Antique Diamonds şi vedetele de carton

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO http://www.modniza-fashiondoctor.blogspot.ro/
FOTO http://www.modniza-fashiondoctor.blogspot.ro/

Marţi, 13 Noimebrie, am fost invitată la prezentarea de modă a noii colecţii semnată Maria Simion, “Antique Diamonds”. Designerul a lansat astfel linia de lux “Wonder Lolita”, piesele fiind în mare parte unicat, cu multe cusături manuale, detalii şi accesorii în stilul care a consacrat-o.

Brandul este de 5 ani pe piaţa autohtonă, iar ceea ce aduce acum nou este mixul dintre tradiţionalism şi baroc. Despre creaţii însă voi lasă criticii de modă să exprime o părere pertinentă.

Ajung cu 10 minute mai devreme la locaţia precizată pe invitaţie, Square15, onorez poza de rigoare, iar apoi îmi ocup locul indicat de hostessa de la intrare. Barul îl cunoasteam de la alte evenimente şi nu îmi inspira un loc potrivit pentru o prezentare a unei colecţii de lux, dar a început jocul de lumini, aşa că am uitat repede.

Au mai trecut câteva minute şi au apărut şi invitaţii, unul mai dichisit ca altul, mai celebru sau nu. Am tot aşteptat, dar nu am prea zărit oameni din lumea modei ce vin de obicei la astfel de evenimente, precum bloggeri de streetstyle, fashion editori, critici de modă sau alţi designeri. Nici fursecurile de pe masă nu pot spune că au fost deosebit de elegante, dar veţi spune că nu are a face acest lucru cu modă. E drept că manechinele erau cel mai probabil debutante sau la prima apariţie, dar nici acest aspect nu a fost atât de deranjat pentru publicul prezent. În definitiv, ce legătură au aperitivele, decorul sau invitaţii cu prezentarea în sine? Întrebarea este bună deoarece acest lucru m-am întrebat şi eu. Am ajuns la concluzia că aproape nimic în cazul de faţă, transmitând mesaje total opuse.

Lansarea unei colecţii de lux presupune respectarea unor anume standarde în ceea ce priveşte evenimentul, modelele, invitaţii, şi în general toate detaliile. Nu trebie să te numeşti Dior sau Pradă pentru a şti că prima impresie este esenţială, că dacă vrei să vinzi sau cel puţin să pui un etalon asupra unui lucru, atunci nu ai voie să greşeşti încă de la prima înfăţişare în faţă publicului tău.

Pe lângă aspectele organizaţionale mai sus menţionate, vedetele autohtone au găsit acest eveniment a fi un prilej minunat unde să-şi prezinte fie copilul nou născut presei, fie să ia cina, fie să dea interviuri chiar şi în timpul defilării propriu-zise sau să se fâţâie dintr-o parte în altă acaparând întreagă seară cu farmecul irezistibil de div sau divă.

Printre invitaţi s-au numărat: Andreea Bălan, Andrei Duban, Cătălin Botezatu, Adelina Pestriţu, Daniel Robu, Andra Teodorescu sau renumitul cuplu de comici Viorel şi Oana Lis. Prezentarea de modă cu cele mai multe vedete de carton din ultimul an şi prea puţini, spre deloc, oameni de valoare din lumea fashionului românesc, oameni a căror părere ar fi contat şi care pot aprecia corect atât designul, materialele sau stilul pieselor vestimentare.

Despre eveniment însă mi-am putut face o părere destul de bine argumentată. Tot ce îmi doresc este să nu mai fiu parte a unor prezentări de modă a căror scop nu este de a admira hainele, ci de a găsi bârfe pentru tabloide. Modă nu e chiar pentru oricine, faima nu înseamnă şi bun gust, iar fata de la pagina 5 nu este Lolita, oricât şi-ar dori ea acest lucru.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite