Ceva nu miroase-a bine!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetarea penală fiind în curs e cum nu se poate mai normal să dispunem de un număr limitat de informaţii despre gravul caz de corupţie în care există totuşi numeroase indicii că ar fi implicat şi nu oricum, ci până în gât, fostul viceguvernator al BNR, dl. Bogdan Olteanu.

Nu ne este încă foarte clar dacă dl. Olteanu, în 2008.lider de frunte al PNL şi deţinând la acea vreme o importantă funcţie în stat, a fost doar un simplu „cărăuş” al milionului plătit de hiper-controversatul Sorin Ovidiu Vântu exclusiv pentru a-l vedea numit de premierul de atunci, Călin Popescu-Tăriceanu, pe jalnicul fals-ziarist Liviu Mihaiu într-o demnitate nemeritată. Numire ce ar fi trebuit să îi aducă mari profituri fostului patron nu numai al Realităţii tv, ci şi al Petromservice. Nu ştim foarte exact nici dacă, pe lângă milionul despre care toată lumea pare a şti că a fost încasat chiar în sediul PNL şi care nu ne e nici asta foarte clar era cu dedicaţie pentru uzul d-lui Tăriceanu sau reprezenta de fapt bani pentru partid, dl. Bogdan Olteanu a avut parte şi de propriul comision. În acelaşi cuantum modest. Tot de un milion. De euro, fireşte!

Pentru moment ştim sigur doar că, după ce „cărăuşia” s-a încheiat cu mult succes, un an mai târziu dl. Bogdan Olteanu a fost nominalizat de acelaşi PNL pentru funcţia de viceguvernator al BNR. Cu toate că dl. Bogdan Olteanu nu avea deloc calificarea necesară, fiind absolvent al Facultăţii de Drept şi nu al unor serioase, aprofundate studii universitare de economie.

Dacă aceluiaşi domn Bogdan Olteanu i s-a reînnoit mandatul în conducerea şi în CA-ul BNR de prea-cinstitul preşedinte Klaus Iohannis nu putem deduce decât că fosta mlădiţă liberală a performat în noul post. Şi că era vital pentru ţară şi stabilitatea sa monetară ca dl. Olteanu să mai stea ascuns cinci ani în buncărul de la BNR. Avem certitudineaa că banii încasaţi pentru munca prestată la Banca Naţională de dl. Bogdan Olteanu nu au fost deloc puţini de vreme ce tânărul viceguvernator a angajat credite pentru a căror achitare trebuie să plătească lunar rate în cuantumuri ameţitoare. Că după ce, pe data de 29 iulie, dl. Bogdan Olteanu a fost reţinut de DNA şi după ce câteva zile mai târziu, pe data de 1 august acelaşi domn a demisionat din funcţia de la BNR, datornicului îi va fi ceva mai greu să îşi plătească ratele, e problema lui strict personală.

Este obligatoriu de precizat că afacerea urât mirositoare al cărei principal protagonist este dl. Bogdan Olteanu nu are nici cea mai mică legătură cu funcţia deţinută de domnia sa la vârful BNR. Complet inutil a ne întreba deci, mai ales că de peste tot aflăm că desemnarea ca viceguvernator a fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor s-a produs prin mecanisme strict politice, de ce guvernatorul BNR, dl. Mugur Isărescu, nu a spus un puternic „nu” atunci când a fost pus în situaţia de a avea un adjunct fără studiile necesare. Singurii ce puteau să o facă erau parlamentarii care, constanţi de felul lor, au preferat să tacă.
Oricum ar fi, hiper- calificaţii oficiali ai BNR au înţeles rapid că arestarea d-lui Bogdan Olteanu putea afecta într-un anume fel imaginii Băncii Centrale. De aici eforturile supra-omeneşti depuse de principalii comunicatori ai Băncii, dl. Adrian Vasilescu şi dl. Dan Suciu. Zic „eforturi supra-omeneşti” deoarece dandanaua groasă în care este implicat dl. Olteanu pica în chiar zilele în care Banca Centrală, conducerea ei, dl. Mugur Isărescu personal au devenit ţinta unor atacuri repetate declanşate mai dezinteresat, mai răzbunător, mai cu gând ascuns de dl. Lucian Isar. Un fost tânăr bancher eliminat din sistemul bancar în urma acuzaţiilor venite dinspre BNR. Acuzaţii serioase şi grave de atac speculativ asupra leului. Acţiune petrecută pe vremea când acuzatorul BNR de azi se afla în conducerea Bancpost.

Dl. Isar, întâmplător soţ al co-preşedintei PNL, doamna Alina Gorghiu, scrie de zor, compulsiv, articole peste articole, în care acuză BNR şi pe guvernatorul său, de toate relele din lume. De ceva vreme domnului Isar i s-a asociat Rică Venturiano-ul al presei audiovizuale româneşti, un ins sprayat ameţitor, cu alură de filfizon şi aer de fecior bătrân, de frizer, mă rog, hair stylist îmbogăţit, pe nume Rareş Bogdan. Un ins cu atitudini ba de Nae Girimea, ba de procuror stalinist, ba de acuzator public, altminteri  mândru foc, orgolios nevoie mare că nu a fost niciodată bugetar. Acelaşi scandalagiu cu batiste şi cravate multicolore nescoţând, în schimb, nici un cuvânt despre imensele datorii la buget ale guşatei Realităţi tv.. Un post de joasă condiţie profesională al cărui patronat pe mai departe mai mult decât dubios strigă din toţi rărunchii că Realitatea  e în pericol iminent de a-şi da obştescul sfârşit dacă nu îi va sări în ajutor –ghici cine? – Statul. Statul adică Bugetul. De la care tare s-ar mai dedulci domnii Gusă, Bogdan, Hoandră, Pastia.

Despre goarna d-lui Isar pe numele ei din buletin Rareş Bogdan ştim foarte bine că e prieten şi tovarăş de pahar, de mese prelungite, de chefuri şi de trucate talk-show-uri cu doamna Gorghiu. Mai ştim că dl. Vasile Blaga nu a uitat să ne reamintească că postul vacant de viceguvernator al BNR i s-ar cuveni politic PNL-ului. Ca parte a mult trâmbiţatei depolitizări. Dl. Blaga a deschis gura revendicativ, ca un fost mare comunist de viitor, fără a schiţa nici cel mai mic regret că acelaşi PNL a trimis în 2009 la BNR un ins precum se dovedeşte azi dl. Bogdan Olteanu.

Nu ştim pentru moment toate dedesubturile scandalul declanşat şi  întreţinut în jurul BNR de dl. Lucian Isar ajutat copios, iresponsabil şi pare-se că nu tocmai dezinteresat de corul de mercenari cu background liberal de la Realitatea. Nu ştim nici dacă PNL chiar vrea să îi găsească un job d-lui Lucian Isar a cărui pregătire, ne spun cei iniţiaţi, chiar nu ar necesita o descalificantă  protecţie de fuste rrrâite. Tot la fel cum nu ştim nici care sunt în totalitate resorturile furiei proletare a istericului Rareş Bogdan în faţa veniturilor lunare/anuale ale guvernatorului BNR şi de ce se face acelaşi atoateştiutor Bogdan că nu înţelege că banii încasaţi de dl. Isărescu nu sunt din fonduri bugetare.

Oricum ar fi, ceva nu miroase- a bine!              

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite