Reabilitarea termică continuă gratuit în Sectorul 1 al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul de reabilitare termică a blocurilor din sectorul 1 continua gratuit pentru locuitorii de pe raza sectorului, reabilitarea fiind făcută exclusive din fonduri de la bugetul local, după cum au anunţat reprezentanţii primăriei.

 Prevederea legală potrivit căreia proprietarii de apartamente sunt obligaţi să plătească între 10 şi 30% din costul reabilitării termice a locuinţelor se aplică numai în cazul în care anveloparea imobilelor se face din fonduri europene. În sectorul 1, în acest an, reabilitarea termică este realizată exclusiv din fonduri de la bugetul local, fără ca bucureştenii din această zonă administrativă să achite vreun ban din costul investiţiei.

În 2014, Primăria Sectorului 1 va reabilita termic 190 de  blocuri, iar până în acest moment au fost finalizate lucrările la 35 de imobile, alte 140 lucrările fiind în diferite stadii de execuţie.

Astfel, la sfârşitul acestui an, locatarii din peste 800 de blocuri din sectorul 1 se vor bucura de beneficiile reabilitării termice: facturi mai mici la întreţinere, căldură iarna şi răcoare vara în apartamente, precum şi clădiri cu un aspect urbanistic plăcut. Administraţia locală a sectorului 1 a anunţat că îşi propune ca, până la sfârşitul anului 2015, să finalizeze reabilitarea termică la toate blocurile eligibile de a intra în acest program.

“Doresc să-i asigur pe cetăţenii sectorului 1 că programul de reabilitare termică a blocurilor va continua să fie gratuit. Ar fi nedrept şi inacceptabil ca proprietarii din unele imobile să beneficieze de reabilitare termică gratuit şi alţii nu. Nu putem să le fim unora mumă, iar altora – ciumă. Toţi proprietarii de apartamente plătesc impozite la bugetul local şi toţi au dreptul să beneficieze de investiţiile noastre în aceleaşi condiţii”, a declarat primarul Andrei Chiliman.

Proiectul de reabilitare termică a blocurilor – “Iarna va fi ca vara!” este o investiţie economică pe timp de criză. Aplicarea proiectului înseamnă creşterea valorii de piaţă a locuinţelor, creşterea economiilor cetăţenilor prin scăderea costurilor de întreţinere a locuinţei, precum şi reducerea risipei de resursă energetic, potrivit reprezentanţilor primăriei.