Stiri despre adevarul de transilvania

  258 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Învăţătorii, şcoliţi să recunoască simptomele elevilor care au ADHD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Învăţătorii, şcoliţi să recunoască simptomele elevilor care au ADHD

  35 de învăţători învăţă, printr-un curs de specialitate, să recunoască simptomele elevilor cu ADHD, o tulburare comportamentală ce afectează mai ales copiii şi care se manifestă prin imposibilitatea acestora de a se concentra asupra unei anumite acţiuni.

 • INGENIOS Iepurele de Cluj şi Uriaşul de Transilvania, primii iepuri „fabricaţi“ în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INGENIOS Iepurele de Cluj şi Uriaşul de Transilvania, primii iepuri „fabricaţi“ în România

  Un genetician şi un biolog din Cluj-Napoca au creat două rase locale de iepuri pe care le-au numit Iepurele de Cluj şi Uriaşul de Transilvania şi vor să le omologheze. Procedura de omologare a unei rase poate dura şi ani, spun specialiştii. În România nu este o tradiţie în creşterea iepurilor cum e în Ungaria şi până în prezent nu există nicio rasă autohtonă omologată din această specie

 • Bistriţa redevine medievală pentru trei zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bistriţa redevine medievală pentru trei zile

  Astăzi la ora 18.00 are loc deschiderea oficială a Serbărilor Bistriţei Medievale. Timp de trei zile, domniţe, cavaleri, meşteri şi nobili vor împânzii centrul oraşului. Punctul culminant al ediţiei de anul acesta va fi fără îndoilală concertul Laviniei Răducanu&Rromak, un band de jazz ţigănesc care este extrem de apreciat pentru muzica clasică cântată.  

 • Umbrelele multicolore din centru sfidează Consiliul Local Bistriţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Umbrelele multicolore din centru sfidează Consiliul Local Bistriţa

  Niciunul dintre proprietarii de terase de pe pietonalul Liviu Rebreanu nu s-au conformat regulementului adoptat de Consiliul Local în privinţa umbrelelor de la mese. Deşi a trecut mai bine de o lună de la deschiderea teraselor Poliţia Locală nu a luat nicio măsură şi nu a dat nicio amendă, regulementul rămânând să fie adoptat doar pe hârtie fără a fi pus în practică.

 • S-a inaugurat parcul de la Casa Albă din Bistriţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a inaugurat parcul de la Casa Albă din Bistriţa

  Cel mai modern parc din Bistriţa a fost inaugurat astăzi, copiii din zona Independenţei Sud având posibilitatea de a se juca pe cele mai moderne aparate existente într-un parc din oraş. Darea în folosinţă a parcului a dus la o creştere a spaţiului verde din oraş cu 2700 de metri pătraţi.

 • Instanţele bistriţene în direct prin telefon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Instanţele bistriţene în direct prin telefon

  Bistriţenii care doresc să caute un anumit dosar de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud sau judecătoriile din judeţ pot apela numărul de telefon 0264.207.975 şi au posibilitatea de a accesa call-centerul instanţei.

 • Numărul mic de elevi duce la desfiinţarea şcolilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Numărul mic de elevi duce la desfiinţarea şcolilor

  Înspectoratul Şcolar Judeţean a decis desfiinţarea a 19 şcoli primare din judeţ. De asemenea se va renunţa la şase şcoli cu clase gimnaziale aici rămânând doar clase primare.  Sute de copilaşi din clasele I-IV vor fi obligaţi să facă zilnic naveta până în centrele ce comună sau în Bistriţa.

 • Jean Pădureanu va rămâne cu Gloria şi dacă retrogradează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jean Pădureanu va rămâne cu Gloria şi dacă retrogradează

  Preşedintele clubului de fotbal Gloria Bistriţa a declarat ieri că a terminat de achitat datoriile pe cre le avea la Finanţele Publice şi că în cursul următoarelor zile va trimite la TAS dosarul privind rămânerea echipei bistriţene în prima Ligă a fotbalului românesc.

 • Starea drumurilor, subiect pe facebook
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Starea drumurilor, subiect pe facebook

  Locuitorii din Sângeorz Băi dezbat pe reţeaua de socializare problemele legate de lucrările de infrastructură realizate în oraş. Un cetăţean nemulţumit a pus pe o pagină numită „Sângeorz Băi", poze cu lucrările de reabilitare a drumurilor, iar cei care au vizitat pagina s-au arătat încântaţi că pot să îşi exprime părerea.

 • Bistrita: 25 de şcoli desfiinţate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bistrita: 25 de şcoli desfiinţate

  Aproape 20 de şcoli cu clase primare din judeţ vor fi desfiinţate din toamnă fiind transformate în grădiniţe

 • Bistriţa: Au dictat examenul la română
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bistriţa: Au dictat examenul la română

  Doi elevi din judeţ şi-au dictat lucrările la limba şi literatura română la Evaluarea Naţională după ce s-au accidentat la mâna dreaptă şi nu au putut scrie.

