AUDIO Directorul London School of Economics a demisionat din cauza legăturilor cu Gaddafi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Howard Davies, directorul London School of Economics (LSE), a demisionat în urma legăturilor financiare cu familia colonelului libian Muammar Gaddafi.

"Am hotărât că este mai bine ca eu să mă retrag. Pe scurt, sunt responsabil pentru reputaţia şcolii, care a fost afectată şi trebuie să-mi asum responsabilitatea pentru acest lucru", a declarat Davies.

Ascultaţi aici explicaţia lui Howards Davies.

Fostul directorul LSE a recunoscut că se simte "jenat" de legăturile instituţiei cu familia colonelului Muammar Gaddafi. El a declarat că decizia de a accepta fonduri pentru cercetare de la fundaţia controlată de Saif Gaddafi are consecinţe negative şi şi-a exprimat regretul că a vizitat Libia pentru a consilia regimul privind modernizarea instituţiilor sale financiare.

Recent, au apărut acuzaţii că lucrarea sa de doctorat a fost scrisă de altcineva şi că a copiat bucăţi din teză.

În prezent, London School of Economics verifică acuzaţiile potrivit cărora unul dintre fiii liderului libian, Saif al-Islam Gaddafi, a plagiat lucrarea sa de doctorat. Saif al-Islam a studiat la London School of Economics între 2003 şi 2008, unde a făcut atât masteratul, cât şi doctoratul.

În 2009, Gaddafi a oferit o donaţie de 1,5 milioane de lire sterline către London School of Economics, din partea Fundaţiei internaţionale Gaddafi pentru opere caritabile şi dezvoltare.