VIDEO Filmare spectaculoasă cu drona. Cum arată acum zona viitorului pod peste Dunăre ce leagă Tulcea de Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Macheta podului de peste Dunăre Sursa CJ Tulcea

Utilajele care lucrează la podul peste Dunăre ce va lega Tulcea de Brăila au ajuns în zona şantierului. Autorităţile tulcene au anunţat că acest lucru s-a produs la o zi după ce Ministerul Transporturilor a emis autorizaţia de construire.

Preşedintele Consiliul Judeţean Tulcea este cel care a făcut anunţul, însoţit de o filmare cu drona. „<Un pod prea îndepărtat>... devine realitate“, a postat pe contul său de Facebook Horia Teodorescu.

„Sunt foarte bucuros să anunţ faptul că ieri, 20 Decembrie 2018, Ministerul Transporturilor a emis autorizaţia pentru începerea lucrărilor de construcţie pentru #podul suspendat peste #Dunăre#Tulcea-Brăila, iar astăzi, aşa după cum am promis, au ajuns deja primele utilaje în zonă pentru lucrările la drumurile tehnologice şi la fundaţia pilonului de pe malul tulcean.

Mulţumesc tuturor celor care au crezut în acest proiect pentru care am luptat împreună cu foarte mulţi oameni de bună credinţă foarte-foarte multe zile şi nopţi.

Sper că şi cârcotaşii vor primi aceste veşti ca pe un dar de #Crăciun.

Vă asigur că acest proiect de suflet pentru tulceni, pentru brăileni, pentru români, merită toate eforturile şi vom merge până la capăt.

Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect şi am convingerea că vom continua cu devotament şi profesionalism. Doamne ajută“, a scris Teodorescu. 

Pregătirea terenului pe care se va construi podul de peste Dunăre, care va lega Brăila şi Galaţiul de Tulcea, a început la 12 decembrie, când Direcţia Silvică Tulcea a dat startul defrişărilor de pe malul dobrogean. 

Podul peste Dunăre de la Tulcea-Brăila-Galaţi, care va lega Moldova de Dobrogea, va costa circa 500 de milioane de euro şi va fi gata în trei ani. Contractul de proiectare şi execuţie a podului a fost atribuit în urmă cu un an asocierii dintre firmele Astaldi SpA (Italia) şi IHI Infrastructure Systems Co. Ltd (Japonia).

Dintre cei 23 de kilometri ai acestui proiect, circa 17 kilometri sunt pe teritoriul judeţului Tulcea. 

Podul de peste Dunăre va fi cel mai scump pod din istoria României (va costa circa 500 de milioane de euro) şi al doilea proiect de infrastructură, ca valoare, de pe tot cursul Dunării (după Porţile de Fier). 

Pe aceeaşi temă: 

A început pregătirea terenului pentru cel mai scump pod din România. Trece peste Dunăre şi leagă Moldova de Dobrogea

Au demarat lucrările la podul suspendat de la Brăila. Va fi cel mai lung din ţară şi al treilea din Europa