Techsylvania - eveniment dedicat tehnologiei „dispozitivelor la purtător” (wearables) şi inovaţiei în general

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În domeniul tehnologiei informaţiei România nu duce lipsă de evenimente/conferinţe, la ora actuală având peste 34 de evenimente care se desfăşoară regulat. Techsylvania, cu desfăşurare in Cluj-Napoca (31 Mai-2 Iunie), este cea mai nouă conferinţă din peisajul românesc al acestui tip de evenimente.

Numele de Techsylvania este derivat din Transylvania, provincia românească cunoscută şi în străinătate. 

Techsylvania, va fi un eveniment pe zona de tehnologie si inovaţie care va aduce împreună unele dintre cele mai creative persoane din regiune, invitaţi excepţionali, experţi tehnici şi inovatori care îşi vor împărtăşi propriile experienţe şi cunoştinţe pentru a contribui la dezvoltarea tehnologică şi creşterea gradului de inovaţie din Cluj-Napoca.  

Techsylvania este un eveniment complex care debutează pe data de 31 mai cu un hackathon (eveniment in cadrul caruia programatori si designeri colaboreaza la dezvoltarea unor produse software) cu durata de 24 de ore şi continuă pe 2 iunie cu o conferinţă de o zi care va aduce în faţa audienţei unii dintre cei mai apreciaţi profesionişti în domeniul tehnologiei la nivel internaţional. 

 Cititorii Adevărului beneficiază de un discount de 15% pentru biletele "early bird" până la finele lunii curente folosind codul "Adevarultech"!

Hackathon-ul care va avea loc în cadrul Techsylvania se adresează dezvoltatorilor care îşi doresc să pună bazele unor aplicaţii cu potenţial disruptiv în domeniul tehnologiilor „connected” şi „wearables” (dispozitive la purtător). Google Glass şi ceasurile inteligente gen Peeble sunt doar două dispozitive din categoria „wearables”.

Piaţa de „wearables” (dispozitive la purtător) se anunţă a fi un mare trend cât şi o potenţială piaţă de 170 milioane dispozitive până în 2017 (după alte estimări, chiar mai mult), cu o rată anuală de creştere de 41% (piaţa actuală e de 1.5 miliarde dolari). 

image

Mai multe detalii despre această piaţă le puteţi citi aici şi aici

În plus, cei peste 100 de participanţi la eveniment vor avea ocazia să testeze dispozitivele puse la dispoziţie de partenerii programului. La final, fiecare echipă îşi va prezenta produsul în faţa audienţei pentru a convinge publicul de potenţialul acestuia. Cele mai bune proiecte vor fi premiate, iar primele 3 echipe vor primi bilete de acces la conferinţa care va avea loc pe data de 2 iunie şi, mai mult decât atât, vor avea şansa să îşi prezinte produsele în faţa întregii audienţe a Techsylvania.

Cea de-a doua parte a evenimentului este conferinţa, unde sunt aşteptate peste 200 de persoane, . Pasionaţii de tehnologie vor avea ocazia să fie inspiraţi, să întâlneasca potenţiali investitori, parteneri sau colaboratori şi, mai mult decât atât, să interacţioneze în mod direct cu oameni cu preocupări şi pasiuni similare.

Techsylvania se remarcă în peisajul evenimentelor locale prin calitatea speakerilor care vor urca pe scena evenimentului pentru a-şi împărtăşi propriile experienţe şi a discuta despre inovaţie în tehnologie şi dezvoltare de produse software sau hardware. 

Printre aceştia se numără: 

- Marcus Segal (Ex-COO Casino Division Zynga & Entrepreneur in Residence la The Summit, strateg şi manager de operaţiuni cu peste 15 ani de experienţă în domeniul tehnologiei), 

- Paddy Cosgrave (Fondator al The Summit şi F.ounders, descris de Bloomberg ca fiind „Davos for Geeks” şi organizator al întâlnirii anuale a 250 de CEO ai celor mai importante companii în tehnologie la nivel mondial), 

- Jack Levine (Fondator şi CEO Electric Objects, startup cu sediul în New York City care dezvoltă un ecran conectat ce aduce obiecte digitale speciale în casele utilizatorilor), 

- HP Jin (Co-Fondator şi CEO Telenav, liderul global în domeniul serviciilor de localizare, navigare auto şi publicitate targetată în funcţie de locaţie, companie care a achiziţionat la începutul anului Skobbler) 

- Aryk Grosz (Co-Fondator şi CTO Mixbook Inc., un serviciu de stocare online a fotografiilor care a primit numeroase premii până în prezent şi a fost menţionat în publicaţii precum New York Times, USA Today sau Today Show din Statele Unite).

image

Lista invitaţilor nu se opreşte aici, iar organizatorii vor anunţa în curând şi alte nume importante care se vor alătura celor menţionate mai sus şi vor veni în România la început de iunie pentru a participa la Techsylvania. 

Deşi la prima ediţie, Techsylvania promite să revoluţioneze ecosistemul tech local şi să aducă o contribuţie importantă la dezvoltarea acestuia. 

Organizat de Vlad Ciurcă şi Oana Petruş, Techsylvania se bucură de susţinerea unei echipe experimentate şi a unui board de advisori excepţional. Rezultatele înregistrate până în prezent de oamenii din spatele proiectului reprezintă o garanţie pentru succesul acestuia: membrii echipei au organizat 3 ediţii de succes ale Startup Weekend Cluj, au dezvoltat comunităţi de business promiţătoare printre care se numără Romanian Managers Cluj cu peste 800 de membri şi Maramureş Business Club, şi au iniţiat evenimente educaţionale pentru studenţi în cadrul #defineCluj.

image

Pasionaţii de tehnologie, inovaţie şi produse cu potenţial disruptiv nu trebuie să rateze prima ediţie a Techsylvania care va avea loc între 31 mai şi 2 iunie în Cluj-Napoca! 

Mai multe detalii despre eveniment se găsesc pe site-ul Techsylvania www.techsylvania.co, preţul biletelor „early bird” fiind de 69 EUR pana pe data de 30 Aprilie, iar înregistrările pot fi efectuate online pe site-ul evenimentului.

 Cititorii Adevărului beneficiază de un discount de 15% pentru biletele "early bird" până la finele lunii curente folosind codul "Adevarultech"!

Le urăm succes organizatorilor şi sperăm să devină un eveniment de referinţă în România.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite