FOTO Un nou dosar penal ameninţă lumea fotbalului. DIICOT investighează cum s-a scurs prin conturi un milion de dolari dat de FIFA către FRF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iuliu Mureşan a fost audiat de procurorii DIICOT FOTO Eduard Enea

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au citat în această săptămână, la sediul central al instituţiei, mai mulţi oameni din lumea fotbalului, pentru a-i audia ca martori într-un dosar legat de deturnarea unor bani primiţi de Federaţia Română de Fotbal (FRF) de la FIFA. Mai exact, este vorba de un milion de dolari.

UPDATE La sediul DIICOT a ajuns marţi şi Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani şi fost membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, care a fost audiat timp de o oră. La sfârşitul audierilor, el le-a spus jurnaliştilor că a fost audiat în calitate de martor şi nu poate da informaţii despre ce a răspuns anchetatorilor.

Întrebat dacă au fost supraevaluate costurile de construcţie pentru baza de la Buftea, în condiţiile în care a aprobat acele costuri, Şfaiţer a spus: „Nu am cunoştinţă, noi nu ne-am ocupat de partea executivă. Erau chestiuni care erau prezenate în Comitetul Executiv”, potrivit news.ro.

Întrebat dacă se aşteaptă să rămână martor în dosar, Şfaiţer a spus: „Probabil că, dacă va fi cazul, voi răspunde prezent”.

UPDATE La sediul DIICOT a ajuns marţi şi Iuliu Mureşan, preşedintele clubului CFR Cluj,

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a beneficiat de o finanţare de un milion de dolari de la FIFA, însă banii s-ar fi scurs prin conturile mai multor persoane fizice şi juridice. 

Primul care a venit marţi la audieri este Patriţiu Abrudan, fost arbitru FIFA şi fost vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), în prezent observator din partea CCA.

Potrivit unor surse judiciare, în perioada 2010 - 2012, s-a constituit un grup infracţional organizat prin care s-a urmărit însuşirea sumei de peste un milion dolari, bani proveniţi din finanţarea FRF de către FIFA, care au fost supuşi unui proces de reciclare, fiind efectuate transferuri succesive prin conturile mai multor persoane juridice şi fizice.

În acest, se fac cercetări pentru delapidare şi spălare de bani.

CITEŞTE ŞI:

*Mircea Sandu se spală pe mâini în scandalul banilor dispăruţi: de ce insistă că nimic nu-l poate incrimina