Piteşti: Se caută jupuitori de nurci
0Argeşenii pot câştiga 100 de euro pe zi. Cei care vor să câştige acest salariu trebuie să-şi depună CV-ul în limba engleză la consilierul Eures din cadrul AJOFM Argeş. Cerinţa este să fiţi dreptaci, să aveţi 1 an experienţă de muncă, condiţie fizică bună şi să cunoaşteţi limba engleză.
Peste 300 de locuri de muncă sunt disponibile prin programul Eures pentru argeşenii care vor să lucreze în străinătate. Cei care îşi doresc un salariu bine plătit şi vor să lucreze într-o ţară membră a Uniunii Europene îşi pot depune cv-ul în limba engleză la consilierul Eures de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş.
Danemarca vine cu o cea mai interesantă ofertă de locuri de muncă pentru argeşeni. Fermele de creştere a animalelor din această ţară au nevoie de 30 de lucrători calificaţi, de preferabil stagiari. Cei interesaţi îşi pot depune curriculum vitae până pe 1 octombrie.
Cea mai atractivă ofertă este de departe cea pentru jupuitori de nurci. Deşi poate părea o meserie destul de dură şi mulţi se gândesc la chinurile prin care trec bietele animale pentru ca blana lor să fie transformată în haine, salariul este unul foarte atractiv. Se oferă 100 de euro pe zi pentru 50 de lucrători necalificaţi. Cv-ul poate fi depus până pe 22 septembrie, iar contractul de muncă este pe o perioadă determinată, între 8 noiembrie şi 17 decembrie.
Angajaţii trebuie să fie dreptaci
“Candidatul trebuie să aibă o condiţie fizică bună, să cunoască limba engleză la un nivel de bază şi să aibă un an de experienţă în muncă. Nu se cere experienţă în domeniu. În fişa postului se specifică faptul că este o activitate grea, monotonă, repetitivă şi mecanizată”, precizează consilierul Eures din cadrul AJOFM Argeş, Dana Herişanu.
În plus, persoana care vrea să se angajeze pe acest post trebuie să fie dreptaci pentru că maşina respectivă este setată astfel. Lucrătorii vor fi cazaţi în căsuţe de 8-10 persoane şi este asigurată de angajator, preţul fiind de 330 de euro pe lună.
Argeşenilor fără un loc de muncă nu li se pare tocmai un job potrivit acela de jepuitor de nurcă.
“Mie mi-e milă de bietele animale. Sunt chinuite rău, să le mai jupoi şi eu. Săracele de ele. Mi-ar plăcea să lucrez în altă ţară, dar nu să jupoi blana de pe nurci. Salariul este foarte bun totuşi, atractiv.”, spune Emilia Stanciu, de 37 de ani, şomeră.
200 de posturi de asistenţi medicali în Malta
Printre posturile vacante se numără un post de medic chirurg în Suedia cu un salariu brut cuprins între 4500 şi 6000 de euro pe lună. În Malta e nevoie de 200 de asistenţi medicali, pentru care se oferă un salariu între 13.000 şi 19.000 de euro pe an şi 20 de farmacişti, pentru acelaşi salariu.
Tinerele care vor să lucreze ca ospătăriţe în străinătate pot opta, până pe 30 septembrie, pentu un post în Slovacia, unde salariul net este de 400 de euro pe lună. În Spania sunt disponibile 5 posturi de inginer calibrare motoare, 5 posturi de iniginer automatizări şi 5 posturi de inginer RAMS. Posturile pentru care se oferă o remuneraţie de 25.000 euro pe an sunt valabile până pe 15 septembrie. În Marea Britanie se caută 5 asistenţi sociali cu studii superioare de specialitate, pentru Norvegia este nevoie de 1 mecanic de camion, în Slovenia de doi medici specialişti, iar în Republica Cehă sunt libere un post de cercetător în chimie, două de manageri de proiect, un post de agent comercial, unul de specialist în marketing, unul de inginer şi unul de dezvoltator afaceri. Pentru toate se cer cunoştinţe de limba engleză şi experienţă în domeniu.