Unde au rămas locuri libere la facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universităţile se pregătesc pentru o nouă sesiune de admitere, în luna septembrie, şi pun la bătaie mii de locuri fără plată şi cu taxă.

Verificaţi situaţia locurilor libere la:  ASEUniversitatea de Vest din Timişoara,Universitatea Ovidius din Constanta şi  Universitatea Politehnica din Timişoara.

Pentru că au avut puţini candidaţi în prima sesiune de examen, în toamnă numărul de locuri scoase la concurs va fi de până la 45% din totalul locurilor din acest an.

Academia de Studii Economice din Capitală scoate la concurs aproape 1.800 de locuri, majoritatea cu taxă. Un singur loc este subvenţionat de la buget şi este destinat cetăţenilor din Republica Moldova, absolvenţi ai unui liceu din România.

Începând cu anul 2011, conducerea ASE a hotărât ca admiterea să se facă numai pe bază de dosar, în funcţie de media de la Bacalureat şi cea din anii de liceu.

Academia de Studii Economice din Bucureşti 

 

- Suma tuturor specializărilor- 1.800 de locuri cu taxă, 1 la buget

Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca

- Facultatea de Matematică şi Informatică  - 600 de locuri cu taxă, 8 la buget

- Facultatea de Fizică - 40 de locuri la buget

- Facultatea de Geografie- 100 de locuri la buget

  Universitatea „Al. I. Cuza“ din Iaşi

- Facultăţile de Biologie, Chimie, Economie, Fizică, Geografie, Matematică sau Psihologie - 300 de locuri la buget şi peste 1.700 la taxă

 Universitatea de Vest din Timişoara

- Facultatea de Litere - 18 locuri la buget

- Facultatea de Matematică - 28 de locuri la buget

- Facultatea de Economie - 800 de locuri cu taxă

- Facultatea de Sociologie şi Psihologie - 300 de locuri cu taxă

 Universitatea Bucureşti

- Facultatea de Chimie - 30 de locuri la buget, 100 cu taxă

- Facultatea de Matematică - 40 la buget, 150 cu taxă şi la ID

Locuri la matematică, fizică şi biologie

Nici universităţile care au renunţat deja la examene nu sunt într-o poziţie prea confortabilă. La Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca au rămas după sesiunea de vară 8 locuri la buget şi peste 600 la taxă.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Facultatea de Fizică, unde mai sunt disponibile 40 de locuri la buget sau la Facultatea de Geografie unde sunt aşteptaţi alţi peste 100 de tineri. Potrivit informaţiilor disponibile pe site-urile facultăţilor, la Universitatea „Babeş Bolyai“ specializările cele mai afectate de lipsa candidaţilor au fost Biologia, Chimia, Istoria şi Studiile Europene.

Aceleaşi facultăţi reiau înscrierile pentru anul I din septembrie şi la Universitatea „Al. I. Cuza“ din Iaşi. Aici, potrivit datelor înainte de confirmarea tuturor locurilor din sesiunea iulie 2010, candidaţii vor putea alege din aproape 300 de locuri la buget şi peste 1.700 la taxă la Facultăţile de Biologie, Chimie, Economie, Fizică, Geografie, Matematică sau Psihologie.

3.000 de locuri la Timişoara

Universitatea de Vest din Timişoara a rămas cu aproape jumătate de locuri neocupate. Facultăţile au anul acesta mai multe locuri neocupate faţă de sesiunea din 2009 şi, începând cu 13 septembrie, sunt aşteptaţi aproape 2.700 de candidaţi. Literele şi Matematica nu au avut mare căutare şi au rămas cu 18, respectiv 28 de locuri libere dintre cele subvenţionate de la stat. Peste 800 de locuri la taxă sunt disponibile la Facultatea de Economie şi 300 la plată la Sociologie şi Psihologie.

Chiar dacă nu s-a terminat perioada de confirmare a locurilor din prima sesiune, mai multe specializări din cadrul Universităţii Bucureşti şi-au făcut publice locurile libere. Astfel, cel puţin 7% din cele peste 11.000 de locuri vor fi scoase la concurs şi în sesiunea de toamnă.

Facultatea de Chimie şi-a făcut deja publică oferta pentru toamnă: peste 30 de locuri subvenţionate de la buget şi 100 de plată. Şi Facultatea de Matematică din Bucureşti încă îşi mai aşteaptă candidaţii, şi mai exact 40 la buget şi peste 150 la taxă şi învăţământ la distanţă.

Citeşte şi:

Universităţile româneşti, codaşe în clasamentele online


Concurenţa a adus note mari

August, ultima lună de chirii bune pentru studenţi

Facultatea privată a ajuns mai ieftină decât cea de stat