Fiscul îl caută pe deputatul imobiliar Negoiţă - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiscul îl caută pe deputatul imobiliar Negoiţă - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre datoriile deputatului Robert Negoiţă la Fisc, drama celui de-al doilea om care a ajuns pe luna sau despre administratorul Fondului Proprietatea. Printre alte subiecte, pacienţii cu diabet de tip 1 în forme severe dovedite ar putea ajunge la un echilibru glicemic normal cu ajutorul unei grefe de celule pancreatice, iar oamenii lui Nemirschi dau vina pe firma care a primit 500.000 de euro.


Fiscul îl caută pe deputatul imobiliar Negoiţă

pentru o datorie de 10 milioane €.  7.000 de români care au făcut tranzacţii imobiliare fără să achite TVA în perioada 2006-2008 au de plătit aproximativ 670 milioane de euro la buget. În top conduce deputatul Robert Negoiţă, anunţă Gândul. Cea mai mare datorie a unui român către stat prin neplata TVA pe tranzacţii imobiliare o are deputatul PSD Robert Negoiţă, un mare dezvoltator imobiliar din zona Bucureşti-Ilfov. El are de achitat nu mai puţin de 9,5 milioane de euro. Negoiţă, între anii 2006 şi 2008 a vândut 753 de case noi pe persoană fizică, dar nu a plătit TVA. În situaţia lui Negoiţă mai sunt alţi 7.000 de români care fac afaceri cu terenuri construibile şi case noi. Fiscul a trimis înştiinţări către toţi cei vizaţi, iar în perioada următoare vor începe controalele oficiale.

Drama lui Buzz Aldrin, al doilea om pe Lună. Astronautul povesteşte pentru prima dată publicului român, prin intermediul Evenimentul Zilei, despre experienţa din spaţiu şi despre „impactul” de la întoarcerea pe Terra. Edwin Eugene Aldrin Jr., cunoscut mai degrabă sub porecla „Buzz”, are acum 79 de ani. Celebritatea ce a urmat aselenizării la care au participat cei doi astronauţi americani l-a târât pe Aldrin în depresie şi alcoolism. Nu din cauză că nu a fost el „cel ales” de NASA să fie „primul om care a păşit pe Lună”, zice el, şi nici nu a fost vorba de vreo supărare cauzată de teoriile conspiraţioniste care susţin că aselenizarea nu a avut loc. Ci, spune el, pentru că, pur şi simplu, nu a mai putut comunica după ce s-a retras din activitatea de astronaut şi de pilot militar.

Fondul Proprietatea are administrator.
La peste patru ani de la crearea sa, Fondul Proprietatea şi-a găsit manager. Acţionarii au aprobat ieri numirea firmei Franklin Templeton drept gestionar al Fondului. Adunarea Generală a Acţionarilor de la Fondului Proprietatea (FP) a aprobat ieri oferta firmei americane Franklin Templeton şi contractul privind administrarea Fondului. Acţionarii au fost chemaţi ieri să se pronunţe asupra ofertei Franklin Templeton şi a termenilor şi condiţiilor contractului de management, precum şi în privinţa politicii de investiţii asumate de Franklin Templeton, scrie Cotidianul.

Grefa de celule pancreatice. Pacienţii cu diabet de tip 1 în forme severe dovedite ar putea ajunge la un echilibru glicemic normal cu ajutorul unei grefe de celule pancreatice, susţin cercetătorii francezi de la Universitatea din Lille. După şase ani de la realizarea primei grefe de celule pancreatice efectuată unor pacienţi suferinzi de diabet sever, unitatea INSERM din cadrul Universităţii Lille 2 a publicat un studiu care demonstrează eficienţa acestei metode pe termen lung, scrie Jurnalul Naţional.

Oamenii lui Nemirschi dau vina pe firma care a primit 500.000 de euro.
Comisia de anchetă în cazul “Nemirschi” a reluat ieri, după o lună de pauză, audierile privind legalitatea atribuirii fără licitaţie, de către Ministerul Mediului, a unui contract de 500.000 de euro firmei ARS Advertising, informaţie dezvăluită de Gardianul. Sub tirul întrebărilor, administratorul firmei care a primit contractul de promovare a POS Mediu a spus că nu-şi aminteşte dacă a primit de la Ministerul Mediului o invitaţie verbală sau scrisă pentru a veni la negocieri. Cu toate acestea, a primit dintr-un condei contractul de 500.000 euro, informează Gardianul.