Sibiu: Sibienii îşi uită zilnic telefoanele în taxi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Sibienii îşi uită zilnic telefoanele în taxi

De la telefoane mobile, acte, portofele,pachete de ţigări, umbrele, haine sau chiar sacoşele cu cumpărăturile de la piaţă, toate sunt uitate de clienţii uituci sau prea grăbiţi în maşinile galbene din oraş. De cele mai multe ori, obiectele sunt recuperate din bunăvoinţa taximetriştilor

Sibienii, dar şi turiştii care ajung în oraşul de pe malul Cibinului  se dovedesc destul de distraţi în călătoriile lor cu taxiul. Întrebaţi ce găsesc cel mai des în maşinile pe care le condu, taximetriştii au de fiecare dată o poveste interesantă. „ De-a lungul anilor de taximetrie, am găsit tot felul de lucruri pe bancheta din spate. Cel mai des, oamenii îşi pierd telefonul mobil, pentru că alunecă destul de uşor din buzunar. Am avut odată un client care mergea să îşi înregistreze naşterea copilului şi la câteva minute după ce a coborât din maşină, am observat că îşi uitase toate actele necesare pe banchetă. Când m-am întors şi i le-am înapoiat, acesta mi-a spus că nici nu mai spera să le găsească“, spune Constantin Olaru, care practică taximetria de mai bine de zece ani.

Recesiunea îi face mai atenţi
Chiar dacă numărul „uitucilor“ a rămas constant şi nu trece nicio zi fără o reclamaţie din partea clienţilor,  şoferii de taxi spun că totuşi, de când recesiunea şi-a făcut simţită prezenţa, oamenii sunt mai atenţii, iar banii nu mai sunt uitaţi la fel de mult ca înainte. „Parcă sunt mai grijulii de când e criză. Acum, îşi pierd mai rar banii şi tot mai des cheile sau umbrelele“, poesteşte amuzat Marius M, care practică taximetria de 12 ani.

Mai mult de jumătate din obiecte  sunt recuperate
Potrivit dispecerelor de la firmele din oraş, în peste 50% dintre cazuri clienţii îşi recupererază bunurile uitate, dar asta se întâmplă şi datorită bunăvoinţei şoferilor de taxi. „ Eu mi-am uitat odată portofelul în taxi şi mi-am dat seama după aproximativ 15 minute. Am sunat la dispecerat, mi s-a spus că şoferul era în staţia din Ştrand şi din fericire, am reuşit să-l recuperez“, ne-a spus Mihail Pricop, unul dintre „uitucii“ sibieni. Nu toţi sunt însă la fel de norocoşi, deoarece înaintea taximetristului, bunurile uitate pot fi găsite de alte persoane, care şi le însuşesc. „ Noi facem tot ce putem, dar nici nu stăm să verificăm după fiecare client, să vedem dacă şi-a uitat ceva. De exemplu, odată am dus un client la Tălmaciu, iar la întoarcere am luat două fete, pe care le-am lăsat pe strada 9 Mai. După un timp, clientul din Tălmaciu a sunat şi a zis că şi-a pierdut telefonul la mine în maşină şi atunci mi-am dat seama că fetele care se urcaseră ulterior îl luaseră. Am mers la adresa la care le lăsasem şi le-am convins să mi-l înapoieze, după care l-am restituit proprietarului“, povesteşte Vasile Scheau, un alt taximetrist.

CIFRĂ
1050 de autovehicule sunt autorizate pentru a efectua activitatea de taximetrie în acest moment în Sibiu