Râmnicu Vâlcea: FOTO: La fosta Fabrică de Mobilă se fură până şi fierul din armătura zidurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din sutele de dosare penale făcute infractorilor, niciunul nu a ajuns în instanţă. Societatea care a cumpărat fabrica nu s-a constituit niciodată parte civilă.

Azi, la fostul Combinat de Prelucrarea Lemnului (CPL) din Râmnicu Vâlcea era o agitaţie mare. Numai că în locul sutelor de muncitori care intrau în schimburi, au apărut zeci de căruţe cu cai sau maşini ai căror proprietari fură ce a mai rămas din halele de odinioară ale fabricii. Locuitorii din zonă sunt nemulţumiţi se scandalurile pricinuite frecvent de hoţii de fier vechi, de mizerie. „Am făcut sesizări la poliţie, dar nu se întâmplă nimic", ne-a spus Maria Popescu, care locuieşte în apropierea fostei fabrici.


Se fură fierul vechi din ziduri


Poliţistul de proximitate din zonă, agentul principal Bogdan Giuroiu, ne-a spus: „Noi am impus societăţii să-şi asigure pază. Au angajat pentru scurt timp paznici calificaţi, după care au renunţat la ei. Deşi am făcut numeroase dosare penale celor pe care îi prindem la furat, niciunul nu a ajuns în instanţă, pentru că proprietarul nu s-a constituit niciodată parte civilă", a spus poliţistul. Cei care fură sunt în special rromi veniţi din colonia Nuci, Bujoreni sau Petrişor. „De trei ani tot am luat fier vechi, că acum trebuie să-l scoatem şi pe cel din ziduri, că nu mai avem de unde din altă parte", a spus unul dintre cei veniţi la furat. Societatea a fost cumpărată de nişte belgieni care sunt interesaţi să valorifice terenul.



570 de oameni au fost trimişi în şomaj


CPL-ul a fost înfiinţat în anul 1958, se intinde pe o suprafaţă de 20 de hectare şi avea ca obiect de activitate producerea de tiverse tipuri de mobilier, scaune, fotolii, placaj din lemn stratificat, furniruiri estetice, producţia fiind destinată atât uzului intern, dar mai ales exportului. 570 de oameni care lucrau după 1989 la fosta societate „Carpatina" au fost trimişi în şomaj, iar terenurile au fost vândute.