Cum ne vede lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

4 iulie La Băneasa, un nou terminal Aeroportul internaţional Băneasa, din partea de nord a capitalei române, Bucureşti, va construi un nou terminal. Aeroportul a fost închis din

4 iulie

La Băneasa, un nou terminal

Aeroportul internaţional Băneasa, din partea de nord a capitalei române, Bucureşti, va construi un nou terminal. Aeroportul a fost închis din mai pentru reparaţii şi urmează să fie repus în funcţiune la 2 august. În acest timp, toate zborurile au fost dirijate spre principalul aeroport Otopeni, ceea ce a dus la întârzieri la trecerea prin zonele de securitate. Construcţia unui nou terminal ar urma să înceapă la sfârşitul lui iulie şi se va încheia în decembrie, a declarat pentru Rompres directorul Ştefan Mladin. Cu toate că a fost închis timp de patru luni, se aşteaptă ca traficul de la aeroportul Băneasa să crească (o creştere anul acesta cu 30% faţă de 2006) la un total de un milion de pasageri.

5 iulie

România devine tot mai "verde"

Începând din 1 iulie, toate staţiile de benzină din ţară trebuie, în principiu, să includă 2% biocarburant în motorină. Acest procentaj trebuie să atingă 8% în patru ani. Pentru moment, această măsură este departe de a fi aplicată pretutindeni. Dar este un bun început. De duminica trecută, România a intrat în conformitate cu directivele europene asupra reducerii gazelor cu efect de seră. Anul viitor, acest procentaj ar trebui să se dubleze, în timp ce introducerea de biocarburant în benzina clasică îşi va face intrarea în cursul anului 2009. Acest carburant "bio" este obţinut din cereale, turnesol, soia, sfeclă de zahăr. Costă de trei ori mai puţin producerea sa decât a carburanţilor fosili şi poluează foarte puţin.

4 iulie

Bijuterii false, în West Sussex

O mulţime de escroci au apărut recent în West Sussex, iar populaţia trebuie să fie informată despre trucurile lor. Un grup de aşa-zişi români au păcălit mai multe persoane, oprindu-le pe stradă şi oferindu-le bijuterii de aur spre vânzare. Aurul arată impecabil şi are marcaj de 18 karate, dar este, de fapt, un aliaj pe bază de cupru. Escrocii pretind că sunt români care au rămas fără bani şi vor să vândă bijuteriile ca să-şi cumpere bilete pentru drumul spre casă. Ei spun că au fost aduşi pentru munca la negru, că li s-au promis nişte sume de bani şi au fost plătiţi mult mai prost, că au copii acasă, că li s-au furat banii şi nu au de unde să împrumute alţii. Cei mai mulţi trecători se lasă impresionaţi şi cumpără, la preţuri mici, bijuterii grele, care, dacă ar fi de aur, ar valora de trei ori mai mult.