Dovada că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, minte când dă vina pe studenţi pentru aglomeraţia din vagoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor a explicat marţi, că vagoanele de tren sunt aglomerate din cauza rezervărilor făcute de studenţi. „Se fac foarte multe rezervări de către studenţi, asta este problema”, a spus Răzvan Cuc. Ce nu ştie ministrul, sau omite să spună, este că studenţii care beneficiază de bilete gratuite nu-şi pot rezerva documentele de călătorie fiind obligaţi să le ridice de la ghişeu.

Răzvan Cuc a declarat că nu problemele administrative generează aglomeraţia din vagoanele CFR, aşa cum cred pasagerii. „Vagoanele sunt dimensionate ok. Se creează aglomeraţii punctuale pe o anumită rută, la o anumită oră”, a declarat ministrul, marţi.

Cauza aglomeraţiei o reprezintă numeroasele rezervări realizate de studenţi, care se suprapun peste biletele achiziţionate de ceilalţi călători. „Să vedeţi când se aglomerează şi de ce se aglomerează. Tot timpul când s-au aglomerat vagoanele au fost în mare parte şi din partea rezervărilor. Se fac foarte multe rezervări de către studenţi. Asta este problema. Oamenii nu şi le certifică, că se duc sau nu. Oamenii cumpără bilete şi după aceea se duc şi studenţii şi se creează acel ambuteiaj”, susţine Răzvan Cuc.

Numai că, ministrul pare că nu cunoaşte legislaţia deoarece studenţii nu-şi pot rezerva biletele gratuite, potrivit legislaţiei. Mai exact, legea arată că „Eliberarea legitimaţiilor de călătorie GRATUITE pentru studenţi, se face la casele de bilete din staţiile şi agenţiile de voiaj CFR, pe baza legitimaţiei de student pentru reducere/ gratuitate la transport – care este prezentată în anexa nr. 2 a HG 42/ 2017, vizată pe anul universitar în curs, cât şi a unui act de identitate, respectiv carte de identitate sau paşaport”.

Studenţii sunt revoltaţi de declaraţia ministrului şi consideră că problema este lipsa unui managament viabil şi lipsa vagoanelor. „Eu merg rar cu trenul. La fel şi colegii mei. De foarte mulţi ani am observat numărul mic de vagoane şi este mereu aglomerat, deci e sarcina CFR-ului să suplimenteze numărul de vagoane, nu al studenţilor, să nu mai circule cu trenul”, a spus Alexandra, studentă la Medicină, în Capitală. „Cred că dacă ar fi ca niciun student să nu mai meargă cu trenul, tot s-ar aglomera. Legitimaţiile le primim la ghişeu. Nu cred că sunt studenţi care ar lipsi de cursuri ca să meargă toată ziua-bună ziua să ia bilete şi apoi să nu le mai foloseacă. Domnul ministru visează, sincer. Ar trebui să caute sursa aglomeraţiei la el în ogradă”, consideră şi Iulian, doctorand la Facultatea de Geografie din Capitală. 

      

Cuc, surd la strigătele angajaţilor CFR 

Pe 16 iulie, angajaţii CFR Călători au protestat în faţa Ministerului Transporturilor, nemulţumiţi de starea vagoanelor şi numărul insuficient al acestora . „Suntem total nemulţumiţi de măsurile dezastruoase şi de anularea de trenuri pentru că asta înseamnă micşorarea prestaţiei a CFR călători şi implicit, a numărului de salariaţi. Cele mai bune locomotive ale CFR au fost închiriate operatorilor privaţi iar noi ne chinuim cu lomotive cu o uzură destul de mare. Nu există o săptămână să nu apară incidente la CFR călători: întârzieri, incendii la locomotive. Tragem un semnal de alarmă şi solicităm Ministrului Transporturilor  să aducă în fruntea companiei o persoană competentă. Vorbim de un necesar de peste 1.200 vagoane pentru mersul de tren existent iar CFR Călători are doar 700 de vagoane care pot circula, deficitul fiind de peste 500 de vagoane. CFR-iştii sunt cu ”cuţitul la os” ”,  a precizat liderul sindicatelor din Transporturi, Dragoş Tănase, într-un interviu pentru Epoch Times. 

      

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Tabloul Mona Lisei ar putea avea propria cameră, la Muzeul Luvru
Aur, argint și bronz pentru România la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged
În Germania începe procesul grupului care plănuia răsturnarea parlamentului și uciderea cancelarului. Printre inculpați: un prinţ, un soldat, un astrolog şi o antivaccinistă
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns