Pubela cu iluzii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Şumudică este un saltimbanc cu iegării lăsaţi în vine. Copos este un prost că plăteşte cu bani grei nişte puturoşi. Spadacio nu mai joacă nimic de 2 ani şi are 280.000 de euro plus taxe care costă 500.000 pe an. Dinu Vamă are caracter de vameş. Marius Constantin, un derbedeu“.

Zice Viobubu. După un  impotent 0-1 la Galaţi. În pseudonim se pot ascunde, de la subsemnatul, dar nu e cazul, eu când vreau să latru, latru, şi până la Copos. Sunt de acord: Copos ţine nişte puturoşi. Păcălici. Sunt doar iluzii. Dorinţe. Nu şi puterinţe. Flatulaţii. O pubelă de iluzii. Nu se vrea. Nu se  poate. Când am mai câştigat un meci decisiv, care să te facă să vibrezi?

Cu Dinamo astă-vară - vine returul, acuş! - dar o repriză. 2-0. Nu şi meciul: 2-3. Fleşcăială! Ne hrănim cu iluzii. Luăm titlul! Vax! Sperăm să apară miraculos un  jucător  ca Făt-Frumos Fiul Iepei, iar el se arată Fiul Cepei. „Va fi anul lui Sburlea", s-a spus după ce, bietul, a dat un gol la un meci chinuit.

Învingând, acasă, ultima clasată. Condamnată. Vai de mama ei! Şi de a noastră. Ne aprindem ca puştii puberi privind cracii  lu' Sensual. Dintr-o zecime de iluzie. Aşa suntem  noi. Temperament. Dar la rest, nu ne uităm? Cine ţine clubul. Cine îl conduce. Cine face echipa. Ce jucători avem. Cine vrea să plece. Şi de ce?! Cine e gata să moară pe teren. Tata din cavou! Atitudine? Nu jucăm. Funcţionăm. Mimăm. Nu punem suflet. Încasăm şi numărăm.

Reproşurile lui Copos sunt  justificate. Dar, dacă ne mai bate şi Dinamo. Acasă. Noi pe cine vom fluiera? Pe nea Tinel Stănescu, care a dat vremelnic numele stadionului. Fiindcă, acum vrem să fim Rapid BRD. Giuleşti BRD. Tradiţie seculară... nene! Beredist m-a făcut mama! Propun să facem Învierea la cimitirul „Giuleşti BRD"! Sunt prea sumbru. Şi, ce!, n-am motive? 

Opinii

Mai multe de la Stanca George


Ultimele știri
Cele mai citite