Iasi: Cantina din Tudor a primit avizele pentru fonduri UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iasi: Cantina din Tudor a primit avizele pentru fonduri UE

Cererea de finanţare pentru un proiect al Universităţii Tehnice „Gh. Asachi” din Iaşi (UTI) de modernizare a campusului a fost semnată astăzi.  

Reprezentanţii UTI, alături de cei ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, au semnat astăzi cererea de finanţare pentru un proiect de peste 60 de milioane de lei privind modernizarea campusului studenţesc din Tudor Vladimirescu.
Proiectul a primit avizul la nivelul regiunii nord-est la sfârşitul anului trecut, dar contractul de finanţare a fost semnat după mai multe clarificări şi vizite la Iaşi a autorităţilor centrale.


„Urmează să lansăm licitaţia de execuţie a lucrărilor de amenajare a campusului, iar acestea ar trebui finalizate în următorii doi ani”, a precizat profesor universitar Ion Giurmă, rectorul Universităţii Tehnice „Gh. Asachi” din Iaşi (UTI).


12 cămine vor fi reabilitate termic


Documentaţia a fost depusă pentru atragerea de fonduri prin Programul Operaţional Regional (POR) pe axa 3, domeniul major de intervenţie 3.4, prin care sunt alocaţi bani pentru şcoli, campusuri universitare şi centre de formare din Moldova. „Este unul din cele mai importante proiecte, prin care va fi modernizat un campus în care sunt cazaţi studenţi de peste tot din ţară”, a afirmat Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului.


Proiectul vizează crearea unui sistem de generare a energiei electrice pentru campus, realizarea unei baze sportive, modernizarea cantinei destinate studenţilor, înfiinţarea unui parc tehnologic, dar şi reabilitarea termică a căminelor şi împrejmuirea complexului studenţesc.


Din valoarea proiectului, Universitatea trebuie să achite doar 2% din costurile eligibile, iar restul sumei va fi suportată din fonduri europene nerambursabile. Totodată, UTI va achita şi TVA-ul aferent proiectului.