FOTO Revoltător: o bolnavă de cancer a fost dusă acasă cu ambulanţa pe banii medicului, după ce spitalul a refuzat să-i pună la dispoziţie o salvare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducerea Serviciului de Ambulanţă a declarat că femeia nu este un caz de urgenţă

Adriana Meriuţă, în vârstă de 41 de ani, din Constanţa, a fost adusă duminică dimineaţa cu ambulanţa Secţia de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean din Craiova. Din păcate, starea femeii s-a înrăutăţit, iar familia a hotărât să o ducă acasă, doar că medicii nu au vrut să îi pună la dispoziţie o salvare.

Florinel Bădulescu, profesorul universitar doctor, din cadrul Clinicii de Oncologie din Craiova, a cerut în această dimineaţă la Serviciul de Ambulanţă o maşină pentru a o putea transporta pe femeie acasă, însă a primit un răspuns care l-a indignat: pacienta nu este considerat un caz grav, aşa că poate să aştepte. 

Medicul a declarat că nu a putut rămâne indiferent şi a decis să plătească din buzunarul lui suma de 1000 de lei unei firme particulare. 

„Am apelat la o ambulanţă privată pentru a o putea transporta pe femeia de 41 la Constanţa. Nu este pentru prima dată când noi medicii facem un astfel de gest. Nu vreau să se înţeleagă altceva, dar nu putea rămâne indiferent. Pacienta este în stare gravă, iar familia a cerut să o ducă acasă. Noi nu putem să îi refuzăm acest lucru'', a declarat Bădulescu.

„Ne-au plimbat dintr-o parte în alta“

Adriana Meriuţă, de 41 de ani, din Constanţa, a fost diagnosticată în anul 2007 cu cancer la col uterin. Medicii din Craiova le-au spus membrilor familiei că pacienta este în stare gravă. 

„Ne-au plimbat dintr-o parte în alta. Nu au vrut să ne dea o ambulaţă să o putem duce acasă. Nu este un caz de ujrgenţă. Celor care au făcut o astfel de lege nu le doresc decât sănătate“, a spus sora femeii bolnave de cancer.

În curtea Serviciului de Ambulanţă Dolj erau parcate patru maşini care stăteau degeaba. „Pacienta nu era un caz de urgenţă. Legea nu ne permite ca noi să o transportăm acasă. Şi chiar dacă o duceam la spitalul din Constanţa riscam să nu fie primită la urgenţă şi băteam 500 de kilometri degeaba până acolo“, a spus Iulia Stănculescu, directorul medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă Dolj.       

CITIŢI ŞI:
 

Europa ne închide spitalele mizere. Peste 90% din unităţile medicale româneşti nu îndeplinesc standardele UE

Câinii fără stăpân stau la căpătâiul bolnavilor din Spitalul din Găeşti

Pacient mort după ce a căzut pe scările unui spital din Sibiu