VIDEO "Cel mai vânat om", lansat sub formă de film şi carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regretatul actor Philip Seymore Hoffman dă viaţă unui personaj din filmul "A Most Wanted Man"

Maestrul literaturii de spionaj, John le Carré, îşi vede ecranizat romanul "Cel mai vânat om", sub forma filmului regizat de Anton Corbijn, "A Most Wanted Man"/"Vânătoarea de spioni".

După ce a fost prezentat în avanpremieră în cadrul Festivalului Internaţional de Film "Anonimul", filmul lui Corbijn, care îl are în rol principal pe regretatul Philip Seymore Hoffman, va avea premiera oficială pe 29 august. Cu această ocazie, Editura RAO lansează şi romanul scriitorului britanic John le Carré, unul dintre cei mai bine vânduţi autori de literatură de spionaj.

Issa, un tânăr rus pe jumătate mort de foame, este adus ilegal în Hamburg în miez de noapte, având asupra sa o mare sumă de bani ascunsă sub haine. Annabel, o nemţoaică idealistă, avocat pentru drepturi civile, se hotărăşte să-l salveze pe Issa de la deportare. Curând, supravieţuirea clientului ei devine mai importantă pentru ea decât propria carieră - sau siguranţă. În căutarea trecutului misterios al lui Issa, Annabel intră în conflict cu Tommy Brue, moştenitorul unei bănci britanice din Hamburg, aflate în declin. Annabel, Issa şi Brue formează o alianţă neobişnuită - un triunghi de iubiri imposibile.

Pregnant, plin de compasiune, populat cu personaje de care cititorul se desparte cu greu, "Cel mai vânat om din lume" este o lucrare de un umanism profund, de o relevanţă copleşitoare pentru epoca actuală.

Ecranizarea în regia lui Anton Corbijn, va avea premiera în România pe 29 august, iar în rolurile principale au fost distribuiţi : Philip Seymore Hoffman, Rachel McAdams şi Willem Dafoe.

John le Carré, pe adevăratul său nume David Cornwell, s-a născut în 1931, în Poole, Dorset. A urmat cursurile universităţilor din Berna şi Oxford, a predat la Eton şi a lucrat cinci ani, între 1959–1964, pentru British Foreign Service, mai întâi ca secretar 2 la Ambasada Marii Britanii de la Bonn şi apoi drept consul pe probleme de politică în Hamburg. În 1961 a început să scrie romane sub pseudonimul care l-a consacrat. Cea de-a treia carte a sa, "Spionul din joc", i-a asigurat o succesul internaţional.