Cătălin Voicu, dus azi-noapte la Spitalul Penitenciarului Rahova. Marius Locic, în arestul Poliţiei Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Voicu, transferat la Spitalul Penitenciarului Rahova FOTO Adevărul

Fostul senator Cătălin Voicu a fost mutat azi-noapte, după ora 0.30, de la Spitalul Floreasca la Spitalul Penitenciar Rahova, au confirmat pentru adevarul.ro atât surse din Poliţie cât şi surse din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca. Potrivit Penitenciarului Rahova, starea de sănătate a lui Voicu este stabilă, urmând să fie efectuate investigaţiile medicale necesare.

UPDATE „În data de 23.04.2013, ora 01.30 a fost internată în Secţia Chirurgie a Penitenciarului Spital Bucureşti Rahova  persoana privată de libertate Voicu Cătălin, în baza mandatului de executare a pedepsei nr 406/22.04.2013, emis de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală. În prezent, starea de sănătate este stabilă şi urmează  efectuarea investigaţiilor specifice afecţiunilor pentru care este internat”, se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii de Spitalul Penitenciarului Rahova. 

În urma investigaţiilor se va stabili dacă Voicu va rămâne la Spitalul Penitenciarului sau dacă va fi transferat în celulă.

De asemenea, surse din Poliţie au confirmat pentru adevarul.ro că în arestul Poliţiei Capitalei se află Marius Locic, care s-a predat aseară după aflarea sentinţei, în timp ce Cătălin Voicu a fost dus în cursul nopţii la Spitalul Pentitenciarului Rahova cu o ambulanţă.

„Cătălin Voicu a fost transferat de la Spitalul Floreasca în jurul orei orei 0.30”, au precizat surse medicale pentru adevarul.ro.


Profesorul Mircea Beuran, şeful  Clinicii de chirurgie 3 de la Spitalul Floreasca, a declarat că fostul senator Cătălin Voicu a fost internat în unitatea sanitară cu diagnosticul rectoragie şi anemie secundară, fiind supus unor investigaţii amănunţite întrucât are şi alte boli.

„Au fost multe discuţii în legătură cu internarea fostului senator Cătălin Voicu. Acesta a ajuns luni dimineaţă la spital în urgenţă, având rectoragie, adică pierdere de sânge prin rect, dar şi anemie secundară. Totodată, pacientul are şi alte suferinţe, precum diabet, boală de inimă şi obezitate, în prezent fiind supus unor investigaţii medicale complexe“, a spus medicul Mircea Beuran, citat de Mediafax.

Cătălin Voicu a fost condamnat, luni, la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat de trafic de influenţă. Alături de Voicu, instanţa l-a condamnat la patru ani de închisoare şi pe omul de afaceri Marius Locic. Fostul judecător Florin Costiniu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu au primit condamnări cu suspendare. Decizia este definitivă după un proces care a durat trei ani.

Cătălin Voicu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare de Completul de trei judecători ai Înaltei Curţi, însă fostul senator a atacat decizia cu recurs. Recursul înaintat de Voicu trebuia să primească o decizie finală pe 25 martie, însă fostului senator i s-a făcut rău şi nu a mai putut fi audiat. Astfel, judecătorii au amânat pentru 22 aprilie ultimul termen al dosarului. Fostul senator nu a ajuns încă la proces, iar avocaţii nu ştiu unde este.

Acuzaţiile aduse de procurori fostului senator Cătălin Voicu

Procurorii îl acuză pe fostul senator că ar fi primit bani de la oameni de afaceri pentru a interveni pe lângă judecători şi poliţişti pentru a obţine decizii favorabile în dosarele în care erau implicaţii. Voicu esta acuzat că în 2009 i-ar fi cerut omului de afaceri Costel Căşuneanu 260.000 de euro – din care a primit 200.000 – pentru a interveni pe lângă magistraţii din Secţia Contencios Administrativ şi fiscal din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ca aceştia să dea o soluţie favorabilă societăţii comericale unde Căşuneanu era asociat - SC PA&CO SRL – şi care se afla în litigiu cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

Banii ar fi ajuns la judecătorul Florin Costiniu, care l-ar fi ajutat pe Voicu să intervină pe lângă magistraţii Secţiei Contencios administrativ şi fiscal din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în sprijinul companiei lui Căşuneanu.

Procurorii anticorupţie susţin că, în perioada august – octombrie 2009, Cătălin Voicu a cerut şi a primit de la Marius Locic 119.000 de lei, promiţându-i acestuia că va interveni pe lângă poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi-i va determina să nu dispună măsura de arestare preventivă, ci pe aceea a neurmăririi penale, într-un dosar în care Locic era cercetat pentru înşelăciune la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Marius Locic i-ar mai fi promis lui Voicu şi publicarea gratuită, în cotidianul „Interesul Public”, a unor articole cu conţinut electoral.

Urmărirea penală în dosar a început pe 10 decembrie 2009, iar jumătate de an mai târziu, pe 21 mai 2010, cei patru inculpaţi au fost trimişi în judecată.