CONCLUZII: Ploile au făcut ravagii la Suceveni. Drumurile comunale, rupte sau decopertate de asfalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste tot s-au produs ravene. Foto: ISU Galaţi

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a fost astăzi la Suceveni pentru a evalua pagubele produse de ruperile de nori de acum două zile. Concluziile: situaţia este extrem de gravă şi depăşeşte capacitatea locală de intervenţie.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a analizat datele puse la dispoziţie de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, precum şi cele furnizate în urma evaluărilor echipelor din teren, privind efectele ploilor torenţiale din noaptea de 28 spre 29 august 2013, care au produs inundaţii cu precădere în zona de nord-est a judeţului Galaţi. Astfel, au fost semnalate două situaţii extrem de serioase, care depăşesc capacitatea locală de intervenţie. Este vorba despre ravenele produse în satul Nărteşti al comunei Gohor, pe circa 2 km din DC84, fapt ce pune în pericol conducta de alimentare cu apă a localităţii.

Dar cea mai afectată este comuna Suceveni, unde torenţii scurşi de pe versanţi au distrus mare parte din drumurile comunale (prin decopertarea părţii carosabile şi producerea de surpări de peste un metru), cea mai gravă fiind surparea aproape în întregime a două din căile de comunicaţii, respectiv drumurile ce fac legătura cu Rogojeni şi Băneasa. Viitura a inundat DN26 şi incinta către DJ242D, producând şi fisuri în digul de pe râul Horincea, pe o distanţă de 10 m. Au fost distruse două poduri, DJ 242D fiind surpat la km 14+600, 15+800 şi 11+100, cel din urmă punct fiind cel mai grav şi necesitând consolidare de mal.

Dată fiind această situaţie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca Instituţia Prefectului – judeţul Galaţi şi Consiliul Judeţului Galaţi să propună spre aprobare un proiect de hotărâre de guvern pentru finanţarea din fondurile de urgenţă a lucrărilor de reabilitare a căilor de comunicaţii rutiere din cele două localităţi.

Prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu, va ajunge din nou în zonele afectate în zilele următoare, pentru o reevaluare a efectelor inundaţiilor şi pentru a analiza posibilităţile de sprijin pentru comunităţile afectate.

Mai multe pentru tine:
Un deputat USR susţine că numele său ar fi pe listele de susţinători ai Dianei Şoşoacă. „Semnătura mea, falsificată”
Prințul Paul al României, prins în Malta. El a fost găsit într-un resort
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Ucrainenii din străinătate nu vor să meargă la război și atacă guvernul de la Kiev: „De ce să mă întorc să lupt? Pentru ce?”
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”