BMW introduce roboţii autonomi în logistica de aprovizionare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru acest proiect, BMW Group a avut ca partener Institutul Fraunhofer. Colaborarea sub numele BMW Enterprise Lab pentru Logistică Flexibilă a fost stabilită în septembrie 2015. Obiectivul său este explorarea soluţiilor de viitor pentru zonele de logistică.

Rezultatele iniţiale vor fi prezentate în cadrul expoziţiei LogiMAT 2016, care va avea loc la Stuttgart în perioada 8-10 martie 2016, la standul Fraunhofer IML, precum şi în cadrul forumului "Noi roboţi de transport - agili, puternici, versatili". În viitor, Smart Transport Robot poate fi utilizat atât în zonele de ambalare, cât şi în logistica de asamblare. Acest pas în automatizare simplifică procesul de achiziţie a materialelor pentru angajaţii din departamentele de ambalare şi reduce spaţiul de aprovizionare din supermarket. Robotul autonom a fost dezvoltat şi testat la Innovation Park al BMW Group din Wackersdorf. Acest centru este un hub logistic pentru gestiunea materialelor şi aprovizionarea doar în secvenţă pentru locaţiile BMW Group din zece ţări diferite. De asemenea, Wackersdorf este locul unde se produc cockpiturile pentru numeroase uzine.

Uzina Wackersdorf furnizează componente auto către locaţiile internaţionale de producţie şi asamblare ale BMW Group. În hala Logistică Aprovizionare, un robot autonom se plasează sub un container cu role, plin cu componente. Silenţios şi cu lumini de avertizare, ridică acel container şi începe să se mişte prin hala de logistică. Robotul de transport este de dimensiunea unei valize. Încadrat de emiţătoare radio şi echipat cu o hartă digitală, el se deplasează independent spre destinaţia bunurilor. Când trenul de transport trece prin faţa sa, un senzor identifică obstacolul şi opreşte robotul autonom cu componente auto, un utilaj cu masa de o jumătate de tonă.

CITEŞTE mai multe pe Viteze.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite