Stiri despre adevarul galati

  777 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Viaţă de pensionar:popririle îi lasă fără mâncare (FOTO)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţă de pensionar:popririle îi lasă fără mâncare (FOTO)

  Aproape 1.600 de pensionari gălăţeni primesc de luna aceasta pensii mai mici sau chiar înjumătăţite.Oamenii s-au trezit cu sechestru pe pensie, după ce nu au mai reuşit să-şi plătească ratele lunare pentru împrumuturile pe care le-au făcut la bănci sau la Casa de Ajutor Reciproc.

 • Gălăţenii din trei cartiere stau în frig din cauza unei avarii la o conductă a Eletrocentrale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gălăţenii din trei cartiere stau în frig din cauza unei avarii la o conductă a Eletrocentrale

  150 de blocuri, cinci grădiniţe, patru şcoli şi un dispensar medical din zona cartierului Aviaţiei nu primesc agent termic. O conductă care aparţine Electrocentrale s-a spart în timpul anului, dar lucrările de înlocuire au început abia în această săptămână. Pentru că nu pot săpa şanţuri din cauza magazinelor ridicate chiar acolo, muncitorii trebuie să tragă ţevile pe sub pământ, aproximativ 30 de metri.

 • REPORTAJ/Fenomen neobişnuit la Galaţi. Adidaşi atârnaţi pe cablurile electrice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  REPORTAJ/Fenomen neobişnuit la Galaţi. Adidaşi atârnaţi pe cablurile electrice

  Localnicii unui cartier din Galati au parte, de câteva luni, de o reţea de alimentare electrică decorată într-un mod cu totul inedit. Pe firele de electricitate sunt expuse zeci de perechi de pantofi sport şi tenişi. Această practică provine din rândul adolescenţilor din Statele Unite ale Americii.

 • Reportaj/Strada Elicei arată ca după bombardament
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reportaj/Strada Elicei arată ca după bombardament

  Locatarii străzii Elicei, din cartierul Valea Oraşului, aşteaptă de mai bine de un jumătate de secol să “răsară” asfaltul şi pe strada lor. Ei spun că, în campania electorală, autorităţile au promis că vor asfalta şi vor face canalizare. După ce au câstigat, aleşii i-au uitat.

 • Activitatea de transport feroviar de călători trece duminică la ora de iarnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Activitatea de transport feroviar de călători trece duminică la ora de iarnă

  CFR Călători informează publicul că începând de duminică - 30 octombrie 2011, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora Europei Orientale, ora 4.00 devenind ora 3.00.Trenurile de călători vor pleca din staţiile de formare după ora oficială de vară până în noaptea de 29 / 30 octombrie ora 4.00, care devine ora 3.00.  

 • Galaţi:Circulaţia la Elice şi la IVAS a fost reluată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Galaţi:Circulaţia la Elice şi la IVAS a fost reluată

  După multe luni în care circulaţia la Elice a fost întreruptă din cauza lucrărilor de reparaţii executate la groapa care a apărut în zona respectivă, ieri şoferii au putut trece din nou pe acolo.

 • Reportaj/Strada Spaniolă, o uliţă ignorată de autorităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reportaj/Strada Spaniolă, o uliţă ignorată de autorităţi

  Epopeea orăşenilor cu drum de ţară continuă în Galaţi. Situată în Valea Oraşului, strada Spaniolă arată ca după bombardament:nu are asfalt, nu are canalizare, iar privata din fundul curţii este nelipsită. Locatarii sunt revoltaţi că Primăria nu este interesată de soarta lor deşi plătesc impozite de orăşeni.

 • Debitele scăzute ale Dunării devin o problemă tot mai mare pentru autorităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debitele scăzute ale Dunării devin o problemă tot mai mare pentru autorităţi

  Apele scad cu trei până la şase centimetri în fiecare zi, iar porţiunea navigabilă se restrânge kilometru cu kilometru spre Galaţi, conform Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos. Navigatorii sunt permanent atenţionaţi printr-o serie de avize pe care instituţia le transmite comandanţilor de nave.

 • REPORTAJ Ghenă de gunoi pe strada Olteniţei (Galerie Foto)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  REPORTAJ Ghenă de gunoi pe strada Olteniţei (Galerie Foto)

  O bună bucată din stradă a fost invadată de resturi menajere, moloz din demolări şi PET-uri.Un adevărat focar de infecţie, spun oamenii revoltaţi, dar în realitate, tot ei sunt cei care îşi aruncă în plină stradă resturile.

 • Primăria Galaţi investeşte în proiectul „dezvoltarea porturilor fluviale dunărene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primăria Galaţi investeşte în proiectul „dezvoltarea porturilor fluviale dunărene"

  Municipalitatea gălăţeană este parteneră în cadrul proiectului Dezvoltarea porturilor fluviale dunărene (Danube Inland Harbour Development- DaHar), care are ca principal scop realizarea unui consens transnaţional, pentru a deschide  calea spre o dezvoltare durabilă a reţelei logistice a oraşelor şi porturilor Dunării.

 • Galaţi:Poliţia Transporturi, cu ochii pe suporterii de fotbal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Galaţi:Poliţia Transporturi, cu ochii pe suporterii de fotbal

  Reprezentanţii Poliţiei Transporturi Galaţi au anunţat că vor monitoriza cu atenţie liniile de transport feroviar în zilele de duminică şi luni când se vor avea loc două meciuri de fotbal importante. Este vorba de meciurile Vaslui-Steaua şi Ceahlăul-Dinamo.

 • Galaţi:Resistematizarea drumului DN2B Tirighina costă 5,8 milioane de euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Galaţi:Resistematizarea drumului DN2B Tirighina costă 5,8 milioane de euro

  Autorităţile gălăţene au aprobat un proiect de hotărâre ce prevede resistematizarea drumului DN2B. Acesta asigură intrarea şi ieşirea din oraş în partea de vest dinspre municipiile Brăila, Tecuci, fiind artera principală care asigură traficul rutier de tranzit.

 • Află ce spun specialiştii în agricultură despre campania de semănat din 2011
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Află ce spun specialiştii în agricultură despre campania de semănat din 2011

  Semănatul grâului, în condiţii normale, începe când temperatura medie zilnică în aer este de 13-15°C şi se impune a fi terminat când temperatura scade la 8-9°C. În anii secetoşi, aşa cum este toamna anului 2011, semănatul se declanşează în a doua parte a epocii optime pentru fiecare zonă agricolă.

 • Pericolul apariţiei bolilor la culturile de toamnă este major în această perioadă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pericolul apariţiei bolilor la culturile de toamnă este major în această perioadă

  De multe ori, anumite atacuri trec neobservate sau potenţialul lor distructiv nu este apreciat corect, motiv pentru care pierderile de producţie sunt mari. După ce infecţia s-a realizat din sămânţă, tratamentele ulterioare au o eficientă scăzută sau sunt total ineficiente, realizând o cheltuială inutilă.

 • Galaţi:Staţia de autobuz de la Bănci nu va fi mutată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Galaţi:Staţia de autobuz de la Bănci nu va fi mutată

  Solicitarea conducerii Transurb de a muta staţia de la bănci la Romtelecom a fost respinsă de membrii comisiei de transport din cadrul Consiliului Local. Acest aviz negativ nu este pe placul pensionarilor gălăţeni, care se plâng că distanţa dintre staţii este mult prea mare.

 • Galaţi:Transurb nu are bani pentru cauciucuri de iarnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Galaţi:Transurb nu are bani pentru cauciucuri de iarnă

  Transportul public de persoane din municipiul Galaţi este în pericol! Societatea Transurb are nevoie de 400.000 de lei pentru a cumpăra anvelope de iarnă pentru autobuze, însă suma nu se regăseşte în bugetul de cheltuieli al societăţii pe acest an.

 • Galaţi:Pirateria din transporturi luată la bani mărunţi de către oamenii legii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Galaţi:Pirateria din transporturi luată la bani mărunţi de către oamenii legii

  În colaborare cu Autoritatea Rutieră Română şi cu reprezentanţii Registrului Auto Român, de la începutul anului poliţiştii gălăţeni au organizat 37 de acţiuni privind legalitatea documentelor insoţitoare – licenţe transport, execuţie şi traseu, respectarea traseelor, combaterea pirateriei, verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

 • Încă un vagon la trenurile de Iași pentru gălăţenii care merg în pelerinaj la Sf. Parascheva
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încă un vagon la trenurile de Iași pentru gălăţenii care merg în pelerinaj la Sf. Parascheva

  Centrul Comercial de Călători Galați anunţă că două perechi de trenuri cu rang de Accelerat care circulă în relația Galați - Iași vor avea un vagon începând de mâine, 11 octombrie, timp de o săptămână. Această măsură este luată pentru a veni în sprijinul miilor de credincioşi care vor merge la Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

 • Galaţi:Trafic restricţionat pe strada Oltului.Vezi aici pe unde va fi deviat traseul 63
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Galaţi:Trafic restricţionat pe strada Oltului.Vezi aici pe unde va fi deviat traseul 63

  Atenţie,şoferi! Strada Oltului intră în focul reparaţiilor. Primăria Galaţi a anunţat că, până la sfârşitul acestei luni, se vor efectua lucrări de reparare a carosabilului şi amenajări de parcări. Valoarea investiţiilor se ridică la 1.668.069 de lei cu TVA, iar banii provin din creditul în valoare de 61 de milioane de lei pe care Primăria l-a contractat de la BRD.

 • Parcul CFR a devenit casa câinilor comunitari FOTO/VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parcul CFR a devenit casa câinilor comunitari FOTO/VIDEO

  Nu avem suficiente spaţii verzi, dar ne batem joc cu bună ştiinţă chiar şi de puţinele existente. Considerat pe vremuri cel mai frumos loc de promenadă din oraş, fostul Parc Carol I (CFR) este acum neîngrijit şi lăsat de izbelişte de administraţia publică locală.

Modifică Setările