Târgul de Cariere ajunge la Bucureşti, după optzeci de ediţii în întreaga ţară

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

UNYARo participă la Târgul de Cariere! Vino şi tu să ne cunoşti mai bine. Târgul de Cariere ajunge la Bucureşti, după optzeci de ediţii în întreaga ţară

Asociaţia Tineretul ONU din România sprijină Târgul de Cariere (TdC), care ajunge vineri, 22 noiembrie, pentru prima oară în Capitală, după 7 ani şi mai bine de optzeci de ediţii ale evenimentului desfăşurate în Cluj, Iaşi, Timişoara şi în celelalte oraşe mari ale României.

Conform unui studiu IRES derulat în această primăvară la Târgul de Cariere, evenimentele de carieră şi recrutare au devenit a doua opţiune la nivel naţional, după internet, pentru tinerii români aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Prin intermediul evenimentelor de recrutare TdC, din 2006 şi până în prezent 18.000 de tineri şi-au găsit un loc de muncă.

Organizatorii estimează că în România piaţa actuală a evenimentelor de recrutare se situează încă sub valoarea de 1.000.000 de euro anual, fiind însă insuficient explorată. Cele mai importante evenimente de profil din ţară sunt Târgul de Cariere, cu optzeci de ediţii la activ în marile oraşe din provincie, şi Angajatori de Top, evenimentul consacrat în Capitală. Târgul de Cariere a fost fondat la Cluj în 2006 şi are loc în cele mai importante centre universitare şi de afaceri din România, bianual, primăvara şi toamna.

„Clienţii noştri din toată ţara ne solicită de mai mulţi ani să le oferim posibilitatea de a participa la târguri de profil şi în Bucureşti. Am încercat iniţial să stabilim colaborări cu evenimentele similare din Capitală, iar în 2013 am decis să mărim echipa şi să organizăm chiar noi un eveniment la Bucureşti. Un oraş cu anvergura şi efervescenţa Capitalei poate şi merită să aibă mai multe evenimente profesioniste de recrutare, care se vor stimula reciproc să producă rezultate tot mai bune pentru companiile angajatoare şi pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă”, declară Radu Neag, PR Manager al Târgului de Cariere.

Pentru prima ediţia a Târgului de Cariere Bucureşti organizatorii vizează 50 de angajatori majori, atâţia câţi participă într-un sezon şi la târgurile din Cluj sau din Iaşi, de exemplu, dar şi 10.000 de candidaţi, tineri cu vârste între 20 şi 30 de ani, cu studii superioare absolvite sau în curs, majoritatea cu experienţă de muncă.

Printre companiile care şi-au anunţat deja participarea la eveniment se numără Unicredit Business Integrated Solutions, Alten, APT, Genpact, Misys, Terapia Ranbaxy, Xerox, Grawe, Wipro Technologies, ING şi Route 66.

Târgul de Cariere Bucureşti va avea loc în 22 şi 23 noiembrie la World Trade Center, iar înscrierile pentru companii rămân deschise până în 19 noiembrie. Evenimentul este susţinut de eJobs.ro şi de Europa FM, precum şi de mai multe comunităţi profesionale, universităţi şi organizaţii studenţeşti din Bucureşti.

Candidaţii participanţi se vor bucura nu doar de ofertele de angajare prezentate de companii, ci şi de oferte de internship şi de voluntariat, precum şi de training-uri şi seminarii, în cadrul Atelierului de Cariere, componenta de educaţie a Târgului de Cariere.  Din oferta Atelierului fac parte seria de workshop-uri „Ghid de supravieţuire la birou”, cu instrumente de eficienţă personală, de colaborare şi de luare a deciziilor, dar şi key-note speech-urile unor invitaţi speciali, care împărtăşesc celor prezenţi idei din experienţa lor de găsire a vocaţiei şi urmare a propriului drum. „Între vorbitori sunt antreprenori, oameni de carieră, dar şi artişti sau reprezentanţi ai unor proiecte deosebite, cum ar fi noul brand Pegas”, arată organizatorii. Participarea la evenimentele Atelierului este gratuită şi se face pe baza formularului de înscriere de pe site.

Fapte, compania organizatoare a Târgului de Cariere, a fost fondată la Cluj în 2006 şi mai organizează festivalurile Photo Romania, Jazz in the Park şi Miraje.

Persoane de contact

Alin Vaida                                       Radu Neag
Event Manager                               PR Manager
alin@fapte.org                               radu@fapte.org
0733 082 105                                 0733 082 103
www.fapte.org                              www.fapte.org

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite