Apocalipsa: cum am ratat salvarea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bugarach, singurul loc care va supravieţui Apocalipsei
Bugarach, singurul loc care va supravieţui Apocalipsei

Au mai rămas 22 de zile! Nu până vine sfârşitul lumii ci până când accesul pe vârful Bugarach va fi interzis. Am fost la o oră de sat şi am ratat ocazia...

Weekendul ăsta am fost la Carcassone. Ne-am dus să vedem castelul uriaş care găzduieşte un oraş în toată regula. Dar să lăsam Carcassone, avem treburi mai importante. La o oră de mers cu maşina e Bugarach. Hai că sigur aţi auzit de el. E, zice gura lumii, singurul loc care va supravieţui Apocalipsei. Am povestiti aici de ce şi cum. Pe scurt, în munte există o navă extraterestră care, când va veni sfârşitul, va porni motoarele, va ieşi la suprafaţă, şi va lua la bord "localnicii". De fapt, dacă stau să mă gândesc bine, nu scrie nicăieri că îi va lua, că îi va invita la bord...Nu-i nimic, sărim pe ea, intrăm cu forţa, ne descurcăm noi. Detalii...Deci doar cei care sunt prin zonă vor supravieţui.

De la Carcassone la Bugarach e cam o oră, cu maşina. Am stat în cumpănă...să mergem, să nu mergem...Dacă vine sfârşitul? Da, dar până vine sfârşitul vine noaptea, şi noi avem cazare în Montpellier şi deja e târziu....până ajungem, până căscăm gura, se întuneca bine. Ştii ce, până la Apocalipsă mai este, hai la hotel!

Vă daţi seama cum am fi arătat noi, patru la numar, cu maşină cu număr de România, la intrarea în Bugarach? Localnicii sunt obişnuiti cu vizitatorii,"cel puţin un jurnalist pe zi", deci oameni moderni, obişnuiţi cu microfonul, camere de filmat, interviuri. Şi când mai vedeau că suntem români...E rău în România, unde o mai fi şi asta, normal că au venit aici, săracii. Dar e posibil ca autorităţile să fie deja cu ochii pe intrările în sat. Deci străini, români...eram suspecţi, garantat. Şi nici nu puteam folosi scuza turistului. "Nu veniţi la Bugarach, nu e nimic de văzut aici."a spus răspicat primarul satului de nici 200 de suflete, Jean Pierre Delord. Care probabil a cam scăpat din mână o campanie de promovare turistică. Cine s-a gândit că sute, mii de oameni vor lua cu asalt sătucul şi muntele?

Accesul pe munte va fi interzis începând cu 19 decembrie. Până pe 23, când trece Apocalipsa. Prefectul, Eric Freysselinard, a declarat acum câteva zile ca 100 de jandarmi vor fi detaşaţi în zonă pentru a interzice accesul pe munte şi pentru a filtra vizitatorii.Totuşi autorităţile mai lasă deschisă o cale îngustă, la urma urmei, esoteric ori ba, ceva bani tot laşi acolo, trebuie să dormi, să mănânci..."Nu vom interzice accesul În sat. Se va putea circula, la picior, după ce maşinile vor fi parcate la intrarea în localitate. Însă numai atât timp cât Bugarach va putea face faţă... Locuitorii vor primi cartele de acces". Să intri pe baza de cartelă în propriul sat...cool.

Spuneam, la începutul anului, că poate ajung şi eu pe acolo, rezerv o grotă, imi aranjez viitorul. Nu am mai reuşit. Şi acum iar am ratat ocazia. Şi am fost atât de aproape! Atâta delăsare... zău că nici nu merit să păcălesc Apocalipsa.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite