Uite-aşa se fură banii de la stat: Şomează tehnic muncind pe brânci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Unii patroni necinstiţi folosesc facilitatea şomajului tehnic pentru a înşela statul şi pe proprii angajaţi pe care îi pun să muncească cu salarii reduse cu 25%.

Deja de la începutul acestui an, Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi au depistat patru firme care foloseau ilegal personalul, în raportări aflaţi în şomaj tehnic, iar în realitate la locurile de muncă.

“Din cele opt firme care au fost verificate până la ora actuală, la patru, au fost găsiţi salariaţi care munceau deşi erau trimişi în şomaj tehnic. În această situaţie erau 26 de angajaţi care lucrau la cele patru firme gălăţene”, ne-a declarat şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, Ionel Petrea.

Direcţia de Finanţe, înştiinţată

Inspectorii muncii vor continua controalele şi săptămâna aceasta verificând dacă angajatorii respectă prevederile Ordonanţei de Urgenţă 4/201. Lista cu angajatorii care au încercat să păcălească statul a fost trimisă deja la Direcţia de Finanţe Galaţi, care va continua verificările pe linie de evaziune fiscală şi pentru încasarea unor sume necuvenite, de la buget.

“Nu se vor mai acorda facilităţile la plata contribuţiilor către bugetul statului, de care beneficiază atât angajatorii cât şi angajaţii care sunt trimişi în şomaj tehnic”, a mai precizat şeful ITM Galaţi.