Ferrari 458 Speciale a fost prezentat oficial în România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modelul 458 Speciale a fost prezentat astăzi oficial şi în România. Evenimentul a avut loc în showroom-ul Ferrari din Otopeni, în prezenţa unei audienţe numeroase. Modelul este echipat cu anvelope Michelin dezvoltate împreună cu specialiştii Ferrari.

Forza Rossa, reprezentantul oficial Ferrari în România, l-a avut ca invitat special pentru această lansare pe singurul român Team Principal din Formula 1 – Colin Kolles, care s-a aflat la bordul celui mai recent model Ferrari şi a vorbit despre caracteristicile impresionante ale acestui nou model.

„Este o mândrie pentru noi să avem un român în vârful ierarhiei uneia dintre cele mai puternice şi frumoase competiţii sportive din lume şi o şi mai mare onoare că a acceptat invitaţia de a ne fi alături la lansarea unuia dintre cele mai spectaculoase modele Ferrari.” a declarat Ion Bazac, Preşedinte Forza Rossa.

458 Speciale este cea mai recentă capodoperă Ferrari, bazată pe inovaţie tehnologică extremă şi cercetare. Astfel, deja excepţionalul 458 Italia devine o maşină cu adevărat demnă de supra-numele ”Speciale”. Rezultatul este cel mai performant V8 din toate timpurile.

Colin Kolles a punctat despre măiestria acestui model : ”458 Speciale ne-a demonstrat că o maşină cu mai puţini cai putere poate să fie mai rapida decât una mult mai puternică, din aceeaşi gamă.

Datorită raportului excepţional greutate / putere, de numai 2,3 kg/CP, maşina 458 Speciale poate ajunge de la 0 la 100 km/h în numai 3 secunde (0 – 200 km / h in 9.1 secunde), iar la Circuitul Fiorano a înregistrat un timp de numai 1’23’’5.

Multe dintre soluţiile sofisticate, aplicate pentru prima dată unei maşini de serie în cazul 458 Speciale, inclusiv aerodinamica sa progresistă, vor deveni caracteristici standard la viitoarele modele Ferrari.

S-a acordat atentie maximă sursei de alimentare, care a fost declarată doi ani la rând ”Cel mai performant motor” la Gala Premiilor Internaţionale Motorul Anului, şi astfel Ferrari a construit cel mai puternic model V8 cu aspiraţie naturală (605 CP), cu o extraordinară putere de 135 CP/ l, cea mai mare atinsă vreodată de o maşină cu motor cu aspiraţie naturală !

Echipa de la Ferrari Styling Centre a fost ghidată în munca sa de exigenţele impuse de aerodinamică, colaborând cu Pininfarina, pentru a sculpta formele maşinii, astfel încât să fie mai orientată spre performanţă ca niciodată. Ferrari  458 Speciale devine, din punct de vedere aerodinamic, cea mai eficientă maşină de serie din istoria Ferrari.

Tehnologia folosită în dinamica subsistemelor maşinii oferă şoferului încredere şi control perfect al automobilului la viraje si la viteze mari, şi răspuns exact la comenzi. Acestea sunt noi progrese într-o zonă în care Ferrari era deja lider recunoscut.

Una dintre cele mai inovatoare caracteristici ale modelului 458 Speciale este sistemul Side Slip Angle Control (SSC), care facilitează controlul maşinii la limită, îmbunătăţind mult emoţiile încercate la volan.

Pentru noua maşină sport Ferrari, producătorul de anvelope Michelin şi constructorul italian şi-au unit cunoştinţele în inginerie de ultimă generaţie, expertiza în asamblarea anvelopelor, pasiunea pentru performanţă, precum şi abilităţile şi capacităţile analitice ale dezvoltatorilor şi piloţilor de teste. Rezultatul se vede în performanţele superioare în trei arii: un tur de cursă mai rapid pe carosabil uscat, performanţă considerabil crescută tur după tur şi aderenţă optimă pe carosabil umed. Anvelopele MICHELIN Pilot Sport Cup 2 sunt parte integrantă din noul Ferrari 458 Speciale şi componentă cheie a performanţei sale excepţionale.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite