Stiri despre atentate teroriste bruxelles

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Leadershipul european faţă cu crizele: eşec, nesiguranţă, lipsă de aplomb
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leadershipul european faţă cu crizele: eşec, nesiguranţă, lipsă de aplomb

  Leadershipul european se confruntă astăzi cu o realitate inedită în care este asaltat de probleme administrative şi politice, cât şi de crize în cascadă şi din ce în ce mai acute, crize cu rădăcini profunde în probleme structurale ale constructului european sau al construcţiilor statale ale membrilor.

 • Rareş Năstase, despre primele ore de după atentatele din Bruxelles: „Am fost atacaţi în plină zi, în Molenbeek. Mi s-a părut că poliţia era depăşită de situaţie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rareş Năstase, despre primele ore de după atentatele din Bruxelles: „Am fost atacaţi în plină zi, în Molenbeek. Mi s-a părut că poliţia era depăşită de situaţie“

  Rareş Năstase, unul dintre realizatorii „România, te iubesc!“, a vorbit într-un interviu pentru „Adevărul“ despre cea mai urmărită ediţie a acestui sezon – ancheta despre violenţa domestică –, dar şi despre atentatele de la Bruxelles, fiind printre primii jurnalişti români care au ajuns la locul incidentului.

 • Fotografia de adio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fotografia de adio

  Elita politică occidentală e inutilizabilă. În afară de semnătura pe vraful de demisii scadente, nu mai putem aştepta nimic de la aceşti lideri pierduţi în catastrofa propriei aroganţe. Cîndva, înainte de Bruxelles, exista o speranţă. Puteam crede că transa interminabilă a păstorilor de cîrduri de vorbe goale se va risipi la contactul cu violenţa bestială şi răul absolut. Nu e aşa, iar asta contează.

 • Europa sângerează, Obama dansează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa sângerează, Obama dansează

  Atentatele de la Bruxelles, cat şi cele de la Paris, sunt un semn evident al unei noi crize monumentale prin care Europa trece în aceste zile. Fluxul de imigranţi şi refugiaţi din  Orientul Mijlociu şi Nordul Africii, estimat la peste un milion de suflete, agravat de apoplexia financiară a Uniunii Europene, împinge bătrânul continent spre un nou şi cert abis.

 • Europa a picat examenul la antiterorism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa a picat examenul la antiterorism

  Ar trebui să ne uimească ceea ce s-a întâmplat la Bruxelles, patru zile după arestarea lui Salah Abdeslam, presupusul lider al grupării care a înfăptuit atentatele de la Paris? Nu ar trebui, o răzbunare de acest gen era de aşteptat, cu toate că în mod logic, aşa cum au explicat specialiştii în antiterorism, aşa de repede nu se puteau pregăti atentate atât de bine coordonate ca cele din capitala Belgiei.

 • Inadecvarea democraţilor şi ceasurile „astrale“ ale urii şi prostiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inadecvarea democraţilor şi ceasurile „astrale“ ale urii şi prostiei

  Ideologii lui Putin exultă după atentatele de la Bruxelles. Le convine de minune să se stârnească panica, să-şi piardă europenii încrederea în arhitectura de securitate euro-atlantică. Dar nici UE nu-şi face temele. Trei sau poate chiar mai multe ceasuri rele, ceasuri „astrale“ ale urii şi prostiei omeneşti s-au consumat marţi, 22 martie, la Bruxelles, la Bucureşti, în Europa.

 • Jurnal din ziua atentatelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnal din ziua atentatelor

  7h40: Bernard-Henri Lévy e invitat la emisiunea de dimineaţă de la France 2, pentru a vorbi despre ultima sa carte, L'esprit du judaïsme. În cursul discuţiei, chestionat în privinţa atentatelor de anul trecut din Franţa, aminteşte despre „barbaria cu chip uman”, expresie pe care o folosea în anii optzeci, ca să descrie oroarea totalitară.

 • De la „bolnavul Europei” la bolnava Europă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la „bolnavul Europei” la bolnava Europă

  De pe la sfârşitul secolului al XVII-lea, Imperiul Otoman a devenit, pentru mai bine de un secol, „bolnavul Europei”, uriaşul imperiu din est incapabil să se adapteze şi să se reformeze în pas cu transformările modernităţii. Astăzi Europa se dezintegrează din prea multe reforme, şabloane ideologice ce au eşuat în dezastru.

 • O zi din viaţa
TVR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O zi din viaţa TVR

  Înalţii decidenţi politici europeni, şefi de state şi de guverne din Europa, preşedintele Statelor Unite, observatori politici şi analişti militari sunt unanimi în a considera atacurile teroriste produse în cursul zilei de ieri la Bruxelles drept mai grave şi mai încărcate de o semnificaţie negativă decât cele din 13 noiembrie 2015.

 • Cele două războaie – sau despre atentatele de la Bruxelles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele două războaie – sau despre atentatele de la Bruxelles

  Nu simt teamă, ci revoltă. Revolta că sîntem în plin război, iar liderii europeni sînt incapabili să-şi asume vremurile în care trăim. Revoltă pentru că prin ştirile şi postările pe care le citesc, sentimentul general este acela de frică. Revoltă pentru că politicienii europeni sînt încremeniţi în incompetenţa lor.

 • Care
pe care
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care pe care

  Vremea vorbelor, a analizei erorilor istorice ori tactice, a retoricii drepturilor omului a trecut. E vremea armelor. Cine nu înţelege asta va pieri. În mod absurd, brutal, inutil, dar va pieri. Răul trebuie extirpat. Şi asta nu se face cu umanitarism împins la extrema suicidară. Vrem, nu vrem, ne-au adus în situaţia de „care pe care”.

 • Teroare la Bruxelles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teroare la Bruxelles

  Două explozii s-au produs la ora 7.48 în holul principal de intrare şi check-in al aeroportului internaţional Zaventem din Bruxelles, unul dintre cele mai importante din Europa, unde traficul de pasageri este extraordinar de intens la orice oră din zi şi din noapte.

 • Atentate la Bruxelles. Explozii pe aeroportul Zaventem şi între două staţii de metrou din apropierea CE. Cel puţin 34 de persoane au murit FOTO VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atentate la Bruxelles. Explozii pe aeroportul Zaventem şi între două staţii de metrou din apropierea CE. Cel puţin 34 de persoane au murit FOTO VIDEO

  Două explozii au avut loc marţi dimineaţă pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Alte două deflagraţii au avut loc ulterior între staţiile de metrou Maelbeek şi Schuman, în apropierea sediului Comisiei Europene. Iniţial au existat relatări privind mai multe explozii la metrou. Cel puţin 34 de persoane au murit şi 187 au fost rănite, relatează presa belgiană.

Modifică Setările