„Haiganu. Furia Oarbă”, noul roman al lui Marian Coman, va fi lansat la Comic Con 2017

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am ales câteva rânduri din cel mai recent roman al scriitorului Marian Coman, „Haiganu. Furia Oarbă”, care va fi prezentat în cadrul East European Comic Con 2017 (5 - 7 mai, Romexpo, Bucureşti). O carte de 240 pagini, iar fiecare capitol are ilustraţii realizate de graficianul Andrei Moldovan.

Ochiul său se ridică asemeni unei păsări nevăzute peste toată mulţimea din faţa Karsei. O vreme zbură după Ghilmax încercând să se agaţe de urma pe care băiatul o lăsase cumva în mintea grifonului, apoi scrută zările, se aruncă în zilele ce încă n-au venit scormonind fără astâmpăr şi, în cele din urmă, se prăbuşi cu totul în Fluviul Şoaptelor, printre gânduri şi voci, peste blesteme, rugi şi frici. Se întoarse apoi neputincios în piaţa din faţa oraşului-peşteră, unde ţinea încă în braţe trupul lui Zourazi. Iar şoapta aceea, şoapta lui Pleistoros continuase să-l urmărească în tot timpul acesta, agăţată de ochiul său, de mintea sa şi de spiritul său, ca o gheară de vultur înfiptă în carnea prăzii.

«Credeai că ţi-ai găsit liniştea, Haiganu?» şoptea Pleistoros iar şi iar. Şi, odată cu el, toate vocile oamenilor, toate gândurile lor, din ce în ce mai neliniştite, mai învolburate, mai nesuferite continuau să vuiască.

Din ochiul lui Haiganu căzu mai întâi o lacrimă care udă rana de pe obrazul lui Zourazi [...]”.

Haiganu este un erou inspirat din basmul „Povestea lui Harap Alb” şi a devenit popular în rândul fanilor de benzi desenate din România, aventurile sale fiind prezentate în revista de gen „Harap Alb Continuă”, publicată de Editura HAC!BD. Autorul este unul dintre scenariştii revistei şi, cel care prin trilogia Haiganu, după ”Haiganu. Fluviul Şoaptelor” (2015, HAC!BD), ajunsă la al doilea volum, „Haiganu. Furia Oarbă” (2017,HAC!BD) dezvăluie un univers fantasy animat de aventurile lui Haiganu, Zourazi şi ale micuţei prinţese Păi, personaje inspirate din mitologia traco-dacă şi folclorul românesc.

Cu ocazia acestei noi apariţii, l-am rugat pe scriitorul Marian Coman să ne spună câteva despre surprizele pe care ni le-a pregătit: „Îmi place să cred că «Furia Oarbă» o să împlinească aşteptările celor care au citit «Fluviul Şoaptelor» şi care erau nerăbdători să afle continuarea aventurilor Zeului Osândit. Sper să ne vedem cât mai mulţi la standul editurii HAC!BD de la Comic Con şi, apoi, în mai multe oraşe din ţară, în cadrul unui turneu de promovare. «Furia Oarbă» este povestea unor deveniri, a unor înălţări, dar şi a unor puternice căderi”.

image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite