Livia Lucan-Arjoca

Specialist în comunicare şi formator

Paris, la 7 ianuarie 2015. În jurul orei locale 11:30, doi atacatori mascati şi înarmaţi au luat cu asalt birourile editoriale ale revistei Charlie Hebdo, o revistă satirică săptămânală, care genera în ultima perioadă polemici în legătură cu Islamul. A urmat o adevarată tragedie.

Arabella McIntyre - Brown, scriitoare şi jurnalistă, care a locuit o viaţă în Liverpool, trăieşte de 6 ani în Măgura, judeţul Braşov. Timp suficient pentru a scrie cartea „Din Liverpool în Carpaţi. Cum mi-am găsit fericirea în inima Transilvaniei” - o scrisoare de dragoste pentru calităţile, dar şi defectele românilor, o poveste a redescoperirii de sine, plină de umor englezesc.

În 2015 apărea pe piaţa de carte din România un grup editorial nou, focusat pe publicarea literaturii contemporane, cu proiecte care vizează piaţa internaţională. Portofoliul de autori a crescut rapid, la fel şi cel de proiecte. Care sunt autorii pe care îi vom citi din toamnă şi problemele pe care le înfruntă editurile mici cu ambiţii mari, aflăm de la directorul editorial al grupului frACTalia, Iulia Militaru.

A cântat la pian dintotdeauna, şi-a trăit copilăria sub emblema de copil minune şi, chiar dacă în adolescenţă dorea să devină actiţă, muzica i-a devenit destin. Află de la pianista de talie internaţională Mădălina Paşol de ce educaţia muzicală este o metodă foarte eficientă de dezvoltare personală şi de ce le-ar fi de ajutor copiilor noştri să cânte.

Lansari de carte, scriitori care ofera autografe, elita culturala la tot pasul, ateliere dedicate copiilor, tombole si premii, edituri cu oferte speciale, carti si reviste pentru toate gustrile si exigentele, la care se adauga uneori disconfortul unei aglomeratii de mall. Plusurile par sa depaseasca minusurile...Du-ti copilul la Targul de Carte!