Călăraşi: „Vis de Toamnă“, un proiect din ... frunze şi castane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţele au recitat poezii inspirate de anotimpul în care ne aflăm

Peste 30 de copii, supravegheaţi de profesori, au realizat un proiect fabulos despre anotimpul toamna.Şcolarii din clasa a -IV-a de la Şcoala numărul 11 „Tudor Vladimirescu“ au fost gazdele preşcolarilor de la Grădiniţa cu program prelungit „Rostogol“.

Fiecare din cei 30 de copii a pus la lucru imaginaţia, reuşind să realizeze un proiect tematic, intitulat sugestiv„Vis de Toamnă“. Copiii şi-au pregătit singuri costumele, iar cei mici au primit o mână de ajutor şi de la părinţi. „Costumele au fost realizate de copii din frunze, castane, fructe şi iarbă. A fost extraordinar să vedem ce imaginaţie au cei mici“, a explicat Corina Magearu, institutor.

Părinţii şcolarilor au fost foarte încântaţi şi mulţumiţi de acest proiect. „M-am implicat foarte mult şi mi-am susţinut fetiţa. Am fost uimită de imaginaţia copiilor. M-a suprins plăcut cum şi-au decorat costumele şi figurinele pe care le-au făcut din dovleac şi vinete“, spune Maria Zbingheci, mama unei fetiţe care a participat la proiect.

Inspiraţie

Acest eveniment este primul care s-a bazat pe o colaborare dintre o şcoală şi o grădiniţă. „Toamna a îmbrăcat haina ei multicoloră şi a ajuns pe meleagurile noastre. A aşternut covor de frunze galben-arămii care foşnesc sub greutatea greutatea paşilor. Copiii au recitat poezia „Rapsodii de toamnă “ , iar de aici le-a venit inspiraţia de a organiza ceva deosebit legat de acest frumos anotimp”, a spus Corina Magearu.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi