Comorile din aur şi argint ale României mai stau doar cinci zile la Galaţi. Sunt expuse peste 1.000 de artefacte vechi de până la 3.000 de ani FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tezaurul de la Cucuteni-Băiceni, com. Cucuteni, jud. Iaşi. A doua epocă a fierului, secolul al IV-lea a.Chr. Muzeul Naţional de Istorie a României, Bucureşti

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi participă la acest amplu proiect expoziţional cu 50 de bunuri culturale, dintre care menţionăm stateri macedoneni emişi de Alexandru cel Mare şi Lisimah în sec. IV-III î.Hr., denari romani republicani din tezaurul de la Poiana (judeţul Galaţi) precum şi piese arheologice din aur descoperite în siturile din judeţul Galaţi.

Au mai rămas doar 5 zile în care gălăţenii pot admira în cadrul expoziţiei „Aurul şi argintul antic al României”, deschisă la Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”Galaţi – secţia Lapidarium (din str. Mr. Iancu Fotea, nr. 2, lângă Biserica Greacă), unele din cele mai valoroase bunuri culturale din patrimoniul arheologic naţional.

Unică, în totalitate, prin valoarea şi importanţa istorică a celor peste 1.000 de artefacte din metale preţioase, expoziţia a fost organizată de către Muzeul Naţional de Istorie a României cu contribuţia a 32 de muzee din ţară, printre care se numără şi instituţia noastră.

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi participă la acest amplu proiect expoziţional cu 50 de bunuri culturale, dintre care menţionăm stateri macedoneni emişi de Alexandru cel Mare şi Lisimah în sec. IV-III î.Hr., denari romani republicani din tezaurul de la Poiana (judeţul Galaţi) precum şi piese arheologice din aur descoperite în siturile din judeţul Galaţi.

Adevărate capodopere ale orfevrăriei preistorice şi antice din spaţiul românesc, exponatele care fac parte din proiectul „Aurul şi argintul antic al României” oferă publicului vizitator ocazia de a descoperi evoluţia prelucrării metalelor preţioase de-a lungul a 6000 de ani de istorie, măiestria artizanilor în ceea ce priveşte execuţia acestor obiecte unice, precum şi bogăţia de simboluri prezente în ornamentica artefactelor.

Expoziţia este deschisă până pe 24 iunie 2017 şi poate fi vizitată de marţi până sâmbătă, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Mai multe pentru tine:
Katie Price „a fentat” audierea în procesul de faliment de la Înalta Curte pentru a pleca în Cipru cu iubitul ei. Ce scuză a găsit
„Regele nu e bine deloc!” Planurile pentru înmormântarea lui Charles sunt schimbate chiar acum!
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Cât de sănătos este să renunți la lift și să urci scările. Poate reduce riscul bolilor cardiovasculare și chiar cel al unui deces prematur
Coșmarurile care îi duc în pragul disperării pe mulți români. „M-am mutat, a fost insuportabil”
A fost directoare de bancă, dar a renunțat la job pentru un scop nobil. Irina Bogdan: „Trebuie să ne păstrăm copiii în țară“
Prima mașină cu conducere autonomă care „îți permite să-ți iei ochii de la drum”, scoasă la vânzare în SUA. Și nu e Tesla VIDEO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”