Imigranţi musulmani în patria nudiştilor

0
0

Zvonul că la Vama Veche urmează să fie un centru de triere a posibililor imigranţi veniţi din lumea musulmană a stârnit un val de indignare printre obişnuiţii staţiunii. Vom vedea câte din informaţiile vehiculate se vor adeveri, dacă e vorba doar de un centru de triere sau de o tabără pentru azilanţi. Până atunci, avem deja reacţii.

Pe principiul că nu iese fum fără foc, este posibil ca la Vama Veche să avem în curând un centru de gestionare a imigranţilor. Nu ştim în ce măsură va fi centru de triere, când până în prezent am văzut că litoralul românesc nu s-a aflat pe niciun traseu al imigranţilor pentru care limanul este Germania şi nu comuna Limanu. Poate fi o măsură preventivă, aşa cum reiese din declaraţia purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă, de amenajare a unui punct de primire în cazul în care vor apărea şi pe litoralul nostru imigranţi, sau poate fi vorba de amenajarea unei tabere. Dacă e vorba de o tabără pentru cei ce primesc azil, înseamnă că declaraţia purtătorului de cuvând vine doar să liniştească spiritele pe moment, pentru ca lumea să creadă că imigranţii vin şi pleacă însoţiţi de organele de ordine. Dar, dacă va fi tabără, lucrurile se complică.

Este cunoscut faptul că Vama Veche şi 2 Mai sunt zone de litoral preferate de libertini, nudismul fiind o practică obişnuită a turiştilor. Ce se va întâmpla dacă imigranţii vor putea să se plimbe pe plajă, printre nudişti? În noaptea de Revelion, femeile din Köln erau bine îmbrăcate şi au fost agresate sexual de către imigranţi. Ce se va întâmpla cu tinerii frumoşi şi liberi veniţi să facă nudism la Vama Veche? Vor putea lega un dialog cu migranţii musulmani? Nu-i văd pe nou-veniţi întorcând jenaţi capetele când îi vor vedea pe nudişti şi spunând „scuzaţi!”. Cine a avut ideea să aleagă tocmai Vama Veche pentru o asemenea acţiune nu s-a gândit oare la specificul acestei staţiuni şi la specificul unora dintre imigranţii musulmani?

Celor care încă nu fac legătura între valul de musulmani şi mişcările extremiste din ţările UE nici după victoria Alternativei pentru Germania la ultimele alegeri le recomand să urmărească mesajul Partidului România Unită, a celui ce dorea nu demult crearea unor gărzi civile. Deja a prins tema şi se propune ca apărător al Vămii Vechi. Credeţi că nu se vor găsi printre obişnuiţii Vămii Vechi oameni care să le îmbrăţişeze mesajele doldora de xenofobie? Eu cred că da.

În actualele condiţii, în care înţelegerea principalilor jucători politici, PSD şi PNL, cu privire la alegerea primarilor într-un singur tur a dus la o cartelizare a vieţii politice, în care alegătorii percep faptul că jocurile sunt deja făcute, alegerile devenind doar un ritual de legitimare a celor pe care partidul deja i-a pus la primării, asemenea mesaje ar putea fi atrăgătoare. Vara nu-i departe şi vom putea vedea cât de veche va mai rămâne Vama Veche.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite