Societatea Tel Drum şi-a declarat public acţionarii. Liviu Dragnea nu apare pe listă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea la DNA Foto Mediafax

Societatea Tel Drum a înscris la Registrul Comerţului numele acţionarilor săi, în conditiile în care până recent firma era deţinută prin acţiuni la purtător. Asta în condiţiile în care procurorii DNA au deschis o anchetă din care ar fi reieşit că Liviu Dragnea ar fi în spatele firmei.

Potrivit noilor date de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) obţinute de HotNew.ro, acţionarii Tel Drum sunt Petre Pitiş, cu 54%, Dobrescu Liviu Lucian, cu 44% şi încă trei persoane, care deţin cate 0,665%: Neda Florea, Panaitov Marilena şi Costache Mirela.

De asemenea, datele de la Registrul Comertului arată că Mircea Vişan este împuternicit să semneze în numele şi pentru societatea Tel Drum.

Anchetele de la DNA

Societatea Tel Drum apare în două anchete ale procurorilor DNA. Cea mai cunoscută este cea în care este vizat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea (55 de ani), acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, fraude europene şi abuz în serviciu. Ancheta are legătură cu modul în care societatea Tel Drum a primit contracte finanţate din fondurile publice naţionale sau europene. 

În acest dosar sunt cercetaţi doi dintre acţionarii declaraţi ai Tel Drum: Petre Pitiş, fost consilier în cadrul CJ Teleorman, reprezentant al Tel Drum SA , pentru  constituirea unui grup infracţional organizat, 

evaziune fiscală, în formă continuată şi complicitate la două infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul şi Florea Neda, eprezentant al SC Tel Drum SA, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la două infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul.

În cel de-al doila dosar este cercetată chiar firma Tel Drum, dar şi Petre Pitiş şi Mircea Vişan. Acuzaţiile: infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. De asemenea, Florea Neda este cercetat pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.