A fost aprobat Ghidul Aplicantului pentru propuneri de proiecte în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Activităţile au avut loc la Buziaş

Ghidul Aplicantului pentru cel de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte din cadrul Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia a fost aprobat joi, 16 noiembrie, în cadrul celei de-a patra reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului Interreg IPA de la Buziaş.

Programul Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia continuă finanţarea proiectelor de cooperare transfrontalieră în zona de graniţă româno-sârbă pentru perioada de programare 2014-2020, prin intermediul Instrumentului de Asistenţă pentru Preaderare (IPA II), cu sprijinul Uniunii Europene şi al guvernelor celor două state. 

În urma primului apel pentru propuneri de proiecte,  lansat pe 15 septembrie 2015, au fost contractate proiecte în valoare de 46,4 milioane de Euro.

Fondurile europene nerambursabile alocate pentru cel de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte din cadrul Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia sunt în valoare de 20.276.320 euro. În perioada 2014-2020, vor putea fi finanţate proiecte pe 4 axe prioritare, în domeniile: promovarea ocupării forţei de muncă şi serviciilor pentru o creştere favorabilă incluziunii, protecţia mediului şi managementului riscurilor mobilitate şi accesibilitate sustenabile, atractivitate pentru turism sustenabil.

Aria eligibilă a Programului este constituită din judeţele Timiş, Caraş Severin şi Mehedinţi (din România) şi districtele Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski, Podunavski (din Republica Serbia).

România îndeplineşte rolul de Autoritate de Management (prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurile Europene), Autoritatea Naţională fiind stabilită în cadrul Ministerului Integrării Europene din Serbia, iar Secretariatul Comun este organizat la Timişoara, în cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara, fiind sprijinit de Antena SC stabilită la Vršac, Republica Serbia. Auditul la nivelul Programului este realizat de către Autoritatea de Audit de pe lângă Curtea de Conturi din România, iar atribuţiile de certificare sunt îndeplinite de către Autoritatea de Management.

Mai multe pentru tine:
Sora lui Kate Middleton nu mai arată deloc așa! Ce apariție wow a avut Pippa duminică: s-a tuns bob și s-a bucurat de Formula 1
Din ce cauză a murit tatăl lui Nicușor Dan. Detalii despre decesul ascuns al lui Grigore Dan
Ești printre cei 5% dintre oameni care pot găsi, în 5 secunde, broasca?
Horoscop luni, 7 iulie. Probleme din trecut revin în viața Berbecilor, 2 zodii pot câștiga mai mulți bani, noi șanse pentru Capricorni
„Profesorul de genii”, condamnat la peste 13 ani de închisoare pentru viol. Victima este un minor de 14 ani
Calendar 7 iulie: 2005 - Atentatele de la Londra: Patru teroriști islamiști sinucigași au detonat patru bombe artizanale în transportul public din Londra
Corina Dănilă a fost căsătorită cu un celebru prezentator TV. De ce s-a sfârșit mariajul lor: „Cred că l-am păcălit și eu pe el”
Cât costă să dormi în vila familiei lui Leo Iorga din Eforie Nord? Ce nemulțumiri au turiștii: „Nu ne lasă” Edy Iorga: „Unii n-au bun-simț”
Fostul deputat PSD Radu Cristescu spune cum a fost angajată fiica sa la Primăria Sectorului 4, dar și cum a ajuns detașată de MAE la New York: „Fata mea a crescut fără mamă, e praf emoțional acum. Nu e handicapată și nu stă cu mâna întinsă după un post”
La 49 de ani, Charlize Theron face dezvăluiri-șoc: „Tocmai ce m-am culcat cu un bărbat de 26 de ani!”
Sofia Vicoveanca, secretul tinereții fără bătrânețe, la 83 de ani: „Nu le-am avut cu paharul!” Masca pentru ten care șterge instant ridurile