Roxana Condurache o interpretează pe Lauren Bacall, legendara actriţă americană care tocmai a încetat din viaţă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Robin Williams a murit cu o zi înainte, actriţa americană, ultima soţie a actorului Humphrey Bogart, a murit astăzi la vârsta de 89 de ani în urma unui atac cerebral (se presupune). Roxana Condurache va interpreta rolul principal într-un film american despre viaţa lui Lauren Bacall cu Humphrey Bogart.

Cunoscută fiind pentru glasul ei special cât şi pentru înfăţişarea aparte, Lauren Bacall (pe numele adevărat Betty Joan Perske, născută în 1924) a practicat modelling-ul înainte de a deveni actriţă de film. Debutul în actorie şi l-a făcut în teatru, pe Broadway, la vârstă de 17 ani.  

Modelling-ul i-a adus descoperirea de către Hollywood în timp ce poza pentru coperta revistei Vogue şi Harper's Bazaar. A fost invitată să dea nişte probe pentru filmul "To Have and Have Not" în 1944 unde l-a avut ca partener pe celebrul Humphrey Bogart care intiat relaţia cu ea la câteva săptămâni de la începerea filmărilor (Bogart fiind căsătorit dar căsnicia lui era deja aproape terminată).  


Diferenţa de vârstă de 25 de ani (ea 20 de ani, el 45) nu i-au împiedicat să se căsătorească, mariajul fiind ultimul al binecunostului actor înainte de a muri (1957). Din căsătorie au rezultat un fiu, Stephen Humphrey Bogart, şi o fiică, Leslie Bogart (Bacall având mai apoi şi un alt fiu, Sam Robards, cu Jason Robards, Jr.). 

image

Ceea ce se ştie mai puţin este faptul că Lauren Bacall (născută în America) era pe jumătate româncă, mama ei,  Natalie Weinstein-Bacal, emigrând din România, trecând prin cunoscută insulă prin care treceau toţi emigranţii: Ellis. 


Tatăl ei se născuse în America din părinţi polonezi. Părinţii ei (amândoi evrei) au divorţat când ea avea cinci ani şi, mai târziu, a preluat forma românească a numelui de familie "Bacal" la care a mai adăugat un "l" (Bacall). Această s-a întâmplat şi la sugestia agentului ei. 

  

Lauren Bacall a fost, de asemenea, şi vară primară cu al nouălea preşedinte al Israelului, Shimon Peres. 

  

Cuplul a mai jucat impreuna în mai multe filme: "The Big Sleep" (1946), "Dark Passage" (1947), şi "Key Largo" (1948) 


Alte filme notabile în care Lauren Bacall a mai jucat sunt "Young Man With a Horn" (1950) "How To Marry A Millionaire" (1953). 

  

A fost nominalizată şi la premiul Oscar în 1996 pentru rolul ei din filmul "The Mirror Has Two Faces" având-o ca parteneră pe Barbra Streisand. Nu a câştigat atunci dar în 2010 i s-a acordat premiul Oscar pentru întreaga carieră. 

Lauren Bacall s-a stins din viaţă astăzi, în urma unui atac cerebral (încă nu se ştie sigur).

Recent, producătoarea americană Helise Flickstein (Knight Quest Entertainment Inc.) din oraşul în care locuiesc, Phoenix-Arizona, a scris un scenariu despre viaţa ei de cuplu cu Humphrey Bogart, scenariu pe care intenţionează să-l aducă la viaţă în filmul "Bogie and Bacall" (se speră că filmul va intra în producţie anul viitor în vară). 

image

  

În rolul lui Lauren Bacall, Helise Flickstein a distribuit-o pe actriţa româncă Roxana Condurache, care nu numai că este o foarte bună actriţă din generaţia tânără (vedeţi filmul "The Whistleblower" - 2010 - unde a jucat cu Rachel Weisz, Monica Bellucci, Vanessa Redgrave) dar şi seamănă izbitor cu celebra actriţă americană. 

Roxana Condurache  (foto: Bogdan Grigore)

image

  

Am vorbit puţin pe tema filmului cu producătoarea americană şi am aflat mai multe amănunte. 

Helise, cum ai avut ideea de a face un film biographic a celor doi actori? Eşti pasionată de "Golden Age of Hollywood"? 


Da, într-adevăr, îmi plac filmele biografice şi îmi place să aduc în atenţia publicului viaţa unor oameni mari din trecut. Găsesc fascinant să fac cercetări în istoria acestor oameni cunoscuţi din trecut. 

  

Am fost agent literar şi scenarist timp de 27 de ani. Acum încerc să pun pe marele/micul ecran aceste poveşti, adică să le fac realitate. 

Ai ales-o pe Roxana Condurache că actriţă potrivită să o interpreteze pe Lauren Bacall. Cum ai găsit-o şi ce te-a făcut să o alegi (în afară de asemănarea fizică)? 

Roxana Condurache a aplicat la castingul pe care l-am anunţat. Sute de actriţe au aplicat. Roxana nu numai că avea acel "look" pe care eu îl căutam dar audiţia ei a fost superbă. Şi când am văzut jocul ei din filmul "The Whistleblower" am ştiut că o vreau pe ea! 

Am văzut că actorul principal, cel care-l va interpreta pe Humphrey Bogart încă nu este ales. Pe cine ai în minte, cine crezi că s-ar potrivi? 

Robert Downey Jr. ar fi perfect pentru acest rol. Robert l-a jucat şi pe Charlie Chaplin, este un actor jucând un personaj care la rândul lui a fost actor. Deşi nu sunt chiar la nivelul lui Downey Jr., alte două alternative ar fi Colin Farrell sau Dermot Mulroney

În ce stadiu este filmul "Bogie and Bacall" acum? 

Filmul este în pre-producţie acum. Avem nevoie de suport (fie că e vorba de bani, echipa de lucru, extras, promovare), fiind un film independent. Sper că totuşi studioul Warner Brothers să ni se alăture şi să ne ajute cu distribuţia lui, în trecut ei fiind producătorii unor filme în care au jucat cei doi mari actori. 


Avem nevoie de o sumă între 6-10 milioane de dolari pentru că acest proiect să devină realitate.

Ca o notă aparte, intenţionezi să vizitezi România în viitor? 

Mi-ar place mult să vizitez ţara natală a mamei lui Bacall şi a Roxanei Condurache. Familia mea este din Europa de asemenea, cu descendenţă rusească, poloneză şi lituaniană. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite