Judeţ cu judeţ:Mâine va fi inaugurat primul mall din Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ:Mâine va fi inaugurat primul mall din Piatra Neamţ

Mâine va fi inaugurat primul mall din Piatra Neamţ, care va asigura peste 500 de locuri de muncă. 14 pasageri au ajuns la spital ieri după ce autocarul în care se aflau a fost acroşat de un TIR pe raza localităţii Milova, judeţul Arad. La Spitalul de Pneumoftiziologie din Brăila au fost internaţi, de la începutul anului, 168 de pacienţi cu tuberculoză. Vasluienii din Moara Greci nu pot folosi apa din fântâni pentru că are o conce

ALBA. În perioada 3-6 septembrie, Centrul Cultural Aiud găzduieşte cea de-a XIX-a ediţie a „Zilelor Rebreanu“. La întâlnire, alături de mai mulţi scriitori şi critici, vor participa şi membrii ai familiei Rebreanu.

ARAD. Ieri, 14 pasageri au ajuns la spital, după ce autocarul în care se aflau a fost acroşat de un TIR pe raza localităţii Milova. De vină a fost şoferul autoutilitarei care a pierdut controlul volanului şi a pătruns pe contrasens.

ARGEŞ. O angajată a bazei nautice de la Bascov s-a sinucis, ieri, aruncându-se în lacul pe care se desfăşoară competiţiile de canotaj, cadavrul fiind recuperat din apă de pompierii militari.

BACĂU. Până la 11 septembrie, Centrul Militar Judeţean desfăşoară activităţi de recrutare şi selecţie pentru formarea cadrelor militare în rezervă. Candidaţi pot fi băcăuanii cu vârste până la 30 de ani, care au studii superioare şi care au făcut armata.

BIHOR. Șoferii pot accelera pe Calea Clujul, spre ieșirea din Oradea, la 70 de kilometri pe oră, a decis Comisia Comisia de Circuluaţie și Transport. Limita de viteză era până acum de 50 de kilometri pe oră.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Ieri, de Ziua Jandarmeriei Rurale, forţele de ordine şi-au expus tehnica din dotare în Parcul „Mihai Eminescu“ din municipiul Bistriţa. Cei mai interesaţi de echipamente au fost copiii.

BOTOŞANI. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică caută o soluţie pentru ca reţetele pentru pensionari să fie valabile mai multe luni. Ei vor ca persoanele vârstnice să aibă stocuri de medicamente şi să nu mai iasă afară din casă pe timp de iarnă.

BRAŞOV. Datoriile CET către municipalitate, acumulate prin neplata taxelor şi impozitelor pe imobile, au ajuns la aproape şase milioane de lei. Pentru stingerea datoriilor, imobilul care a adăpostit staţia de pompare din cartierul Timiş-Triaj a fost cedat către Primăria Braşov.

BRĂILA. De la începutul anului, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Brăila au fost internaţi 168 de pacienţi cu tuberculoză, din care cinci sunt copii cu vârsta până la 14 ani. În total, medicii au în evidenţă 391 de bolnavi de TBC.

BUZĂU. Primăria Săhăteni organizează, duminică, Serbarea Folclorică „Auriu de Săhăteni”. Manifestarea va începe la ora 17.00 cu degustări de vinuri şi va continua cu recitaluri de muzică populară.

CARAŞ-SEVERIN. Potrivit unui raport al Inspectoratului Şcolar, judeţul are 296 de copii neşcolarizaţi, majoritatea de etnie rromă. Cei mai mulţi provin din familii destrămate sau au un părinte plecat în străinătate. Campaniile pentru stoparea abandonului şcolar demarate de Inspectoratul Şcolar nu au avut rezultate.

CĂLĂRAŞI. Aproximativ o sută de unităţi şcolare de pe raza judeţului ar putea primi, în perioada următoare, calculatoare. Prioritate vor avea şcolile din mediul rural.

CLUJ. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au retras de pe rafturi, luna trecută, peste 1.100 de kilograme de alimente expirate, în valoare de peste 16.900 de lei.

CONSTANŢA. Mai multe persoane au protestat, ieri, la sediul unui dezvoltator imobiliar. Oamenii s-au împrumutat la bănci pentru a achita integral locuinţele, dar termenele de predare au fost cu mult depăşite.

COVASNA. Reprezentanţii Staţiunii de Cercetare - Dezvoltare a Cartofului din Târgu-Secuiesc se vor întâlni, săptămâna viitoare, cu liderii pieţelor bucureştene pentru a conveni distribuirea cartofilor de Covasna în pieţele Capitalei.

DÂMBOVIŢA. Pe Drumurile Judeţene 720A, Adânca – Bucşani şi 712, Şotânga - Brăneşti, circulaţia rutieră se desfăşoară pe câte un sens de mers din cauza lucrărilor de refacere a părţii carosabile.

DOLJ. Aproape o sută de refugiaţi de peste Prut au mărşăluit, ieri, prin Craiova, cerând despăguiri pentru proprietăţile rămase peste graniţe în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi în perioada regimului comunist.

GALAŢI. Sediul Societăţii de salubritate ECOSAL din Galaţi a fost spart luni noapte, hoţii furând echipamente electronice în valoare de 13.000 de lei. Autorii jafului încă nu au fost prinşi.

GIURGIU. Trenul Orient Express a poposit, ieri, în Gara Giurgiu Nord, pentru aproximativ o jumătate de oră. Niciun călător nu a coborât în gara municipiului Giurgiu.

GORJ. Consiliul Local Târgu-Jiu a aprobat, luni, achiziţionarea unei parapante, în valoare de 2.000 de euro, ce urmează să fie utilizată pentru promovarea imaginii oraşului.

HARGHITA. Ieri, la Miercurea Ciuc s-a deschis Tabăra Internaţionale de artă plastică. Timp de două săptămâni, operele artiştilor din patru ţări pot fi admirate la Casa de Cultură a Sindicatelor.

HUNEDOARA. De ieri, 30 de angajaţi SMURD din localităţile Lupeni, Uricani, Ilia şi Simeria au fost trimişi în concediu de odihnă pe o perioadă nedeterminată. Asociaţia Salvital - SMURD are de recuperat restanţe de la primăriile din localităţile respective.

IALOMIŢA. În Slobozia Nouă va fi contruit, până la finele anului viitor, un nou cartier de locuinţe. Conform proiectului vor fi amenajate 47 de case şi două blocuri cu două etaje.

IAŞI. Municipiul Iaşi are, de ieri, o stradă care poartă numele poetului basarabean Grigore Vieru. Consilierii locali au schimbat, astfel, numele străzii Sulfinei din cartierul Copou.

ILFOV. Un bucureştean în vârstă de 54 de ani şi o fetiţă de 7 ani, din Prahova, au murit, luni seară, într-un accident de circulaţie pe Drumul Naţional 1 în localitatea Ciolpani.

MARAMUREŞ. Consilierii din Baia Mare au stabilit ca până la sfârşitul anului să demoleze toate garajele ilegale din municipiu. Deja au fost descoperite  1.000 de construcţii ilegale.

MEHEDINŢI. Primele două TIR-uri cu zahăr de la Uniunea Europeană au sosit ieri, la Drobeta-Turnu Severin. Produsele vor fi stocate în depozitele de la fostul abator. Peste 61.000 de mehedinţeni vor primi câte 15 kilograme de făină şi patru kilograme de zahăr. Produsele vor fi ridicate de la sediile primăriilor până la sfârşitul lui decembrie.

MUREŞ. În weekend, Cetatea Sighişoarei va fi gazda celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Fanfarelor, la care vor participa cele mai apreciate 14 fanfare din România.

NEAMŢ. Mâine va fi inaugurat primul mall din Piatra Neamţ, care va asigura peste 500 de locuri de muncă. Construcţia se întinde pe o suprafaţă de 1,8 hectare.

OLT. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor i-au învăţat ieri pe vânzătorii din comuna Priseaca cum să se comporte cu clienţii şi cum să aplice legislaţia europeană în domeniu protecţiei consumatorilor.

PRAHOVA. Mai mulţi vânzători de rechizite au fost amendaţi, ieri, pentru că vindeau uniforme fără elemente de identificare şi ghiozdane care nu aveau niciun fel de etichetă. Amenzile aplicate au fost de 30.000 de lei.

SATU MARE. Lucrările la Podul Decebal din municipiul Satu Mare au transformat traficul din oraş într-un calvar. Circulaţia zonă va fi reluată după 22 septembrie.

SĂLAJ. Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău a pierdut, ieri, dreptul de administrare a Rezervaţiei arheologice Porolissum. Situl a trecut în răspunderea Serviciului administrarea patrimoniului public şi privat al judeţului Sălaj.

SIBIU. Meşteri olari din toată ţara îşi dau întâlnire cu sibienii, la sfârşitul acestei săptămâni, în Piaţa Mare, la „Târgul Olarilor“. În Piaţa Mică se va desfaşura, în paralel, „Târgul meşteşugarilor rromi“.

SUCEAVA. Dintre cei 420 de concurenţi care au dat examen la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi din Fălticeni, au promovat 150. Niciun candidat rrom nu a întrunit punctajul necesar ocupării unuia dintre locurile rezervate.

TELEORMAN. Şeful Inspectoratului de Poliţie al  Judeţului Simion  Pătraşcu, s-a pensionat ieri. Pentru ocuparea funcţiei vacante, joi, 10 septembrie va fi organizat un concurs.

TIMIŞ. Peste o mie de grenade, cartuşe, obuze şi pistoale din timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost găsite în ultimele luni, la decolmatarea Canalului Bega din Timişoara. Ultimele descoperiri sunt două pistoale cu muniţie.

TULCEA. Cel mai bine plătit şomer din judeţ încasează lunar 1.700 de lei. Conform Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, respectivul a lucrat anterior ca director în sistemul bancar.

VASLUI. Sute de locuitori din suburbia Moara Greci nu mai pot folosi apa din fântâni nici măcar la udatul grădinilor, pentru că are o concentraţie foarte mare de nitraţi.

VÂLCEA. Primăria Băile Olăneşti a contractat un credit european de aproape 3,3 milioane de euro pentru construirea unei noi baze de tratament, a unei parcări cu peste 200 de locuri şi a unui bazin acoperit cu apă sulfuroasă.

VRANCEA. Locuitorii comunelor Broşteni şi Pituluşa primesc zilnic cisterne cu apă potabilă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. În cele două localităţi afectate de secetă sunt aproximativ 2.600 de locuitori, 550 de animale şi 3.800 de păsări.