Elisabeth Leonskaja salvează Muzeele Minovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscuta pianistă, supranumită "ultima doamnă a școlii ruse", va susține un recital pro bono pe 27 noiembrie, de la ora 19.00, la Ateneul Român. Banii obținuți din vânzarea biletelor vor fi donați pentru renovarea celor două muzee situate în nordul Bucureștiului.

Elisabeth Leonskaja a vizitat Muzeele Minovici în decembrie 2010. "Îmi face o deosebită plăcere să cânt din nou în România, pentru că aici am făcut un pas important în cariera mea, atunci când am câştigat concursul Enescu. Mă bucur să ştiu că atât eu, cât şi cei care vor veni să mă asculte, ajutăm în acest fel muzeele Minovici ", a declarant Elisabeth Leonskaja.

Artista,  care a concertat de-a lungul anilor cu toate marile orchestre ale lumii, va interpreta la București ultimele trei sonate pentru pian compuse de Franz Schubert : Sonata nr. 19 in Do minor D958, Sonata nr. 20 in La major D959 şi Sonata nr. 21 in Si bemol major D960.

Biletele sunt puse în vânzare prin Eventim la Sala Palatului, în reţelele de magazine Germanos, Orange, Vodafone, Domo, în librăriile Humanitas şi Cărtureşti, precum şi online, pe www.eventim.ro. Prețul acestora variază între 100 și 300 de lei.

Evenimentul este organizat de Asociaţia "Prietenii Muzeelor Minovici", organizație nonprofit.

Muzeul de Artă Populară "Nicolae Minovici" şi Muzeul de Artă Veche Apuseană "Dumitru Minovici", aflate în nordul Bucureştiului, la şosea, lângă fântâna Mioriţa, fac parte din moştenirea culturală transmisă de renumita familie.

Imobilul care adăposteşte Muzeul "Nicolae Minovici" a fost ridicat în urmă cu 106 ani. Este prima casă din Bucureşti construită în stil popular românesc. A început să funcţioneze ca muzeu în 1906. Este renumit pentru o colecție de artă populară care reunește obiecte din toată țara.

În prezent, din cauza stării avansate de degradare, muzeul nu poate fi vizitat.

Casa Minovici, actualul Muzeu de Artă Apuseană "Dumitru Minovici", a fost construită în urmă cu 71 de ani. Găzduiește o colecţie rară de vitralii datând din secolele XVI-VXIII, cărţi, dar şi gravuri care au aparţinut familiei.

Mai multe pentru tine:
Coșmarurile care îi duc în pragul disperării pe mulți români. „M-am mutat, a fost insuportabil”
Descalificare la Survivor All Stars România. Cine este concurentul care va părăsi competiția din Republica Dominicană
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Cât de sănătos este să renunți la lift și să urci scările. Poate reduce riscul bolilor cardiovasculare și chiar cel al unui deces prematur
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Prima mașină cu conducere autonomă care „îți permite să-ți iei ochii de la drum”, scoasă la vânzare în SUA. Și nu e Tesla VIDEO
Revenirea lui Halep, un fiasco. Roma i-a spus pas, Roland Garros se dezice de jucătoarele dopate
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Katie Price „a fentat” audierea în procesul de faliment de la Înalta Curte pentru a pleca în Cipru cu iubitul ei. Ce scuză a găsit
A fost directoare de bancă, dar a renunțat la job pentru un scop nobil. Irina Bogdan: „Trebuie să ne păstrăm copiii în țară“