Felicitări, domnule „Felix”!

0
0

USL se umflă în pene pe tema răsunătoarei victorii electorale. Vreau să subliniez din capul locului: fenomenala victorie n-a fost rodul transpiraţiei nici a PSD, nici a PNL, nici a lui Ponta, nici a lui Antonescu, nici ale tuturor luaţi la un loc.

Adevăratul victorios al alegerilor este, absolut de necontestat, „Felix” Voiculescu. Pe două coordonate: victoria personală asupra alegătorilor din colegiul său ( col.8 din sectorul 4) şi victoria asupra unei pătrimi (24%) din corpul electoral naţional. Şi-acum, să mă explic.

Deci, câştigător cu 70% dintre alegătorii colegiului său prezenţi la vot, domnul „Felix” este, dacă nu primul, printre primii pe ţară, care înregistrează o asemenea aderenţă. Cum se vede, multiplele domniei sale calităţi au jucat un rol esenţial prin comparaţie cu „nenorocitul” de Crăciun care a avut „tupeul” să se prezinte în faţa alegătorilor într-un scaun cu rotile. El, domnul Crăciun, mult mai tânăr, handicapat fizic, n-a avut prilejul să se facă cunoscut la nivel naţional, ba chiar şi peste hotare ca un competitor de talia adversarului. Ce a cântărit deci la electorat? Tot ceea ce îi creionează personalitatea: specialist, versat în afaceri la nivel internaţional, dedublat de calitatea de turnător – verificat şi confirmat - al securităţii; un realizat, nu se prea ştie pe banii cui, şi-a pus în lucru talentele pentru înfiinţarea unuia dintre cele mai întinse imperii economico-financiare în România; pe această bază devenit om politic de vază, părinte de partid, până la înalta funcţie de vicepreşedinte al Senatului; omul care, în deplină cunoştinţă de cauză, prin reţeaua sa de televiziune a pus hipnotică stăpânire pe judecăţi şi conştiinţe; apoi, de pe această ultimă bază, un prestidigitator care juca pe degete justiţia. Destul. Cu o astfel de carte de vizită nu-i trebuia nici campanie. La nivelul opticii electoratului din colegiul său a fost prea de ajuns.

Dar succesul electoral personal este depăşit nemăsurat de cel general. Domnul „Felix” a reuşit performanţa nici măcar visată până acum de cineva, să cucerească inimile şi mintea unui sfert din populaţia cu drept de vot a României, introducând în onorata Cameră Legislativă o sumă considerabilă de confraţi în ale fostei securităţi, de confraţi penali cu acte în regulă sau alţii penali în devenire, adică trecând peste momentul începerii urmăririi penale, o imensă sumă de confraţi parveniţi în afaceri. Ei vor constitui o veritabilă trupă de şoc pentru viitorul ţării nu numai şi nu esenţial prin număr, ci prezumtiv, prin „ataşamentul” faţă de puţinele surse de bogăţie şi câştig pe care le mai oferă frumoasa noastră ţară, (dacă e vorba să ne luăm după exemplul multora din foştii sau actualii lor premergători).

Poate mulţi nu ştiu şi se întreabă ce resorturi supranaturale stăpâneşte domnul „Felix”? Dintre multele pe care le-am enumerat mai sus, una iese de la distanţă în evidenţă: ştiinţa securistică de captare şi stăpânire a voinţei şi judecăţii la nivel de masă. O adevărată ştiinţă a manipulării. Ce ni se oferă seară de seară la televiziunile domniei sale, în special la Antena 3, nu este, cum s-ar crede, rodul cercetării jurnalistice a d-lui Gâdea şi colaboratorii. Ar fi performanţe prea de tot. Mai degrabă ele apar rezultatul muncii unui laborator specializat în psihologie, pe direcţia captării ( şi înşelării) voinţelor, a deturnării conştiinţelor şi judecăţilor. Nimic deosebit de altfel. Istoria, cu deosebire cea a ultimului secol şi-a creat propriile extraordinare laboratoare de acest fel. Meritul d-lui „Felix” et comp.este că şi-a meşteşugit unul privat de o eficienţă de invidiat.

Fratele meu dr.Alexandru Dejeu (executat) i-a spus colegului de celulă, dascălul Ioan T.Florea din Vişag-Valea Drăganului ( munţii Apuseni), membru în organizaţia de partizani „Şuşman”, (pe când erau la securitatea din Cluj - începutul lui 1958) să nu se teamă, să nu-şi piardă speranţa: „Vom ieşi de aici şi-i vom urmări şi în gaură de şarpe pentru ceea ce ne fac”. E adevărat, domnul „Felix” n-a smuls unghii, n-a ars testicole, n-a făcut multe alte asemenea. Doar, potrivit statutului asumat, o fi semănat posibile informaţii pe cărările ce puteau conduce spre aşa ceva. Acum, acelaşi popor în sprijinul căruia sperau şi pentru care cei doi luptau, îi dă, din nou, d-lui „Felix” şi prietenilor săi, onorul de a ne reprezenta în forurile supreme ale ţării. Este într-un fel bine că cei doi nu mai trăiesc: ar fi murit pentru a doua oară.

Îmi pare rău d-le „Felix” că nu vă pot mulţumi în numele celor care v-au votat personal, sau în numele alinării sufleteşti a celor ce v-au urmat îndemnurile la nivel naţional. Totuşi, pentru „splendidele” performanţe, primiţi Vă rog, „sincere” felicitări.

Mai multe - Opinii

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite