Permis şi interzis în boala hemoroidală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Analgezicele şi anestezicele locale sunt permise pentru calmarea hemoroizilor.

Întâlnită cel mai adesea la femeile însărcinate şi la bărbaţi, boala hemoroidală afectează o mare parte din populaţie. Netratată corespunzător se poate agrava, de aceea este bine să ştii ce măsuri sunt indicate şi care nu.

Toate persoanele au vene hemoroidale în zona anală. Hemoroizii sunt consideraţi a fi patologici în momentul în care depăşesc anumite dimensiuni şi cauzează probleme. Aceştia se prezintă sub forma unor umflături în interiorul canalului anal. Sunt de două tipuri, interni şi externi, cei interni fiind dureroşi doar în cazul în cazul formării cheagurilor de sânge.

Permis

Mărirea aportului de fibre

Un regim alimentar cu un conţinut ridicat de fibre te va ajuta să previi şi să tratezi hemoroizii. Consumă zilnic fructe şi legume, precum mere, prune, morcovi, broccoli, fasole, cereale integrale, nuci şi mieji cruzi de seminţe. De asemenea, sunt recomandate şi suplimentele de fibre, care pot fi luate în paralel cu cele din surse naturale. Acestea înmoaie scaunul şi reduc în acelaşi timp iritaţiile şi presiunea asupra hemoroizilor.

Ai grijă la igiena locală

Este bine să păstrezi zona anală curată şi uscată. Foloseşte un tip de hârtie igienică blândă cu pielea ta, ştergând cu mişcări uşoare, de fiecare dată dinspre faţă către spate. Băile de şezut în apă calduţă au un efect relaxant, calmând mâncărimile şi iritaţiile. Se recomandă să se facă după fiecare scaun.

Ce medicamente poţi folosi

Analgezicele şi anestezicele locale sunt permise pentru calmarea hemoroizilor. Cremele şi supozitoarele care conţin hidrocortizon sunt, de asemenea eficiente, însă nu se recomandă folosirea lor mai mult de o săptămână, deoarece pot duce la atrofia pielii.

Mişcarea

În cazul în care nu faci mişcare va exista o presiune permanentă asupra venelor din rect. Activitatea fizică din timpul liber, moderată, dar nu exagerată, precum mersul pe jos sau înotul va stimula circulaţia sangvină. Se recomandă ca la un interval de 2-3 ore să mergi 5-10 minute.

Află pe Clicksanatate.ro ce nu-ţi este permis dacă suferi de hemoroizi!

Care sunt diferenţele dintre cancerul de colon şi hemoroizi

Cel mai sănătos aliment pe care ar trebui să îl consumi şi tu

Mai multe pentru tine:
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
Marcel Ciolacu îl susţine pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar general NATO ca cetăţean. Nu ca premier, nici ca preşedinte PSD
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane