Stiri despre alegeri prezidentiale 2014

  2322 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Geoană: 4 motive pentru care PSD ar trebui să aibă propriul candidat la prezidenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Geoană: 4 motive pentru care PSD ar trebui să aibă propriul candidat la prezidenţiale

  Senatorul PSD Mircea Geoană a enumerat pe pagina sa de Facebook patru motive pentru care PSD nu-şi permite să nu aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale din noiembrie, astfel încât stânga să aibă şi preşedintele, şi Guvernul, în condiţiile în care cealaltă variantă e dată de coagularea dreptei în jurul lui Traian Băsescu.

 • VIDEO Cine ar putea cârmi pe viitor nava românească?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cine ar putea cârmi pe viitor nava românească?

  Trupele ruseşti necesare unei invazii continuă să fie masate la frontierele ucrainene, relevă surse NATO. Prin urmare, Putin a minţit din nou. Dar oare cine l-a mai crezut? Şi cine ar putea conduce, pe viitor, România?

 • Elena Udrea despre prezidenţiale: „Candidatul ar putea fi şi o femeie”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elena Udrea despre prezidenţiale: „Candidatul ar putea fi şi o femeie”

  Tur de forţă al Elenei Udrea în judeţul Constanţa. Fostul ministru al Turismului i-a prezentat pe candidaţii Partidului Mişcarea Populară colegilor lor din Constanţa şi Medgidia şi nu a pierdut ocazia să-i critice pe Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Elena Udrea are deja o viziune pentru alegerile prezindeţiale din toamnă: "Partidele de centru-dreapta trebuie să susţină un singur candidat".

 • Prezidenţiale cu candidaţi fantomă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prezidenţiale cu candidaţi fantomă

  Avem multe sondaje care măsoară posibilii prezidenţiabili, dar puţini candidaţi. Acum pare că e o funcţie în care nu va ajunge nimeni. Victor Ponta nu vrea, Crin Antonescu nu mai poate, Mihai Răzvan Ungureanu n-are susţinere, Mircea Geoană nu mai are curaj, Cătălin Predoiu n-are notorietate, Sorin Oprescu nu lasă Primăria, Mugur Isărescu nu lasă Banca, George Maior nu vrea să audă, Vadim Tudor nu mai are partid, Traian Băsescu n-are voie.

 • De ce nu votaţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu votaţi?

  Prăpastia dintre clasa politică şi cetăţeni se vede, în primul rând, în prezenţa la vot. La noi este una dintre cele mai scăzute din Europa, în jur de 40%. Curios, dar partidele nu se interesează de ce nu vin oamenii la vot. De ce nu-i atrage acest exerciţiu elementar de democraţie. Ce-i nemulţumeşte, de ce nu mai speră ca prin votul lor să schimbe drumul României

 • Crin Antonescu, între „Dragă Stolo!” şi iepurele perfect
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crin Antonescu, între „Dragă Stolo!” şi iepurele perfect

  În campania pentru prezidenţiale, începută de Crin Antonescu odată cu ieşirea din USL, liderul PNL se află într-un blocaj dificil de depăşit. Trecut în opoziţie, acolo unde se simte cel mai bine şi unde îşi poate valoriza retorica intenţiilor, Antonescu are şi va avea mari dificultăţi în a găsi discursul şi atributele care să-l diferenţieze şi să-l poziţioneze în ochii alegătorilor ca o alternativă viabilă a dreptei.

 • Radu Magdin: 
 
	Partide şi lideri în România anului electoral 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Magdin: Partide şi lideri în România anului electoral 2014

  Vă propunem, în cele de mai jos, o analiză la început de an electoral 2014 (cu două rînduri de alegeri – europarlamentare şi prezidenţiale) a partidelor şi liderilor lor. Vă propunem, în cazul partidelor, analiza unor chestiuni-cheie pentru succes, precum organizarea (naţională şi locală), capacitatea de finanţare şi potenţialul de a crea „magie“ (de a antrena, printr-o poveste, electoratul)

 • Criza din Ucraina şi alegerile din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza din Ucraina şi alegerile din România

  Pentru prima dată de când facem alegeri prezidenţiale, situaţia din politica externă va avea un cuvânt la fel de greu ca şi politica internă în campania electorală şi în  conturarea preferinţelor electoratului.

