Obez şi operat de urgenţă pentru infarct la 32 de ani. Un clip video care ilustrează consecinţele alimentaţiei nesănătoase din copilărie până la maturitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obezitatea atinge cote alarmante la nivelul întregii planete. Lipsa de mişcare, alimentele bogate în grăsimi nocive şi băuturile carbogazoase pline cu zahăr sunt de vină pentru această problemă mondială. Iar consecinţele nefaste ale obezităţii sunt extrem de grave: diabet, boli cardiovasculare, artrită şi chiar unele forme de cancer.

Pentru a conştientiza cât de importantă este educaţia alimentară încă din copilărie şi care sunt consecinţele unui regim alimentar nesănătos, Institutul de Pediatrie din Atlanta a realizat un video emoţionant în care este spusă povestea unui tânăr în vârstă de numai 32 de ani, adus la Urgenţe pentru un infarct.

Într-un singur minut, clipul reuşeşte să ilustreze momentele-cheie din viaţa tânărului care l-au adus în situaţia de a fi operat pe cord.

Stresul de la job, alinat cu ronţăieli şi băuturi energizante, jocurile pe computer, absenţa de la orele de sport, recompensarea notelor bune la şcoală cu bomboane sau pizza, fast-food-ul luat pe fugă, din cauza părinţilor care nu mai au timp să gătească şi, într-un final, cartofii prăjiţi daţi unui bebeluş pentru a se opri din plâns – toate acestea fac parte din tabloul trist al copilului ajuns adult obez.

Dovadă că obezitatea nu este o boală apărută peste noapte - ea ia naştere încă din copilărie, din gustul prost educat, din lipsa de implicare a părinţilor şi exemplele negative oferite.

Acest videoclip oferă o viziune şocantă asupra viitorului copiilor care nu mănâncă sănătos şi a strâns, până în momentul de faţă, peste 5,5 milioane de vizualizări.


Peste 22 de milioane de copii sub 5 ani sunt obezi, arată datele statistice ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Astăzi, mai mult ca oricând, se consideră că obezitatea infantilă a devenit un flagel într-o continuă creştere, la toate vârstele, cu consecinţe profund negative asupra calităţii şi duratei de viaţă.

Există o predispoziţie genetică pentru obezitate, care se poate moşteni dintr-o generaţie la alta. La copiii care provin din familii în care unul dintre părinţi este obez, riscul pentru copil de a deveni obez este de 40%, iar în cazul când ambii părinţi sunt supraponderali, riscul pentru copii este de 80%.