Stiri despre alegeri prezidentiale 2014

  2322 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Gitenstein, fost ambasador al SUA în România: După ce Klaus Iohannis a câştigat alegerile, România are şansa unei schimbări de durată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gitenstein, fost ambasador al SUA în România: După ce Klaus Iohannis a câştigat alegerile, România are şansa unei schimbări de durată

  România şi întreaga lume au fost uimite de victoria lui Klaus Iohannis la scrutinul prezidenţial de la 16 noiembrie din România, iar aceste alegeri reprezintă o schimbare fundamentală în ceea ce priveşte direcţia politicii româneşti şi, să sperăm, un punct de cotitură spre Occident, democraţie şi statul de drept, a scris, într-o opinie pentru „The Wall Street Journal“, Mark Gitenstein, fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România.

 • PSD şi stânga, încotro?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD şi stânga, încotro?

  Nu de puţine ori, PSD a sacrificat valori de dragul voturilor şi a continuat să facă asta până când s-a convins singur că nu trebuie să fie un partid de stânga, ci un partid catch-all. PSD a părut, în mulţi ani, că este complexat ideologic şi în defensivă.

 • Geoană şi Vanghelie au plătit pentru înfrângerea lui Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Geoană şi Vanghelie au plătit pentru înfrângerea lui Ponta

  Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova au fost scoşi ţapi ispăşitori pentru înfrângerea lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale şi au fost excluşi din partid. Congresul PSD va avea loc în primăvară.

 • Victor Ponta nu a pierdut alegerile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Ponta nu a pierdut alegerile

  "Liderii PSD scot cuţitele pe masă", citesc, dimineaţă, titlurile date de la televiziuni, în ajunul unei şedinţe care se anunţa a fi cu scântei. Le-au scos, probabil, dar poate doar pentru a tăia nişte slăninuţă din aia bună de Ardeal, adusă de Ioan Rus.

 • Tudor Gheorghe, în concert: „Ce blestem pe noi, să avem un preşedinte care chinuie limba engleză şi acum dăm de unul care chinuie limba română?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tudor Gheorghe, în concert: „Ce blestem pe noi, să avem un preşedinte care chinuie limba engleză şi acum dăm de unul care chinuie limba română?“

  Rapsodul Tudor Gheorghe (69 de ani) a declarat că românii au fost martorii unei mari manipulări în timpul Alegerilor prezidenţiale 2014 şi „au dat peste un preşedinte care chinuie limba română“, precizând totuşi că are toată stima pentru preşedintele ales Klaus Iohannis, deşi în campania electorală l-a susţinut pe candidatul PSD, Victor Ponta, scrie activenews.ro.

 • Ce facem după alegeri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce facem după alegeri

  Vinerea trecută, în seara zilei când preşedintele ales fusese validat de Curtea Constituţională, câteva mii de oameni din Sibiu s-au strâns în faţa primăriei şi au cântat „Croieşte-ţi altă soartă”, aşa cum primarul lor cântase la ultima conferinţă de presă dinainte de alegeri. Îmi vine greu să cred că erau saşi luterani, sau hipsteri, sau membri ai Vetrei Româneşti.

 • Supravieţuirea domnului Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Supravieţuirea domnului Ponta

  În dimineaţa zilei de 17 noiembrie, Victor Ponta s-a trezit în cea mai proastă dintre lumile posibile: pierduse Cotrocenii, era contestat în propriul partid şi avea perspectiva de a se întoarce la muncă, la munca aia grea de la Palatul Victoria. A încercat s-o facă pe struţul, vârându-şi câteva zile capul în nisipul Emiratelor, dar i-a folosit tot atât cât struţului: deloc.

 • Ne-au furat votul, vrem dreptatea!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ne-au furat votul, vrem dreptatea!

  Autorităţile par să măture sub preş cele întâmplate în străinătate la alegerile prezidenţiale. Acest lucru este inadmisibil. Procesul verbal al secţiei de votare din Bonn (Germania) ignoră realitatea şi încearcă să ducă dreptatea de partea celor care au deservit şi săvârşit nedreptatea.

 • Mulţi învingători, puţini învinşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mulţi învingători, puţini învinşi

  Efectul urnelor se multiplică în cele două tabere. Singurătatea primului tur e o amintire estompată de înghesuiala inerentă victoriei. Bizantinismul trăieşte intens speranţa întâlnirii cu Klaus Iohannis. Preşedintele ales se află în faţa primelor încercări post-electorale, în vreme ce lumea politică românească se reaşază febril. În acest context, pot spune cu toată certitudinea un lucru: nimic nu va mai fi ca înainte.

 • Deşertul
care se aşterne la picioarele lui Klaus Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deşertul care se aşterne la picioarele lui Klaus Iohannis

  Recent încheiatele alegeri au pus punctul pe „i-ul” inexistent din dezastrul care îl aşteaptă pe Klaus Iohannis. Două partide decerebrate au ajuns să reprezinte un sistem bipartid cvasi-inexistent. O clasă politică destrămată structural şi compusă din aventurieri emoţionali şi auto-distructivi. Plus, o speranţă enormă pusă în persoana unui necunoscut, care are de ales între a deveni modernizatorul României sau preşedintele care a precedat haosul.

 • Ponta susţine că a plătit politic ruşinea votului din diasporă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta susţine că a plătit politic ruşinea votului din diasporă

  Victor Ponta crede că votul electronic şi împuternicirea exclusivă a Autorităţii Electorale Permanente cu organizarea alegerilor sunt cele mai bune soluţii pentru un vot fără batjocură în străinătate. Propunerile sale nu au avut ecou la colegii din opoziţie, care i-au cerut demisia.

 • „Pas cu pas“. Profesiunea de
credinţă a lui Klaus Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Pas cu pas“. Profesiunea de credinţă a lui Klaus Iohannis

  Cine caută, pe lângă talent literar, poveşti bucolice despre Sibiul breslelor şi al comunităţilor etnice nu va rezista pînă la ultima pagină. Klaus Iohannis nu are talentul literar al lui Varujan Vosganian. „Cartea şoaptelor” face din politicianul de origine armeană un nou Sadoveanu. „Pas cu pas” nu face din Klaus Iohannis un Churchill. Încă.

 • Complexul Messia la apogeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Complexul Messia la apogeu

  Statisticile şi sociologii spun că, aproape fără excepţie, învingătorul ia totul. Iar prima pe lista trofeelor e încrederea. De fiecare dată când se alege un preşedinte, popularitatea lui explodează. Brusc, de parcă atunci li s-ar fi deschis ochii, oamenii simt şi spun că dintotdeauna l-au iubit, l-au apreciat, l-au visat pe noul preşedinte.

 • Propunere
de echilibru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Propunere de echilibru

  Zecile de analize apărute în urma alegerilor se înscriu de multe ori, ca orice analiză post factum, în logica contrafactuală: „dacă ar fi zis/făcut aia, s-ar fi întâmplat următorul lucru”.

 • Iohannis-Preşedinte. Agenda preliminară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis-Preşedinte. Agenda preliminară

  „Câştigător validat al alegerilor“ şi „Preşedinte al României, instalat în funcţie“ - două ipostaze aflate formal în conectivitate dar complet diferite, definind un interval oarecum paradoxal atât pentru Klaus Iohannis, cât şi pentru viaţa publică.

 • Alegerile prezidenţiale ca „război civil” sau „Limba română în pragul unei crize de nervi”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegerile prezidenţiale ca „război civil” sau „Limba română în pragul unei crize de nervi”

  Eschimoşii şi principiul ELG al politicii. Un cunoscut îmi povestea recent despre participarea lui la o conferinţă dedicată eschimoşilor, un popor care trăieşte în regiunea polară. Cîndva mă interesasem şi eu de acest popor, nu atît pentru ceea ce este el, cît mai ales pentru un anumit tip de „funcţie metaforică” pe care o căpătase el în imaginarul colectiv al Imperiului de la Est.

Modifică Setările