 • De ce nu va candida Ponta la preşedinţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu va candida Ponta la preşedinţie

  Victor Ponta şi-a introdus numele pe lista scurtă a candidaţilor la preşedinţie, pentru mulţumirea partidului care l-a împins spre despărţirea de prezidenţiabilul Crin Antonescu. Declaraţia lui a avut însă nuanţe neliniştitoare pentru baronii şi baroneţii partidului care se văd din noiembrie stăpâni deplini peste ţară. Ponta propune împărţirea puterii, o idee ce nu poate fi pe gustul PSD.

 • Hai să facem harta roşie! Şi un P.S.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hai să facem harta roşie! Şi un P.S.

  Hai, că iar ne pregătim de vot! Abia aştept!!! Acuş punem din nou ştampilă după ştampilă pe tot felul de eurodomni şi eurodoamne. Dar, roşii! Neapărat roşii să fie! Şi, Doamne-ferească!, să nu ne-ncurcăm iar cu vreo 70-80 la sută! Să facem şi noi, odată, roşie toată harta! Să fim şi noi uniţi!

 • Elena Udrea, la „Adevărul live“: L-aş vota pe George Maior la alegerile prezidenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elena Udrea, la „Adevărul live“: L-aş vota pe George Maior la alegerile prezidenţiale

  Elena Udrea a vorbit, la „Adevărul Live”, despre candidaţii la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Deputatul PDL îl preferă pe Crin Antonescu, dacă acesta va ajunge să concureze în turul doi cu Victor Ponta. Însă, dacă în cursa prezidenţială va intra George Maior, votul Elenei Udrea se va îndrepta către directorul SRI.

 • Traian Băsescu: Am vorbit cu Chiţoiu la 40 de zile după ce s-a dat creditul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Traian Băsescu: Am vorbit cu Chiţoiu la 40 de zile după ce s-a dat creditul

  Preşedintele Traian Băsescu a discutat, la B1 TV, pe marginea ultimelor evenimente politice: despre comisiile de anchetă din Parlament, luptele interne care se duc în USL,  anul electoral 2014, proiectul de descentralizare, decoraţia lui Laszlo Tokes şi despre desecretizarea arhivelor Dunărea Operativ.

 • Voiculescu: „PNL are acţiuni imorale faţă de PSD, încearcă să se împrietenească cu Traian Băsescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Voiculescu: „PNL are acţiuni imorale faţă de PSD, încearcă să se împrietenească cu Traian Băsescu”

  Dan Voiculescu a declarat, sâmbătă, că „nu este voie” ca USL să participe la prezidenţialele din 2014 cu doi candidaţi, el precizând că, dacă totuşi acest lucru se va întâmpla, atunci şi PC va avea un candidat propriu. Preşedintele PC a atacat dur PNL, acuzând că liberalii îşi jignesc partenerii de alianţă, încercând o apropiere de PDL şi de Traian Băsescu.

 • „Scântei“ în PNL. Demisii şi contre aspre între lideri, înainte de Congres
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Scântei“ în PNL. Demisii şi contre aspre între lideri, înainte de Congres

  După alegerile din 9 decembrie, PNL s-a transformat într-un adevărat butoi cu pulbere. Partidul pare divizat în două tabere. Una dintre tabere îl susţine pe liderul Crin Antonescu, în timp ce opoziţia pare condusă de aripa Orban-Chiliman-Tăriceanu. Aripa „disidenţilor" vorbeşte despre multe voci din rândul liberalilor care îl contestă pe Antonescu, dar care stau în expectativă. Motivul ar fi că în PNL nu s-au distribuit toate funcţiile.

 • Sorin Oprescu: „USL n-are faţă de ananghie”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sorin Oprescu: „USL n-are faţă de ananghie”

  Primarul Capitalei Sorin Oprescu crede că USL nu are nevoie de sprijinul său pentru alegerile prezidenţiale din 2014, întrucât starea lor actuală este foarte bună, motiv pentru care spune că USL nu are ”faţă de ananghie”. Acesta a infirmat, de asemenea, zvonurile privind candidatura sa pentru şefia statului, chiar dacă rezultatele sondajelor îi sunt favorabile.

Modifică Setările