionişti, printre care şi Puiu Manu, unul dintre cei mai prolifici şi longevivi autori români de benzi desenate, cu sute de planşe publicate în cei 56 de ani de carieră, în reviste ca „Universul Copiilor“, „Arici Pogonici“ sau „Cutezătorii“.

 • Puiu Manu se întoarce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puiu Manu se întoarce

  Muzeul Benzii Desenate şi Revista COMICS vă invită la o nouă expoziţie de benzi desenate, aparţinând unuia dintre cei mai reputaţi graficieni români care s-au afirmat în această specie artistică, cu o carieră prodigioasă în Statele Unite ale Americii: Puiu Manu. De sub peniţa sa au ieşit atât personajele cult din „Toate pânzele sus“, cât şi legendarul aventurier Dim Dunăreanu, un veritabil Doc Justice (sau, de ce nu, Jam

 • 120 de ani de BD românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  120 de ani de BD românesc

  Doi specialişti în domeniu, Dodo Niţă şi Alexandru Ciubotariu, trec în revistă numeroasele „efemeride“ autohtone, printre care legendarele publicaţii „Stadion“, „Cutezătorii“ sau „Luceafărul copiilor“. Volumul „Istoria benzii desenate româneşti (1891-2010)“ a fost lansat la recentul Salon Internaţional de Bandă Desenată, de la Galeria Etaj ¾, fiind însoţit şi de o expoziţie cu planşe originale.

 • FOTOGALERIE Lumea BD-ului european în festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOGALERIE Lumea BD-ului european în festival

  Timp de aproape o lună, profesionişti şi amatori de BD vor avea ca punct de întâlnire Galeria Etaj ¾ – MNAC (în clădirea Teatrului Naţional). Intrarea este liberă.

 • Bucuresti: Cu 135km la oră, pe Bd-ul Lascăr Catargiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucuresti: Cu 135km la oră, pe Bd-ul Lascăr Catargiu

  Un vitezoman în vârstă de 43 de ani care a circulat cu 135 km/oră, pe Bd-ul Lascăr Catargiu, în dimineaţa zilei de 21 august 2010, s-a ales cu suspendarea permisului de conducere pentru 90 de zile şi cu o sancţiune contravenţională în valoare de 450 lei. (VIDEO: Imagini cu acest autoturism puteţi vedea la adresa http://www.brigadarutiera.ro/index.php/ultima-ora/676-soferi-fara-permis-ca-urmare-a-incalcarii-legislatiei-rutiere.html.)

Modifică Setările