Stiri despre aleksandr dughin

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Legăturile Rusiei cu fundaţia lui Adrian Năstase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legăturile Rusiei cu fundaţia lui Adrian Năstase

  Revista22 prezintă într-un articol relaţia dintre Fundaţia Europeană Titulescu, condusă de către Adrian Năstase, şi diferiţi actori din Rusia care au legături directe cu Vladimir Putin.

 • Iurie Roşca versus Vladimir Plahotniuc, un război cu parfum unionist şi iz de KGB?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iurie Roşca versus Vladimir Plahotniuc, un război cu parfum unionist şi iz de KGB?

  Fostul lider al mişcării unioniste din Republica Moldova de la începutul anilor '90, adept al ideologului curentului putinist, Aleksandr Dughin, Iurie Roşca încearcă să redevină un jucător politic activ, graţie unui dosar penal deschis de procurorii anti-corupţie de la Chişinău, din postura de victimă a „oligarhului cel bun“, Vladimir Plahotniuc.

 • Reportaj. Ideologul lui Putin, la Bucureşti. Ce le-a spus Dughin românilor despre propaganda sorosistă, daci şi „prietenia“ cu Moscova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reportaj. Ideologul lui Putin, la Bucureşti. Ce le-a spus Dughin românilor despre propaganda sorosistă, daci şi „prietenia“ cu Moscova

  Aleksandr Dughin, filosof rus despre care se spune că este unul dintre intelectualii apropiaţi Kremlinului, a „descălecat“ la Bucureşti pentru a-şi lansa o carte. În faţa unei adunări formate în general din persoane de vârsta a treia, Dughin a vorbit despre „pericolul“ propagandei sorosiste, originile dacice ale românilor, dar mai ales cum România, la fel ca Rusia, trebuie să rămână conservatoare şi ataşată ortodoxismului.

 • Dughin şi războiul ca soluţie de a pătrunde în „noaptea cea mai adâncă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dughin şi războiul ca soluţie de a pătrunde în „noaptea cea mai adâncă”

  Nişte prieteni mi-au pus în mână o carte de Aleksandr Dughin, „A patra teorie politică”, apărută, anul acesta, în română, la Chişinău. Cum despre Dughin se vorbeşte tot mai mult, în media fiind publicată şi o listă a aşa-zişilor prieteni ai lui Dughin în România, am fost destul de interesat s-o citesc.

 • „Lista lui Dughin“, dincolo de răfuieli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Lista lui Dughin“, dincolo de răfuieli

  După câteva zile de discuţii intense, subiectul „listei lui Dughin“ s-a topit precum prima zăpadă. Dar numai după ce s-au consumat câteva răfuieli – altfel previzibile – în spaţiul public.

 • VIDEO Iohannis şi greul din faţa românilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Iohannis şi greul din faţa românilor

  Nu ştiu să existe scurtături spre fericirea unei naţiuni. Drumul către libertate şi prosperitate durează şi e anevoios. România lui Iohannis va avea mult de lucru. Şi nu va avansa fără prepetuarea presiunii reformiste.

 • REACŢIE Dan Puric ironizează ideea că ar fi un „prieten al Rusiei”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  REACŢIE Dan Puric ironizează ideea că ar fi un „prieten al Rusiei”

  După ce presa ucraineană a publicat lista unui grup de influenţă ce ar putea fi creat în România în scopul sprijinirii politicii Kremlinului, primele reacţii ale celor vizaţi nu au întârziat să apară. Printre nominalizaţii ziarului ucrainean Texty s-ar afla şi actorul şi regizorul Dan Puric.

 • Adevărul despre lista lui Dughin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul despre lista lui Dughin

  În fiecare epocă au fost oameni care s-au considerat deţinătorii adevărului şi, în acelaşi timp, gardieni ai acestuia. Unul dintre rolurile lor era acela de păstra puritatea adevărului şi de a-i dezvălui pe cei care, din diferite motive, nu îl acceptau – de cele mai multe ori, ei credeau în alt adevăr.

 • „Eminenţa cenuşie“ de la
Kremlin, vizită secretă la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Eminenţa cenuşie“ de la Kremlin, vizită secretă la Bucureşti

  Aleksandr Dughin, ideologul preşedintelui rus Vladimir Putin ce propăvăduieşte reconstituirea imperiului rus, s-a aflat în România la începutul acestei săptămâni. Dughin a fost fotografiat, marţi, la restaurantul Diesel din Floreasca, alături de Eugen Mihaescu (fost ambasador UNESCO), de soţia lui Eugen Mihaescu, de scriitorul Mircea Popa şi de Călin Mihăescu, iniţiator al Mişcării Eurasia în România, scrie pe blogul său Robert Turcescu.

 • „Sindromul Dugin“ sau De ce intelectualii sunt şovini şi agresivi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Sindromul Dugin“ sau De ce intelectualii sunt şovini şi agresivi?

  Oamenii din sfera intelectuală, odată ce sunt implicaţi activ în viaţa socială şi politică, se înregimentează foarte uşor în una din taberele opozante, se antagonizează cu cei de altă opinie, aprobă campaniile de discriminare, stigmatizare şi de identificare a „duşmanilor“. Cu alte cuvinte, intelectualii pot deveni promotori ai urii şi violenţei.

 • Aleksandr Dughin: un
exerciţiu de înţelegere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aleksandr Dughin: un exerciţiu de înţelegere

  Aleksandr Ghelievici Dughin vrea să rămână în istoria Rusiei. Motivaţiile sale interioare îl privesc. Nu-mi propun un exerciţiu exclusiv de psihanaliză (deşi pe parcursul eseului am fost nevoit să devoalez semnificaţiile anumitor sentimente ale acestui individ), ci unul de înţelegere a finalităţilor pe care aşa-zisa „a patra teorie politică” le poate imprima Rusiei şi lumii.

 • Imperialismul rus – de
la idei la fapte (III)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Imperialismul rus – de la idei la fapte (III)

  Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a afirmat, cu ocazia recentei vizite la Bruxelles, de la sfârşitul lunii martie, că Rusia ”este o putere regională” şi ”nu mai conduce un bloc militar”. De aceea, această ţară nu ar mai reprezenta o ameninţare la adresa Occidentului şi a valorilor civilizaţionale ale acestuia.

 • Visul neîmplinit al lui Vladimir Putin: Uniunea Eurasiatică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Visul neîmplinit al lui Vladimir Putin: Uniunea Eurasiatică

  Realizarea Uniunii Eurasiatice din Scoţia până în Noua Zeelandă este una din sarcinile strategice ale preşedintelui rus Vladimir Putin. El şi-a manifestat, în nenumărate rânduri, intenţia de a duce la înfaptuire ideea eurasiatică. În acest sens, Putin a făcut mai multe declaraţii oficiale în care invita statele partenere să se alăture viitoarei Uniuni Eurasiatice.

Modifică Setările