Cât va ține ața la marea comasare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la primele alegeri, după runda doua la urne, după ultima repriză, în prelungiri sau se va consolida odată cu trecerea multialegerilor, iar România se va ”dezvolta” în Europa sub flamura roșie a stângii politice?

Separăm și comasăm! Comasăm și separăm, voturi multe să luăm și putere să avem!

Ce zice poporul care are dreptul și libertatea să pună ștampila pe alesul/aleșii lui despre noua construcție și ofertă politică?

Nu contează! Nu a fost întrebat, dar s-a spus că nu-l interesează comasarea, ci banii mai mulți și facturile mai mici!

Apoi!

S-a spus că poporul a fost întrebat noaptea (”ca hoții” sau de hoți, încă nu suntem edificați) și de nesomn, ”boborul” a spus că-și dorește cu ardoare marea comasare, că altă grijă n-are!

În realitate, habar n-are poporul despre comasare, necomasare, că nu l-a întrebat și nici nu-l întreabă niciun politician mincinos!

Poporului i se vor doar voturile, să muncească precum sclavii, să umple pușculița bugetului cu bani neconteniți la taxe și impozite, să împingă țara înainte indiferent de câte guvernări fără număr, incompetente și corupte sunt în vagoane și să se plieze pe toate legile năroade și cu dedicație care i se bagă pe gât!

Celebrul dicton ”Dezbină și stăpânește!” este indisolubil legat de zicerea care spune separă, unește și conduce!

Este oglinda societății românești la ora actuală, reflectată de procesele politice care se dezvoltă cu dinamism în perspectiva asigurării câștigării alegerilor ce vor avea loc anul acesta în România.

Perpetuarea și deschiderea alianței dintre cele două mari partide politice din țara noastră, PSD și PNL, pentru a fi sigure că doar asocierea dintre ele va fi singura și marea câștigătoare a alegerilor europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale, fie ele programate la dublu sau separat, este singurul scop prioritar al mai marilor puterii, la ora actuală.

Aceasta este singura prioritate a acestora, în niciun caz pretextul de diminuare a pericolului de ascensiune a valului de extremism și suveranism care amenință toată Europa nu doar România, pretext invocat de artizanii din spatele ingineriei politice!

Momentan, în ciuda aparențelor, parteneriatul pesedist-penelist, început de doi ani încoace de când a ajuns la guvernare, a trecut cu bine, cu rotativa guvernamentală cu tot, majoritatea din Parlament, cu micile neînțelegeri depășite de marile interese comune și a ajuns la o nouă etapă care pare să le asigure o pretinsă, încă de pe acum, mare câștigare a alegerilor, în detrimentul celorlalte organizații politice concurente, care pot fi depășite numeric la urne!

Pare ceva de necrezut cum două partide cu ideologii diferite, opuse, membre ale unor familii politice europene în competiție între ele, pot forma o alianță de interese comune, care să le asigure puterea politică, implicit guvernarea pentru încă patru/cinci ani de acum înainte!

Acum, ce mai contează dacă noul președinte al țării în va da PNL sau PSD, tot un drac va fi!

În ciuda culorii liberale care l-a propus în fruntea țării, iar poporul naiv l-a votat președinte, nu a fost Klaus Iohannis cea mai bună locomotivă a pesedeului? Ironie a sorții sau prostie politică?

Nu mai contează!

Să fie acesta blestemul României, ca după trei decenii și ceva de la căderea comunismului, în România democrată să continuă să conducă forțele de stânga împreună cu un partid pseudo liberal, care nu mai are nicun fel de legătură cu liberalismul adevărat? 

Oare, a avut dreptate marele lider țărănist Corneliu Coposu, când a vorbit despre acest ”viitor”, acum peste 25 de ani?

În numele poporului, dar mai ales în spatele, fără știrea și acceptul acestuia politicienii ticăloși fac multe lucruri!

Acum, ne aflăm în situația reală când poporul ar putea practic să sancționeze politicienii ticăloși și partidele toxice la urne, dar ironia sorții ca mai mereu de altfel în istoria democratică a României este că nu au alternative viabile să aleagă în locul acestora.

Suntem în fața alegerii răului considerat cel mai mic și de a nu avea pe cine alege?

Ce faci/facem atunci când nu ai/nu avem cu cine? Asta-i întrebarea?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite