Buzău: Podeţele de pe „Drumul Vinului" au acces direct către boscheţi şi garduri fără porţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele CJ Buzău, Victor Mocanu, a anunţat pentru săptămâna viitoare recepţia lucrărilor de modernizare a traseului cunoscut ca „Drumul Vinului", de fapt o înlănţuire de cinci drumuri judeţene de la poalele dealurilor subcarpatice care măsoară în total 58 de kilometri.

Programul de modernizare a acestui drum, început în 2010, a fost indicat de către finanţator, respectiv Comisia Europeană, ca exemplu negativ în ceea ce priveşte corectitudinea utilizării fondurilor europene.

Altfel spus, CJ Buzău este bănuit că ar fi trucat licitaţiile pentru atribuirea lucrării. Preşedintele CJ crede că nominalizarea Buzăului pe lista neagră este totuşi o greşeală. „Valoarea totală a proiectului a fost de 970 de miliarde de lei vechi, dar s-a realizat la 40% din valoarea proiectului. Licitaţia a fost câştigată de Sorocam la valoarea de 400 de miliarde de lei vechi, iar restul a rămas economie", a declarat Mocanu.

Primarii comunelor pe raza cărora trece acest drum ar trebui, teoretic, să-şi dea miercuri, la recepţia lucrării, binecuvântarea cu privire la nou-născutul în materie de infrastructură. Mulţi însă n-o vor face, deoarece, spun ei, lucrarea e neterminată.

Lucru de mântuială


Ei sunt de părere că muncitorii s-au grăbit să monteze podeţe în locuri nepotrivite, către câmp, bălării sau garduri fără porţi, dar au lăsat alte zeci de proprietăţi fără rampe de acces. „Eu am dat o listă proiectantului cu proprietăţile care necesită podeţe însă au construit haotic, către terenuri nelocuite şi garduri. O să ajungă lumea să astupe şanţurile ca să poată ajunge la grădini", ne-a spus Cornel Enache, primarul din comuna Pietroasele.

Coordonatorul proiectului de modernizare spune că numărul mare de podeţe inutile este consecinţa faptului că proiectarea s-a făcut în 2007, când altfel erau proprietăţile. „Podeţele s-au făcut la gospodăriile indicate de primării la acea vreme. Între timp s-au făcut împroprietăriri, vânzări de proprietăţi şi nu au mai corespuns datele", a declarat Luminiţa Băcanu, managerul de proiect.

Mai multe pentru tine:
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Taiwanul raportează activitate militară chineză după ce Blinken a părăsit Beijingul
Antrenorul de minți. Șahistul Flavius Mihailiuc învață copiii să judece corect: „Sunt abilități care le va trebui în viață“
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Scandal de proporții în SUA: Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele: „Era imposibil de dresat”
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Eliza Samara, performanță uluitoare: a câștigat a 5-a oară Liga Campionilor la tenis de masă
Spitale evacuate la Kiev după o amenințare din partea KGB-ului belarus