 • Povestea clopotelor oraşului spusă de jurnaliştii bistriţeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea clopotelor oraşului spusă de jurnaliştii bistriţeni

  Jurnaliştii bistriţeni Nicoleta şi Gheorghe Cherecheşiu vor prezenta sâmbătă la Bistriţa documentarul „Clopotele oraşului". Filmul care are durata de o oră prezintă evoluţia turnului Bisericii Evanghelice din Bistriţa de la incendiul din 2008 şi până la inaugurarea ceasului din turn în iunie 2010.

 • Bistriţa rămâne fără drumuri din cauza sudiştilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bistriţa rămâne fără drumuri din cauza sudiştilor

  Drumul Judeţean 151 din judeţul Bistriţa-Năsăud, mândria Consiliului Judeţean în materie de lucrări de infrastructură, a rămas ieri fără finaţare de la Uniunea Europeană. 

 • Tentativă de sinucidere în Bistriţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tentativă de sinucidere în Bistriţa

  O tânără de 32 de ani din Bistriţa a încercat să se sinucidă astăzi luând mai multe medicamente. Mama femeii a fost cea care a anunţat 112 atunci când a văzut că fiica ei nu mai răspunde la telefon şi avea uşa casei închisă.

 • Primarul Bistriţei a citit poveşti copiilor de la grădiniţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primarul Bistriţei a citit poveşti copiilor de la grădiniţă

  Copilaşii care au terminat astăzi grupa pregătitoare a grădiniţei Căsuţa cu Poveşti din Bistriţa au avut parte de o surpriză de proporţii. În cardul programului „Niciodată nu e prea devreme pentru cărţi", derulat în grădiniţă, primarul municipiului, Ovidiu Creţu, a citit astăzi copiilor o poveste.

 • Se deschide sezonul estival la Băile Figa cu un mini-aqualand nou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se deschide sezonul estival la Băile Figa cu un mini-aqualand nou

  Duminică dimineaţa va avea loc deschiderea oficială a sezonului estival 2011 la Baile Figa lângă Beclean. Anul acesta  Consiliul Local al oraşului Beclean a investit 1,2 milioane de lei în realizarea unui nou lac sărat şi amenajarea unui râu leneş cu tobogane pe apă.

 • Savana din inima Bistriţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Savana din inima Bistriţei

  În una dintre zonele cele mai circulate din Bistriţa iarba netăiată a ajuns să crească până la brâul trecătorilor. Lucrătorii de la Serviciul Spaţii Verzi din cadrul Primăriei au omis să taie iarba, iar locatarii din zonă sunt supăraţi că au ajuns să trăiască într-o adevătară savană cu ierburi uriaşe în mijlocul oraşului.

 • O editură din Bistriţa a bătut Poliromul şi Humanitas
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O editură din Bistriţa a bătut Poliromul şi Humanitas

  O editură mică din Bistriţa a reuşit anul acesta să sufle de sub nasul marilor edituri din România două dintre cele mai importante premii acordate de Uniunea Scriitorilor din România. Secretul reuşitei editurii Charmides stă, potrivit editorului şef Gavril Ţărmure, în bunul simţ şi comportamentul pe care îl au faţă de scriitori.

 • Hoț de calculatoare arestat la Năsăud
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hoț de calculatoare arestat la Năsăud

  Un tânăr de 26 de ani din Năsăud, Victor Cârcu , a fost reținut sâmbătă pentru 29 de zile după ce a furat alături de alți șase complici caculatoare și aparatură electonică în valoare de 18.000 din Năsăud

 • Rugăciune ecumenică pe pietonal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rugăciune ecumenică pe pietonal

  Preoţii şi pastorii tuturor confesiunilor din Bistriţa se vor aduna mâine seară pe pietonal pentru o Rugaciune Ecumenică organizată de Primărie cu ocazia împlinirii a trei ani de la incendiul bisericii evanghelice.

 • Elev de clasa a VI-a bătut de colegii mai mari la şcoală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elev de clasa a VI-a bătut de colegii mai mari la şcoală

  Un elev din clasa a VI-a de la Şcoala Generală numărul 5, Lucian Blaga, a fost bătut de doi elevi ai Şcolii Generală numărul 1. Corneliu P. a fost transportat la spital cu răni grave în urma loviturilor celorlalţi elevi.

 • Clinică privată din Bistriţa, spital de categoria a IV-a
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clinică privată din Bistriţa, spital de categoria a IV-a

  Singura clinică privată din judeţ a fost clasificată de către Ministerul Sănătăţii în categoria IV-a de spitale, fiind printre singurele 12 unităţi medicale private clasificate.  Deşi ca şi dotări secţiile clinicii Sanovil sunt superioare Spitalul Judeţean, ceea ce i-a tras în jos la clasificare a fost numărul mic de secţii.

Modifică Setările