Bistriţa are parte de trei zile de festival al etniilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrecerea cea mare ale loc  în Viişoara la Heidenfeld,
Petrecerea cea mare ale loc în Viişoara la Heidenfeld,

După parade populare, concursuri şi recitaluri în aer liber, bistriţenii vor avea parte şi de un concert IRIS plătit de Primărie

Bistriţenii au parte de trei zile de distracţie în weekend pe cheltuiala municipalităţii. Festivalul Etniilor „Pfingstfest"  a programat manifestări pe toate gusturile, organizate în Complexul Heidenfeld din Viişoara şi pe Pietonalul oraşului.

Festivalul Etniilor , ediţiacu numărul  XI a debutat ieri, de la ora 18,00 cu cu o paradă a porturilor populare pe traseul Centrul Cultural Municipal, Piaţa Centrală, Sugălete, Primăria Bistrita, pietonalul Liviu Rebreanu,  Sala Polivalentă. De la 20,00 pe scena din Heidenfeld au urcat ansambluri de dansuri săseşti, ţigăneşti, româneşti, maghiare, dar şi italiene, greceşti ori spaniole. De la 21,00 a avut loc o variantă autohtonă a concursului „Românii au talent" , cu înscrieri la faţa locului, iar distracţia s-a prelungit până după miezul nopţii cu recitalurile date de DJ Studio One şi Conect-R.

Astăzi Pfingstfest îşi deschide programul la lăsarea serii cu o dezbatere, urmată de o prezentare culinară cu reţete specifice etniilor participante la Centrul Municipal George Coşbuc. În Heidenfeld programul se deschide abia după ce s-a lăsat răcoarea, adică pe la ora 20,00 cu un concurs de "Tinere Talente" urmat de concerte semnate Day One, Alexandra şi DJ Lexya, David Deejay şi Doni.

Şi duminica programul urmează un tipar asemănător cu parade de la ora 12,00, dansuri entice la Heidenfeld şi concert de la ora 20.00 cu DJ Summerrain. O oră mai târziu trupa Iris este programată să încheie Pfingfestul.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite