Dan Cherciu

Antreprenor

Sunt şapte ani de când PSD conduce România. Şapte ani în care nu au avut decât un singur obiectiv: relaxarea legislaţiei penale în ce priveşte corupţia şi castrarea instituţiilor care i-ar fi putut prinde şi pedepsi pe cei care au furat sau urmau să fure banul public.

Ultimul asalt al guvernanţilor îndreptat împotriva companiilor străine m-a îndemnat la o analiză comparativă, dar dintr-o altă perspectivă decât studiile excelente făcute deja de analişti respectabili, a rezultatelor economice ale firmelor cu capital românesc şi străin pentru anul 2016, anul pentru care există ultimele date centralizate şi care, cu certitudine, nu au suferit modificări esenţiale în ultimii doi ani.

În ţara mea, elevii obţin dintre cele mai proaste rezultate din lume la testele Pisa, cele de măsurare a pregătirii lor şcolare, iar prea mulţi absolvenţi de liceu sau facultate nu ştiu să facă nimic. Oare sunt în lume destule căpşuni pe care să le culeagă românii în viitor? M-aş duce la un referendum prin care în Constituţie să se înscrie cât alocăm din PIB educaţiei şi învăţământului, încât niciun partid să nu-şi permită să nu o respecte.

Nu ştiu dacă aţi remarcat reacţiile psd-iştilor şi susţinătorilor la adresa celor din USR, iniţiativei lui Cioloş, România 100, sau celor adunaţi sub simbolul #rezist. Te şochează nu doar prin grobianismul lor, e ceva obişnuit la adepţii PSD, ci prin vehemenţa extremă.

Modifică Setările