Stiri despre alegeri europarlamentare 2014

  465 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Miza nescrisă a
europarlamentarelor: rescrierea proiectului Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miza nescrisă a europarlamentarelor: rescrierea proiectului Europa

  Bate un vânt nou de reformă (dar şi de revoltă) pe culoarele puterii de la Bruxelles. Liderii actuali ai instituţiilor europene admit că e nevoie de o reformă fundamentală, chiar de o rescriere a actualului proiect european care şi-a atins limitele de competenţă şi de acţiune.

 • PDL şi-a lansat candidaţii la euroalegeri în prezenţa preşedintelui PPE. Daul s-a întâlnit înainte cu Băsescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PDL şi-a lansat candidaţii la euroalegeri în prezenţa preşedintelui PPE. Daul s-a întâlnit înainte cu Băsescu

  Democrat-liberalii şi-au lansat duminică candidaţii la alegerile pentru Parlamentul European. La eveniment este prezent şi preşedintele PPE, Joseph Daul, şi fostul premier al Republicii Moldova, Vasile Filat. Daul s-a întâlnit de dimineaţă cu preşedintele Traian Băsescu pentru a discuta, printre altele, despre parcusrul european al Republicii Moldova.

 • De ce nu votaţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu votaţi?

  Prăpastia dintre clasa politică şi cetăţeni se vede, în primul rând, în prezenţa la vot. La noi este una dintre cele mai scăzute din Europa, în jur de 40%. Curios, dar partidele nu se interesează de ce nu vin oamenii la vot. De ce nu-i atrage acest exerciţiu elementar de democraţie. Ce-i nemulţumeşte, de ce nu mai speră ca prin votul lor să schimbe drumul României

 • Dezbatere IPP. Social-democraţii sau Popularii. Cine va câştiga alegerile şi va conduce
Europa în următorii cinci ani?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere IPP. Social-democraţii sau Popularii. Cine va câştiga alegerile şi va conduce Europa în următorii cinci ani?

  Institutul pentru Politici Publice (IPP) organizează vineri, începând cu ora 11.00, o dezbatere pe tema alegerilor europarlamentare din luna mai, cu scopul de a explica „Efectele câştigării alegerilor - de către Social-democraţi sau Populari - asupra viziunii de dezvoltare a UE în următorii 5 ani precum şi implicaţiile pentru România“. Dezbaterea va avea loc  la Reprezentanţa UE în România şi va fi transmis în direct pe www.adevarul.ro.

 • „Ţaţe” şi bădărani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Ţaţe” şi bădărani

  De la înălţimea fotoliului de prim-ministru precum şi cel al preşedinţiei celui mai mare partid, dl.Victor Ponta a împărţit parlamentarele noastre europene precum şi candidatele la această înaltă demnitate în doamne şi „ţaţe”. Doamne ar fi candidatele şi actualele deputate PSD, iar ţaţe ar fi Monica Macovei şi Elena Băsescu.

 • Mircea Diaconu are cele 100.000 de semnături. ANI: Nu poate candida la euroalegeri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Diaconu are cele 100.000 de semnături. ANI: Nu poate candida la euroalegeri

  Actorul Mircea Diaconu, demisionar din PNL, a anunţat astăzi că a reuşit să strângă cele 100.000 de semnături necesare pentru validarea candidaturii sale de către Biroul Electoral Central (BEC), unde va merge în cursul serii pentru a se înscrie în cursa pentru alegerile europarlamentare. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a informat BEC că actorul nu îndeplineşte condiţiile legale pentru validarea candidaturii acestuia.

 • De la Juncker la Ţipras
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la Juncker la Ţipras

  În 2014, pentru prima dată în istoria alegerilor europene, familiile politice din UE - cu excepţia conservatorilor şi a extremei drepte - vor avea şi candidaţi pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene. PPE l-a ales pe Juncker, pentru socialişti va alerga Schulz, la liberali cap de listă e Guy Verhofstadt, verzii nu au unul, ci doi candidaţi - José Bové şi Ska Keller - , iar comuniştii s-au oprit la Alexis Ţipras.

 • Un buzoian, în cursa pentru europarlamentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un buzoian, în cursa pentru europarlamentare

  Buzăul ar putea avea un reprezentant în Parlamentul European. Este vorba despre liberalul Dorin Bădulescu, care va candida la alegerile din 25 mai pe lista Partidului Naţional Liberal, la poziţia 14.

 • Alegeri parţiale: Noii parlamentari, aleşi la fel ca primarii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri parţiale: Noii parlamentari, aleşi la fel ca primarii

  Guvernul a decis, miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, organizarea de alegeri parţiale simultan cu alegerile pentru Parlamentul European, în data de 25 mai. Parlamentarii care vor acoperi locurile rămase vacante vor fi aleşi după modelul electoral folosit la algerile locale.

 • De câte voturi are nevoie Mircea Diaconu pentru a ajunge la Bruxelles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De câte voturi are nevoie Mircea Diaconu pentru a ajunge la Bruxelles

  Mircea Diaconu a demisionat din PNL şi va candida la alegerile europarlamentare din 25 mai ca independent. „Demisia am trimis-o online“, a declarat Diaconu pentru adevarul.ro. Pentru a ajunge la Bruxelles, Mircea Diaconu trebuie să obţină un scor care să egaleze coeficientul electoral. Asta dacă va reuşi să dribleze decizia Curţii Supreme, care i-a interzis să ocupe vreo funcţie publică până în anul 2015.

 • Lupta PMP pentru europarlamentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lupta PMP pentru europarlamentare

  Partidul Mişcarea Populară (PMP) se pregăteşte minuţios pentru primele alegeri de la înfiinţare, iar competiţia este puternică în interiorul partidului. Lista se întinde pe multe rânduri, deşi conducerea PMP ţinteşte un număr de patru locuri, iar sondajele îi situează în jurul a 10%, însemnând două locuri. Pentru a tria dintre candidaţi, conducerea PMP a decis să nu pună pe liste, pe locuri eligibile, la europarlamentare, parlamentari în funcţie.

 • HR-ul politic în spaţiul universitar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  HR-ul politic în spaţiul universitar

  Într-o seară, acum câteva săptămâni, prin cămin câteva fete strângeau semnături pentru un candidat la europarlamentarele din luna Mai. Astă seară trei băieţi de TSD au venit tot prin cămin să le spună studenţilor ce frumoasă e viaţă în liga socialistă cu: „fete de la ASE, petreceri, distracţie etc.” – uitându-mă, în general, la politicieni cam aşa şi pare să fie.

Modifică Setările